Покров Четверг 16.05.24, 20:34
Сайт
Главная » 2012 » Февраль » 08
І.Ступак: "Декриміналізація відповідальності за економічні правопорушення – це втілення європейських стандартів"Декриміналізація відповідальності за економічні правопорушення – це реальне втілення європейських стандартів до українського законодавства. Так прокоментував заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Іван Ступак зміни законодавства  щодо гуманізації відповідальності за правопорушення у сфері господарської діяльності, які були ухвалені парламентом з ініціативи Президента України Віктора Януковича і вступили в дію з 17 січня цього року. «Відтепер за низку економічних злочинів замість позбавлення волі встановлено покарання у вигляді великого штрафу», - зазначив заступник губернатора.  Це, підкреслив він, не є безкарністю. Адже найголовніше, що у вигляді штрафу має бути відшкодований розмір завданого збитку. При цьому покарання штрафом може бути замінене на позбавлення волі у випадку несплати штрафу за вчинення економічних злочинів.

У Дніпропетровській області не зафіксовано жодного смертельного випадку від обмороженняЗа офіційними даними за період з 27 січня по 8 лютого 2012 року в лікувальних закладах області було надано допомогу 434 особам з симптомами переохолодження та обмороження. Усім постраждалим були своєчасно надані фахові медичні послуги. Про це повідомили в головному управлінні охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації. Як свідчать дані щоденного моніторингу, за вказаний період в області не було зареєстровано жодного смертельного випадку від переохолодження. У зв’язку з тривалим похолоданням лікарі рекомендують скоротити час перебування на морозі і без необхідності не виходити на вулицю. «Найкраще, обмежити перебування на холоді при низькій температурі. Якщо такої можливості немає, тоді слід постійно рухатися та по можливості періодично заходити до теплих приміщень.

За дорученням губернатора Марія Пустова провела нараду-семінар з питань виконання вимог законодавства За дорученням губернатора Марія Пустова провела нараду-семінар з питань виконання вимог законодавства у сферах пожежної, техногенної безпеки та охорони праці в установах і закладах освіти області За дорученням губернатора Олександра Вілкула заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова провела нараду-семінар з питань виконання вимог законодавства у сферах пожежної, техногенної безпеки та охорони праці в установах і закладах освіти області.На нараді була розглянута низка питань. Зокрема, щодо забезпечення пожежної безпеки, попередження надзвичайних ситуацій техногенного характеру та організація роботи з охорони праці в установах і закладах освіти області.

У Дніпропетровську почне працювати перший в Україні та СНД сучасний високотехнологічний виробничий комплексОлександр Вілкул: «Уже за кілька місяців у Дніпропетровську почне працювати перший в Україні та СНД сучасний високотехнологічний виробничий комплекс з безвідходної переробки використаних акумуляторів» Про це повідомив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул під час робочої наради на підприємстві ТОВ «Рекуперація свинцю» щодо реалізації в рамках Комплексної стратегії регіону питань утилізації використаних акумуляторів.«У рамках Комплексної стратегії розвитку Дніпропетровщини обласна влада реалізує ряд екологічних програм. Вони скеровані на те, щоб  зменшити шкідливі викиди у довкілля. Проект з будівництва сучасного високотехнологічного комплексну безвідходної переробки використаних акумуляторів вигідний для нашого регіону як в економічному, так і в екологічному аспекті.