Покров Четверг 09.05.24, 05:40
Сайт
Главная » 2011 » Ноябрь » 29
До уваги мешканців та гостей Дніпропетровської області! До уваги мешканців та гостей Дніпропетровської області!
30 листопада 2011 року управлінням з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації проводиться річна комплексна перевірка регіональної системи централізованого оповіщення населення області з метою вивчення її працездатності та навчання населення. О 13 годині 55 хвилин будуть включені сирени, що означає попереджувальний сигнал «Увага всім!».
Почувши сирену, зберігайте спокій і порядок. Вашому життю та здоров’ю нічого не загрожує. Включить радіо і телевізори, уважно прослухайте інформацію і дійте у відповідності з отриманою інформацією, сповістіть про це сусідів, особливо людей похилого віку.

На Дніпропетровщині пройшли штабні тренування з взаємодії різних служб 23 – 24 листопада на Дніпропетровщині за завданням губернатора Олександра Вілкула пройшли штабні тренування, до яких були залучені фахівці управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Дніпропетровської облдержадміністрації, ГУ МНС України в Дніпропетровській області, регіональних (міських, районних) штабів з ліквідації надзвичайної ситуації, обласних (міських, районних) спеціалізованих служб цивільного захисту. «Ми повинні мати відпрацьований механізм залучення органів управління та сил комунальних підприємств, спеціалізованих автодорожніх, медичних, газорятувальних, гідрометеорологічних служб цивільного захисту та інших під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з ускладненням погодних умов у зимовий період.

Олександр Вілкул обговорив питання розширення співпраці Дніпропетровщини та Грузії Голова Дніпропетровської облдержадміністрації обговорив з Генеральним консулом Грузії Зурабом Квачадзе питання поглиблення торговельно-економічної, наукової та культурної співпраці Дніпропетровщини та Грузії. «Дніпропетровщина зацікавлена у поглибленні торговельно-економічної, наукової й культурної співпраці з Грузією. Зовнішньоторговельний оборот нашого регіону з Грузією за 9 місяців цього року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року зріс на 25,5% і склав майже 109 млн доларів США. Це позитивна динаміка, яку обласна влада має намір нарощувати», – сказав Олександр Вілкул. Зокрема, експорт Дніпропетровщини до Грузії за цей період склав 98,6 млн доларів США. Імпорт – 10,3 млн доларів США.

Олександр Вілкул провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним послом Республіки ТаджикистанСторони обговорили питання взаємовигідного співробітництва між Дніпропетровською областю та Республікою Таджикистан та залучення в область таджицьких інвестицій. Також були розглянуті питання підготовки до візиту президента Таджикистану в грудні. У зустрічі також взяли участь заступники голови облдержадміністрації Надія Подоплєлова та Марія Пустова, в.о. начальника управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації Михайло Ісаченко, торговельний представник посольства Республіки Таджикистан в Україні Коміль Карімов. Губернатор Олександр Вілкул презентував Надзвичайному і Повноважному послу промисловий, аграрний, культурний та інноваційний потенціал Дніпропетровської області.

Олександр Вілкул відкрив шляхопровід через залізницю в центрі міста СинельниковеГолова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул відкрив після реконструкції шляхопровід у центральній частині міста Синельникове на розі вулиць Виконкомівська та Богми. У заході взяли участь начальник державного підприємства «Придніпровська залізниця» Олександр Момот, Народний депутат України Юрій Самойленко, голова Синельниківської райдержадміністрації Юрій Мартиненко та Синельниківський міський голова Дмитро Зражевський. «Модернізація інфраструктури міст та районів області – це пріоритет Комплексної стратегії розвитку регіону. Зокрема, у цьому році в Синельниковому було проведено реконструкцію вулиці Орджонікідзе, відкрито сучасний стадіон європейського рівня.

Вячеслав Задорожний: «За 10 місяців 2011 року на Дніпропетровщині обсяг митних зборів зрісПерший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний за дорученням губернатора Дніпропетровщини Олександра Вілкула взяв участь у засіданні Вченої ради Академії митної служби України на церемонії вручення дипломів почесних докторів Академії головам державних митних служб Російської Федерації та Республіки Білорусь Андрію Бельянінову та Олександру Шпилевському. Також у церемонії взяв участь голова Державної митної служби України Ігор Калєтнік. Церемонія пройшла в рамках міжнародної зустрічі голів митних служб України, Росії та Білорусі на базі Академії митної служби України в Дніпропетровську.

Нас вылечат. В Украине начали перестраивать систему здрахраненияВ Украине стартовала самая крупная за годы независимости реформа здравоохранения. В эксперимент втянут каждый четвертый украинец, - пишет Иванна Коберник в № 45 журнала Корреспондент от 18 ноября 2011 года. Ольга Дрига измеряет рост крепкого румяного малыша, дает рекомендации по правильному прикорму. Сегодня в амбулатории поселка Юбилейный на окраине Днепропетровска - день здорового ребенка. В коридоре своей очереди ожидает еще один пациент - пожилая женщина. Ее Дрига осмотрит после грудничка. Принимать детей и немолодых пациентов - новая обязанность Дриги, чья специальность теперь называется "семейный врач".