Покров Четверг 09.05.24, 16:47
Сайт
Главная » 2011 » Ноябрь » 24
Олександр Вілкул дав доручення в 2012 році модернізувати всі світлофориОлександр Вілкул дав доручення в 2012 році модернізувати всі світлофори в Дніпропетровській області Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул дав доручення наступного року облаштувати всі світлофори на пішохідних переходах області пристроями зворотного відліку часу, а на ключових магістралях населених пунктів – ще й пристроями голосового супроводу. «Цього року пілотний проект з облаштування світлофорів таймерами й голосовим супроводом був реалізований у Кривому Розі, де було переобладнано понад 100 світлофорів. Це покращило ситуацію з безпекою на дорогах міста.

Вже 21 спортсмен Дніпропетровщини отримав ліцензії на участь у ХХХ Олімпійських іграхВже 21 спортсмен Дніпропетровщини отримав ліцензії на участь у ХХХ Олімпійських іграх 2012 року Вже 21 спортсмен Дніпропетровщини отримав ліцензії на участь у ХХХ Олімпійських іграх 2012 року та 16 спортсменів на участь у ХІV Паралімпійських іграх. Зокрема, ліцензії на участь у Олімпійських іграх 2012 у Лондоні спортсмени регіону отримали з легкої атлетики, академічної греблі, зі стрільби польової та плавання. Про це повідомив голова облдержадміністрації під час засідання колегії облдержадміністрації. Щороку близько 10 тис спортсменів області за рахунок обласного бюджету беруть участь у всеукраїнських та міжнародних змаганнях. З них понад 150 стають призерами чемпіонатів світу та Європи. «Участь у Олімпіаді – це підвищення престижу Дніпропетровської області на світовій спортивній арені.

Протягом двох років облаштовано понад 300 дитячих майданчиківУ Дніпропетровській області в рамках губернаторської програми розвитку інфраструктури для дитячого відпочинку протягом двох років облаштовано понад 300 дитячих майданчиків За ініціативи губернатора Олександра Вілкула на Дніпропетровщині реалізується програма розвитку інфраструктури для дитячого відпочинку. У рамках цієї програми в області протягом двох років облаштовано понад 300 дитячих майданчиків. Серед них 101 майданчик встановлено за кошти обласного бюджету. Для цього було виділено 6 млн грн. Про це повідомив начальник управління у справах фізичної культури та спорту Олександр Пшеничников під час засідання колегії облдержадміністрації, яка пройшла під головуванням Олександра Вілкула.

Томаківський район перевиконав планові показники Томаківський район перевиконав планові показники з благоустрою територій Про це повідомив голова Томаківської райдержадміністрації Василь Бардадим під час засідання колегії облдержадміністрації. Зокрема, цього року в районі висаджено 3 243 дерева (105 % від плану), 2 439 кущів (128 % від плану), проведено покіс на площі 390,5 тис кв м, очищено від сміття 33,6 км берегів (133 % від плану), ліквідовано 56 стихійних сміттєзвалищ. Також для вирішення питань благоустрою району за ініціативи губернатора Олександра Вілкула з обласного екологічного фонду було виділено 250 тис грн. За ці кошти було придбано сучасний сміттєвоз.

Для соціально-економічного розвитку Томаківського районуОлександр Вілкул: «Для соціально-економічного розвитку Томаківського району в 2011 році з обласного й державного бюджету спрямовано близько 3 млн грн» Для соціально-економічного розвитку Томаківського району в 2011 році з обласного й державного бюджету спрямовано близько 3 млн грн. Ці кошти дозволили розпочати реалізацію ряду значимих для району проектів. Про це повідомив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул під час засідання колегії облдержадміністрації. Зокрема, за рахунок коштів обласного бюджету (понад 1 млн грн) у районі відкриті 2 дитячі майданчики у селищі Томаківка та селі Добра Надія, придбано сміттєвоз та шкільний автобус, відремонтовано будинок культури в с. Кислувате, проведена реконструкція пам’яток Великої Вітчизняної війни, відремонтовано приміщення Преображенської сільської ради.

