Покров Четверг 09.05.24, 21:27
Сайт
Главная » 2011 » Ноябрь » 16
За ініціативою губернатора Дніпропетровської області Олександра Вілкула в головному управлінні охорони здоров'я облдержадміністрації відкрита безкоштовна телефонна гаряча лінія «АНТИ ГРИП» для консультування мешканців області щодо профілактики та лікуванні грипу та ГРВІ. Зателефонувавши на гарячу лінію, жителі області отримають відповіді фахівців головного управління охорони здоров'я на питання про симптоми, лікування та профілактику грипу та ГРВІ. Наприклад, які заходи профілактики необхідно застосовувати після контакту з хворими, які методи лікування найбільш ефективні, де можна зробити щеплення від грипу. На ці та інші питання мешканцям області відповідатимуть фахівці головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

Про це голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул заявив під час обласних урочистостей з нагоди Дня працівників сільського господарства, які пройшли в Палаці культури машинобудівників у Дніпропетровську. «Завдяки спільним діям обласної влади та аграріїв регіону цього року на Дніпропетровщині зібрано багатий врожай зерна – 3,5 млн тонн. Тож область забезпечена хлібом», – сказав Олександр Вілкул. Губернатор підкреслив, що цьогоріч утричі підвищилася врожайність кукурудзи (з 14 ц/га в 2010 році до 44,3 ц/га в 2011 році), на 35% врожайність соняшнику (з 16 ц/га до 21,7 ц/га) та на 16,3% ранніх зернових (з 26,1 ц/га до 31,2 ц/га).

молодые ученые днепропетровщиныНа Дніпропетровщині у рамках відкритого губернаторського конкурсу «Молоді вчені – Дніпропетровщині» пройшов публічний захист проектів молодих науковців області. За підсумками конкурсу експертною комісією визначено 15 найкращих наукових робіт. Їх автори – переможці конкурсу – отримають гранти від губернатора Олександра Вілкула у розмірі від 30 до 50 тис гривень. Загалом, цього року в заході взяли участь 51 учасник з 14 вищих навчальних закладів області. Оцінювала роботи та результати наукової діяльності молодих вчених експертна рада, до складу якої увійшли провідні науковці вищих навчальних закладів області та представники облдержадміністрації. 

Завдяки губернатору Дніпропетровщини Олександру Вілкулу було виділено фінансування на реконструкцію спального корпусу з палатами для сумісного перебування матері та дитини. Тепер реабілітаційну допомогу тут зможуть отримувати діти від 2 років. Раніше лікування тут могли проходити діти віком від 5 років. Перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний відкрив реконструйований корпус та від імені губернатора Олександра Вілкула вручив співробітникам закладу сучасний телемонітор для проведення навчання для батьків маленьких пацієнтів у форматі відеоконференцій. «В оновленому санаторії з сучасним обладнанням та корпусом для сумісного перебування матері та дитини створені всі умови для надання якісної й ефективної медичної допомоги маленьким пацієнтам.