Покров Пятница 17.05.24, 00:29
Сайт
Главная » 2012 » Январь » 19
З нагоди відзначення Дня Соборності та Свободи в містах та районах області пройдуть змаганняЗ нагоди відзначення Дня Соборності та Свободи в містах та районах Дніпропетровської області пройдуть 78 спортивних змагань За дорученням голови облдержадміністрації Олександра Вілкула з нагоди відзначення Дня Соборності та Свободи в містах та районах Дніпропетровської області буде проведено 78 спортивних змагань. У них візьмуть участь майже 6 000 спортсменів різного віку. Розклад найбільш значимих спортивних заходів з 19 по 22 січня: 19-22 січня – чемпіонат області з шашок серед молоді, юніорів, кадетів, молодших кадетів і юних надій, м. Дніпродзержинськ, ДЮСШ №2, 19-24 січня – обласні змагання серед працівників вищих навчальних закладів з волейболу, настільного тенісу, бадмінтону, футзалу, м. Дніпропетровськ

Наприкінці березня 2012 року буде введено в експлуатацію першу чергу реконструкції фільтрів на Аульському водоводі За дорученням губернатора Олександра Вілкула заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний провів робочу нараду щодо реконструкції швидких безнапірних фільтрів та системи збирання освітленої води з відстійників цеху очисних споруд на Аульському водоводі. Наразі завершується перший етап реконструкції фільтрів. Реконструкція Аульського водоводу дасть можливість покращити якість питної води для близько 1,5 млн жителів області, значно зменшити витрати питної води на промивку фільтрів та зменшити скидання промивних вод у Дніпро. Перший етап реконструкції буде введено в експлуатацію наприкінці березня 2012 року.Наразі завершується перший етап реконструкції швидких безнапірних фільтрів та системи збирання освітленої води Аульського водоводу. На об’єкті завершуються роботи щодо заміни зношеного обладнання та пересипки піщаного наповнювача 12 з 24 фільтрів підприємства. Вартість першого етапу реконструкції складає близько 12 млн грн.

Віктор Янукович наголошує на важливості передачі ширших повноважень у регіониПрезидент України Віктор Янукович наголошує на важливості ведення в 2012 році конкретної роботи з передачі ширших функцій і повноважень регіонам. Про це він заявив на засіданні Комітету з економічних реформ.
«Ми з вами домовлялися, і я вимагаю, Миколо Яновичу, щоб ви розглянули це питання: що в цьому році ми запланували з точки зору передачі прав та функцій на рівень регіонів? Тому що суттєве вдосконалення адміністративних послуг, яке, я сподіваюся, цього року відбудеться, передбачає, що ці послуги будуть надаватися в регіонах насамперед», - сказав Глава держави.
В.Янукович водночас додав, що в даному питанні важливо вчасно підготувати відповідні зміни до законодавства. «Вага буде перекладатися з центра в регіони… Тут підхід має бути не хірургічний, а плановий, цільовий. І ми повинні вирішити це питання не формально, а по суті», - наголосив він.Глава держави вимагає від Уряду переглянути розподіл у Держбюджеті-2012 коштів на розвиток регіонів

Увага! Розшукуються родичі військовополонених, які призивалися з Дніпропетровської області Увага! Розшукуються родичі військовополонених, які призивалися з Дніпропетровської області та загинули на території Нідерландів наприкінці  Великої Вітчизняної війниФонд «Радянське Поле Слави» (Нідерланди) проводить постійний пошук відомостей про радянських військовополонених, що були поховані на території Нідерландів під час Великої Вітчизняної війни та після її завершення. За останній період роботи Фонд виявив 13 чоловік, які призивалися з території Дніпропетровської області і на даний момент поховані в місті Амерсфоорт на «Радянському Полі Слави». Державний архів Дніпропетровської області отримав від Фонду список військовополонених з короткою інформацією про них, аби розшукати родичів загиблих українських солдатів. Інформація про них, наведена нижче, основана на даних Центрального Архіву Міністерства Оборони РФ в Подольську, архіву ВАСт в Берліні, архіву ITS в Бад Аролзені, «Свідоцтв про поховання», які після тривалих пошуків отримані з інших архіві.