Дніпропетровщина впевнено посідає першість серед регіонів УкраїниОлександр Вілкул: «Дніпропетровщина впевнено посідає першість серед регіонів України з залучення прямих іноземних інвестицій в економіку області – у жовтні 2011 року їх обсяг перевищив 8 млрд доларів США» Про це губернатор Дніпропетровської області Олександр Вілкул повідомив під час колегії облдержадміністрації, підводячи підсумки соціально-економічного розвитку регіону за 2011 рік. «Усі ключові показники соціально-економічного розвитку області за 10 місяців перевиконано. Дніпропетровщина впевнено посідає першість серед регіонів України з залучення прямих іноземних інвестицій в економіку області – у жовтні їх обсяг перевищив 8 млрд доларів США.

В минувшие сутки в Днепропетровской области были найдены два застарелых боеприпасаКак сообщают из центра пропаганды ГУ МЧС в Днепропетровской области, в минувшие сутки в регионе были найдены минометная мина и артиллерийский снаряд времен Великой Отечественной войны. Так, к юго от села Мишурин Рог Верхнеднепровского района по время сбора дров местными жителями была найдена 82-миллиметровая минометная мина.
А в селе Перевийские Хутора возле города Орджоникидзе, на улице Сергея Лазо во время проведения земляных работ на огороде местный житель нашел 76-миллиметровый артиллерийский снаряд.


Федерація баскетболу Європи FIBA Europe готова проводити на Дніпропетровщині під своєю егідою змагання з баскетболу міжнародного рівня Про це повідомив координатор Міжнародної федерації баскетболу Європи (FIBA Europe) Валтс Мілтовічс (Valts Miltovics) під час зустрічі з головою облдержадміністрації Олександром Вілкулом. Метою зустрічі була презентація представникам Комісії Європейської федерації баскетболу інфраструктури Дніпропетровщини в рамках заявки України на проведення Чемпіонату Європи з баскетболу в 2015 році

Олександр Вілкул: «Криворізький міжрайонний перинатальний центр – це новітній підхід до збереження здоров’я новонароджених та матерів» Перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний за дорученням губернатора Дніпропетровщини Олександра Вілкула провів робочу нараду щодо будівництва сучасного міжрайонного перинатального центру. Центр створюється в рамках реалізації національного президентського проекту «Нове життя». Міжрайонний перинатальний центр, який створюється на базі Криворізького пологового будинку №2, буде забезпечувати спеціалізованою медичною допомогою 850 тисяч жителів міста та п’яти прилеглих районів: Широківського, Криворізького, Софіївського, Апостолівського та П’ятихатського.

В Кривому Розі виділено приміщення для створення амбулаторії сімейної медициниЗа підтримки Олександра Вілкула в новому будинку в Кривому Розі виділено приміщення для створення амбулаторії сімейної медицини У грудні 2011 року для майже 4,5 тисяч жителів Саксаганського району Кривого Рогу розпочне роботу нова лікарська амбулаторія загальної практики – сімейної медицини. Амбулаторія №4 Центру первинної медико-санітарної допомоги №5 буде відкрита у житловому будинку, що будується на вул. Кустанайська. Пропозицію жителів, лікарів та місцевої влади щодо виділення приміщення в новому будинку для амбулаторії підтримав голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.

З 2012 року в міській лікарні №11 Кривого Рогу розпочне роботу радонове відділення, де унікальне лікування зможуть отримувати жителі Дніпропетровщини та всієї України   За ініціативи голови облдержадміністрації Олександра Вілкула у Кривому Розі проводиться реконструкція радонового відділення Криворізької міської лікарні №11, на території якої розташовано унікальне родовище радонової води, що не має аналогів в Україні. Після реконструкції у відділенні зможуть отримувати унікальне лікування не тільки мешканці міста та регіону, а й усієї України. За дорученням губернатора перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний провів на об’єкті виїзну нараду.

Криворізький онкологічний диспансер отримав сучасне лікувальне обладнанняЗавдяки Олександру Вілкулу Криворізький онкологічний диспансер отримав сучасне лікувальне обладнання За дорученням губернатора Олександра Вілкула перший заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Вячеслав Задорожний вручив новий сучасний високотехнологічний брахіотерапевтичний апарат MultiSource. Нове обладнання дозволяє з високою точністю лікувати онкологічні пухлини шляхом їх опромінення з максимально близької відстані. Така технологія лікування максимально мінімізує шкідливий вплив променевої терапії на ділянки внутрішніх органів і тканин організму хворого, які не вражені злоякісними пухлинами.