Покров Четверг 09.05.24, 14:56
Сайт
Главная » 2011 » Декабрь » 09
Президент Украины на «отлично» оценил проведение Совета регионов в Днепропетровской областиПрезидент Украины Виктор Янукович в ходе Совета регионов оценил проведение мероприятия на «отлично». Об этом журналисту ИА «МОСТ-ДНЕПР» стало известно на месте события.Виктор Янукович сообщил, что уже разработан план проведения Совета регионов на 2012 год.«Мы выработали план проведения Совета регионов на следующий год. Он предусматривает, что первый квартал пройдет в Киеве, второй – в Харьковской области. Совет регионов – это возможность для руководителей регионов показать себя, свой регион, посмотреть на других, и, возможно перенять опыт. Сегодняшнее проведение Совета регионов я оцениваю как отлично», - сказал он.Напомним, что 8 декабря в Днепропетровской области открылось заседание Совета регионов.Как сообщало ранее ИА «МОСТ-ДНЕПР», на Совете регионов Министр здравоохранения Украины Александр Анищенко сообщил, что Днепропетровская область является первой среди четырех пилотных регионов, где отмечается системный подход к реформированию здравоохранения.

У Дніпропетровську на ж/м «Лівобережний-3 розпочато будівництво доступного житлаОлександр Вілкул: «У Дніпропетровську на ж/м «Лівобережний-3 розпочато будівництво доступного житла»   Перший проект доступного житла в області, який розроблений в рамках Комплексної стратегії розвитку Дніпропетровщини, наразі здійснюється в місті Дніпропетровськ на житловому масиві «Лівобережний-3». Його реалізація дозволить запропонувати ціну на рівні 4,8 тис грн за 1 кв м. При цьому молодь може отримати в рамках держпрограми додаткову тридцятивідсоткову компенсацію від вартості житла. Про це повідомив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул на засіданні Ради регіонів при Президентові України, яке проходить сьогодні на Дніпропетровщині.

У наступному році на Дніпропетровщині будуть відкриті індустріальні паркиОлександр Вілкул: «У наступному році на Дніпропетровщині будуть відкриті індустріальні парки»   Для створення нових можливостей економічного росту на Дніпропетровщині у наступному році будуть відкриті індустріальні парки з метою розміщення нових виробництв. Це покращить інвестиційний клімат регіону, збільшить кількість нових робочих місць, сприятиме переоснащенню матеріально-технічної бази підприємств та збільшенню надходжень до бюджетів усіх рівнів. Про це повідомив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул на засіданні Ради регіонів при Президентові України, яке проходить сьогодні на Дніпропетровщині. Як зазначив губернатор, у наступному році будуть створені спеціально організовані території для розміщення нових виробництв (індустріальні парки).

Цього року на Дніпропетровщині створено 3,5 тис місць у дитячих садкахОлександр Вілкул: «Цього року на Дніпропетровщині створено 3,5 тис місць у дитячих садках»   Цього року створено 3,5 тис місць у дитячих садках області. Завдяки цьому на 60 % скоротилася потреба регіону в місцях у дошкільних закладах освіти. Наступного року питання забезпечення дітей місцями у дитячих садках буде вирішене повністю. Про це повідомив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул на засіданні Ради регіонів при Президентові України, яке проходить сьогодні на Дніпропетровщині. Як зазначив губернатор, на Дніпропетровщині впродовж 2010 – 2011 років відкрито 22 дитсадки і 36 навчально-виховних комплексів «дитсадок-школа», а також 176 додаткових груп у діючих дитсадках. «Таким чином, за один рік створено 3,5 тис місць у дитсадках і на 60% скорочено потребу.

У наступному році Дніпропетровщина придбає ще близько 60 нових спецавтомобілівОлександр Вілкул: «У наступному році Дніпропетровщина придбає ще близько 60 нових спецавтомобілів «швидкої допомоги» На Дніпропетровщині в 2012 році буде створено 14 додаткових бригад та 14 пунктів базування «швидкої допомоги». Також буде придбано 60 нових спецмашин «швидкої допомоги». Про це заявив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул на засіданні Ради регіонів при Президентові України, яке проходить сьогодні на Дніпропетровщині. Як повідомив губернатор, на Дніпропетровщині в рамках підвищення якості надання медичних послуг жителям регіону створюється Єдина регіональна диспетчерська служба.