Покров Четверг 16.05.24, 10:16
Сайт
Главная » 2012 » Январь » 31
494 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, з інтернатів області влаштовано!  На Дніпропетровщині за підсумками 2011 року в рамках регіональної концепції «Родина для дитини», ініційованої губернатором Олександром Вілкулом, влаштовано з інтернатів області 494 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, у сімейні форми виховання.Про це повідомила заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова під час прес-конференції з питань підведення підсумків роботи щодо розвитку сімейних форм виховання та усиновлення в Дніпропетровській області в 2011 році.«В області під керівництвом Олександра Вілкула розроблена та реалізується Концепція розвитку усиновлення та інших форм сімейного виховання «Родина для дитини». У рамках концепції спільно з благодійним фондом «Розвиток України» реалізується проект забезпечення прав кожної дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, на виховання в сімейному оточенні.

Олександр Вілкул ставить за мету в роботі обласної влади – не допустити соціального сирітстваМарія Пустова: «Влаштовуючи дітей у сімейні форми виховання, губернатор Олександр Вілкул ставить за мету в роботі обласної влади – не допустити соціального сирітства» Влаштовуючи дітей у сімейні форми виховання, голова облдержадміністрації Олександр Вілкул ставить за мету у роботі обласної влади – не допустити соціального сирітства. На Дніпропетровщині за ініціативи Олександра Вілкула реалізується програма з попередження сирітства «Депутати за благополуччя сімей». «Ми повинні зберегти наявні, так звані, біологічні сім'ї. Тому що більшість дітей опиняються в інтернатах саме через проблеми в сім'ях, а не через загибель батьків», – сказала Марія Пустова під час прес-конференції з питань підведення підсумків роботи щодо розвитку сімейних форм виховання та усиновлення в Дніпропетровській області в 2011 році.

На Дніпропетровщині впродовж 2011 року та січня 2012 року створено 20 дитячих будинків сімейного типу й 72 прийомні сім’їУ рамках Концепції «Родина для дитини», ініційованої губернатором Олександром Вілкулом, одним із ефективних шляхів вирішення питання сирітства є створення дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ). Упродовж 2011 року та січня 2012 року в області створено 20 дитячих будинків сімейного типу й 72 прийомні сім’ї, до яких влаштовано 270 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. «У Дніпропетровській області ведеться активна робота щодо розвитку сімейних форм виховання – дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ) та прийомних сімей. Наразі у нас вже функціонує 59 дитячих будинків сімейного типу й 293 прийомних сімї, в яких виховуються 936 дітей», – сказала Марія Пустова під час прес-конференції з питань підведення підсумків роботи щодо розвитку сімейних форм виховання та усиновлення в Дніпропетровській області в 2011 році.