Покров Четверг 16.05.24, 10:38
Сайт
Главная » 2012 » Январь » 13
За дорученням губернатора Олександра Вілкула Вячеслав Задорожний узяв участь у «Різдвяній зустрічі-2012»За дорученням губернатора Олександра Вілкула перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний узяв участь у «Різдвяній зустрічі-2012», яка пройшла в Адміністративному єпархіальному центрі Дніпропетровської єпархії Української Православної Церкви. Також участь у заході взяли Митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней, заступник голови облдержадміністрації Іван Ступак, перший заступник голови Дніпропетровської обласної ради Анатолій Адамський, перший заступник Дніпропетровського міського голови Анатолій Крупський, священнослужителі єпархії та віряни.Вячеслав Задорожний вручив Митрополиту Іринею Вітальний лист від губернатора Олександра Вілкула та привітав владику, священиків, монахів і паству єпархії з Різдвом Христовим і Новим 2012 роком.«Обласна влада цілком сприяє і буде сприяти відродженню й розвитку духовного життя нашого народу. 

Олександр Любович: «У Дніпропетровській області стабільна ситуація на продовольчому ринку»Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Олександр Любович під час наради щодо забезпечення зерном і борошном хлібопекарської галузі. За підсумками 2011 року на Дніпропетровщині продукції харчової та переробної промисловості вироблено на 10,1 млрд грн. Виробництвом харчових продуктів в області займаються підприємства, що розташовані майже в усіх містах та сільських районах області. Продовольчі товари підприємств-виробників Дніпропетровщини відповідають вимогам найвибагливіших споживачів не  лише внутрішнього, а й зовнішнього ринку. Про це свідчить постійно зростаючий попит на продукти вітчизняного виробництва (в Дніпропетровській області попит споживачів на 96% задовольняється продуктами харчування вітчизняного виробника).

Запасів продовольчого зерна на Дніпропетровщині вистачить, щоб забезпечити хлібопекарські підприємства борошном до 2013 За дорученням голови облдержадміністрації Олександра Вілкула заступник голови облдержадміністрації Олександр Любович провів робочу нараду щодо забезпечення сировиною хлібопекарських підприємств. У заході взяли участь керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, керівники зернопереробних та хлібопекарських підприємств.      На нараді були розглянуті питання забезпечення хлібопекарських підприємств сировиною на 2012 рік та підбито підсумки роботи підприємств за 2011 рік. Щомісячна потреба хлібопекарських підприємств у продовольчому зерні складає 20,8 тис тонн. Щодоби хлібозаводами Дніпропетровської області випікається у середньому 500 тонн хліба. Станом на 1 січня 2012 року в області задекларовано 1, 51 млн тонн зерна, у тому числі 390,5 тис тонн продовольчого зерна. Із нього для хлібопекарської промисловості виділено 279 тис тонн.

Віктор Янукович наголошує на важливості передачі ширших повноважень у регіониПрезидент України Віктор Янукович наголошує на важливості ведення в 2012 році конкретної роботи з передачі ширших функцій і повноважень регіонам. Про це він заявив на засіданні Комітету з економічних реформ.«Ми з вами домовлялися, і я вимагаю, Миколо Яновичу, щоб ви розглянули це питання: що в цьому році ми запланували з точки зору передачі прав та функцій на рівень регіонів? Тому що суттєве вдосконалення адміністративних послуг, яке, я сподіваюся, цього року відбудеться, передбачає, що ці послуги будуть надаватися в регіонах насамперед», - сказав Глава держави.В.Янукович водночас додав, що в даному питанні важливо вчасно підготувати відповідні зміни до законодавства.

Шановні громадяни, дотримуйтесь правил безпеки на воді!   У зв'язку зі святкуванням Водохреща 19 січня управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації звертається до жителів та гостей Дніпропетровщини з проханням бути обережними та уважними, перебуваючи поблизу водних об'єктів. Дотримуйтесь правил безпеки поводження на воді! Пам’ятайте, що тривале перебування в зимовій холодній воді призводить до переохолодження організму. Це може викликати судоми, втрату свідомості, зупинку дихання. Після купання у водоймі необхідно обтертися насухо та переодягтись у теплий одяг. Нехай Ваше свято буде радісним, приємним, а головне – безпечним! 

До 20 лютого 2012 року триває реєстрація абітурієнтів для участі в ЗНО До 20 лютого 2012 року триває реєстрація для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні. У 2012 році зовнішнє оцінювання для бажаючих стати студентами вищих навчальних закладів буде проводитися з 10-ти предметів: українська мова і література, історія України, всесвітня історія, математика, біологія, географія, фізика, хімія, російська мова, одна з іноземних мов (за вибором: англійська, німецька, французька, іспанська). У тестуванні можуть взяти участь усі бажаючі, якіна момент проведення тестування мають повну середню освіту. Сертифікати ЗНО, отримані в 2008-2012 роках, є дійсними під час вступної кампанії 2012 року.

24 січня у Дніпропетровську відбудеться «круглий стіл» на тему: «Дніпропетровщина багатонаціональна»24 січня 2012 року о 15:00 у Дніпропетровському обласному центрі освіти (вул. Свердлова, 70, 3 поверх, конференцзала) відбудеться «круглий стіл» на тему: «Дніпропетровщина багатонаціональна». Організатори заходу – управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації та Генеральне Консульство Республіки Туреччини в Дніпропетровській області. У засіданні «круглого столу» візьмуть участь представники обласної влади, лідери громадських та національних спільнот (вірменської, грецької, азербайджанської, грузинської, турецької, польської, білоруської, хорватської, єврейської, сербської, німецької, російської, корейської).

У святкові дні, 13 та 19 січня, на площі біля губернаторської ялинки та в новорічному казковому містечку пройде розважальна програмаУ свята Старого Нового року та Водохреща для жителів і гостей Дніпропетровщини пройдуть концерти творчих колективів. На 13 січня заплановані виступи: 17.00 – Дніпропетровське училище культури (концертна та ігрова програми),18.30 – Дніпропетровський академічний український музично-драматичний театр ім. Т.Г. Шевченка (концертна та ігрова програми) 19 січня о 18.30 заплановані виступи студентів Дніпропетровського театрально-художнього коледжу (концертна та ігрова програми). Губернаторська ялинка та новорічне казкове містечко радуватимуть відвідувачів яскравими вогниками до 19 січня.                                                 

Управління преси та інформації облдержадміністрації