Покров Четверг 09.05.24, 16:26
Сайт
Главная » 2011 » Декабрь » 28
КРИМІНАЛЬНА ХРОНІКАЗа минулий тиждень до міського відділу внутрішніх справ надійшло 37 заяв про злочини та події. Вжитими заходами 23 з них розкрито по „гарячим слідам” Серед розкритих 2 крадіжки, 2факт незаконного зберігання наркотичних засобів, наркопритон, тяжке тілесне ушкодження та інші. Коротко про деякі злочини скоєні на минулому тижні.15 грудня в період часу з 11:40 до 13:15 години працівниками сектору по боротьбі з незаконним обігом наркотиків, проведений обшук однієї з квартир будинку № 47 по вул. Калініна, в ході якого був виявлений наркотипритон, а саме власниця квартири представляла своє житло наркозалежним для вживання там наркотичних засобів. За даним фактом порушена кримінальну справу за ст. 317 Кримінального Кодексу України.

Привітання з Новим Роком та Різдвом Христовим! Дорогі земляки, жителі Дніпропетровської області! Від щирого серця вітаю вас з Новим Роком та Різдвом Христовим!У ці святкові дні на площах, у скверах та парках населених пунктів регіону встановлені новорічні ялинки, вся область прикрашена чарівною ілюмінацією.Я запрошую вас на губернаторську ялинку і в незвичайне казкове містечко у парку біля обласної державної адміністрації. Більше півмільйона ліхтарів, казкові герої, Дід мороз, Снігуронька та виступи кращих творчих колективів перенесуть вас у яскраву країну мрій, краси, свята і дитинства.Я хочу, щоб це відчуття свята весь рік жило у Ваших серцях, тим більше, що наступний - 2012 - це рік 80-ти річчя створення нашої області. Ми пишаємося нашим потужним та енергійним регіоном. Ви бачите - будуються нові дороги, відкриваються дитячі садки, впорядковуються вулиці. Роботи попереду ще багато, але ми щодня робимо наступний крок з розвитку.Я дякую Вам за підтримку та спільну працю.І в ці святкові дні, які, символізують нашу віру в краще, які наповнені надіями та сподіваннями, любов`ю до близьких, я від усього серця бажаю кожному з вас, шановні друзі, щоб Новий рік приніс вам щастя, міцного здоров'я, достатку в домі, миру, світла і радощів, здійснення всіх мрій та задумів. Бажаю нам нових перемог. Нехай маленьких, але кожен день!Зі святом! 

З повагоюГолова обласної державної адміністрації  Олександр Вілкул

Геннадій Темник: «110 сімей з аварійних будинків у районі Шамишиної балки міста Дніпродзержинськ отримали нові квартири»За дорученням голови облдержадміністрації Олександра Вілкула його заступник Геннадій Темник вручив ордери на нові квартири мешканцям аварійних будинків, що знаходяться в небезпечній зоні зсувів ґрунту в районі Шамишиної балки міста Дніпродзержинськ.Нагадаємо, у 1985 році в районі Шамишиної балки були зафіксовані прояви зсувів території й деформації будівель. Житлові будинки на цій території були визнані аварійними, непридатними для проживання та такими, що потребують знесення. До цього часу термінового відселення потребували 110 родин. «За поданням Олександра Вілкула Уряд виділив 20 млн гривень на придбання житла сім’ям, будинки яких знаходяться в небезпечній зоні.

Відкриття газоелектричної котельні в селі Лобойківка Петриківського районуОлександр Вілкул: «Відкриття газоелектричної котельні в селі Лобойківка Петриківського району – це початок нового етапу в модернізації теплового господарства Дніпропетровщини»За дорученням голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олександра Вілкула заступник голови облдержадміністрації Геннадій Темник відкрив після реконструкції сучасну газоелектричну котельню в селі Лобойківка Петриківського району. Котельня опалюватиме дитсадок, будинок культури та сільську раду. У заході взяли участь голова Петриківської райдержадміністрації Володимир Муха, голова Петриківської райради Наталія Коваленко, Лобойківський сільський голова Валентин Лук'яненко та жителі села Лобойківка.

За дорученням губернатора Олександра Вілкула Марія Пустова відкрила сучасний дитсадок в селі Новопетрівка Магдалинівського району За дорученням губернатора Олександра Вілкула заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова відкрила дитячий садок «Малятко» у селі Новопетрівка Магдалинівського району. Раніше у цьому селі дошкільних навчальних закладів не було. Діти відвідували дитсадки в інших селах. Для створення садочку було реконструйовано частину Новопетрівської школи. Тепер 15 дітей села Новопетрівка отримали можливість відвідувати дитсадок у своєму селі. У закладі створено комфортні та сучасні умови для навчання та відпочинку вихованців. Зокрема, замінені вікна, двері, системи водопостачання, каналізації та опалення, завершені електромонтажні роботи. Дитсадок оснащено сучасними меблями, навчальними посібниками, розвиваючими іграми та іграшками.

За сприяння Олександра Вілкула в 2011 році школи Дніпропетровщини отримали 50 навчальних комп'ютерних комплексів За сприяння губернатора Олександра Вілкула для оновлення технічної бази кабінетів інформатики школи області отримали 50 навчальних комп'ютерних комплексів з відповідним ліцензійним програмним забезпеченням. Комплекси придбано в рамках Державної освітньої програми «Сто відсотків» та регіонального проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти» у 2011 роціЗокрема, середні загальноосвітні школи Дніпропетровщини отримали 26 комп'ютерних класів (26 комплектів меблів, 182 учнівські комп'ютери та 26 вчительських). Також 24 мобільних навчальних комп'ютерних класи отримали спеціальні школи й школи-інтернати для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, регіону (24 комплекти меблів, 456 ноутбуків для дітей та 24 – для педагогів).

Олександр Вілкул: «Досягнення Дніпропетровщини за 2011 рік є потужним базисом для подальшого руху вперед»На Дніпропетровщині пройшла сесія обласної ради, під час якої було затверджено бюджет регіону та визначені пріоритетні завдання розвитку області на 2012 рік. Також були підведені підсумки роботи обласної влади в 2011 році. «Досягнення Дніпропетровщини за 2011 рік є потужним базисом для нашого подальшого руху вперед. Наше завдання – не просто утримати провідні показники соціально-економічного розвитку регіону, а примножити наші досягнення – забезпечити зростання регіональної економіки та підвищення якості життя наших громадян», – сказав Олександр Вілкул.Губернатор наголосив, що в рамках Комплексної стратегії розвитку регіону в 2012 році при підтримці Президента України та Уряду буде продовжено будівництво об’їзної дороги навколо Дніпропетровська. Зокрема, буде реалізовано її другу чергу.