Покров Четверг 16.05.24, 06:37
Сайт
Главная » 2012 » Февраль » 24
Спеціальний випуск програми «Підсумки Тижня», присвячений Дніпропетровській області.У неділю, 26 лютого, о 21.00 на Першому Національному  - спеціальний випуск програми «Підсумки Тижня», присвячений Дніпропетровській області.
Свій славетний 80-річний ювілей Дніпропетровський регіон відзначає вагомими досягненнями у розвитку економіки, інфраструктури, освіти, охорони здоров'я та навколишнього середовища. Дніпропетровщина впевнено несе почесне звання космічної столиці України, локомотива національної економіки, провідного центру знань і сучасних технологій. 
Ведуча Христина Стебельська разом з журналістами знайомитиме Україну з історією регіону, культурними і духовними надбаннями, промисловими потужностями і, головне, людьми - добрими, працьовитими людьми Дніпропетровщини. Дніпропетровщино, це для Тебе!

Президент України Віктор Янукович урочисто погасив поштовий конверт «80 років. Дніпропетровська область»У рамках урочистих заходів з відзначення 80-річчя Дніпропетровської області Президент України Віктор Янукович погасив поштовий конверт «80 років. Дніпропетровська область» спеціальним календарним штемпелем. 

З нагоди 80-річчя Дніпропетровської області УДППЗ «Укрпошта» випустило художній немаркований конверт «80 років. Дніпропетровська область» та спеціальний календарний штемпель. 
Тираж конверту – 130 тис екземплярів. На конверті зображений герб Дніпропетровської області та Петриківський орнамент. Після спецпогашення спеціальний штемпель передано до Дніпропетровського поштамту, де всі бажаючі зможуть придбати конверти та залишити на них відбиток святкового штемпеля. 

Президент України Віктор Янукович присвоїв державні нагороди жителям Дніпропетровської області23 лютого Президент України підписав Указ «Про відзначення державними нагородами України працівників підприємств, установ та організацій Дніпропетровської області».
За вагомий особистий внесок у соціально-економічний, культурно-освітній розвиток Дніпропетровської області, значні професійні здобутки, багаторічну сумлінну працю та з нагоди 80-річчя освіти області нагороджені:
-орденом «За заслуги» II ступеня ТИМОШЕНКО Микола Іванович – начальник цеху акціонерного товариства «Інгулецький гірничо-збагачувальний комбінат», м.Кривий Ріг

Віктор Янукович: «Мені імпонує діловий стиль у роботі влади Дніпропетровської області» «Мені імпонує діловий стиль у роботі влади Дніпропетровської області. Ми просуваємося вперед. І мені приємно це говорити. Ми будемо продовжувати спільно з облдержадміністрацією, місцевим самоврядуванням Дніпропетровської області програми розвитку регіону. У минулому році нам вдалося здати першу чергу об'їзної дороги і будемо продовжувати роботу далі. Будемо продовжувати будівництво метро. І ми не маємо права зупинятися на досягнутому», - сказав Віктор Янукович.
Президент України Віктор Янукович у ході робочого візиту на Дніпропетровщину ознайомився з роботою регіонального інформаційно-ресурсного центру «Відкрита влада», який був створений за ініціативи губернатора Дніпропетровської області Олександра Вілкула у березні 2011 року

Понад 180 тисяч школярів Дніпропетровщини взяли участь в єдиному уроці Петриківського розписуУ рамках святкування 80-річчя Дніпропетровщини в усіх школах області за підтримки губернатора Олександра Вілкула пройшов єдиний урок з Петриківського декоративного розпису «Калина – символ України». У ньому взяли участь учні 1-7 класів. Це більше 180 тис школярів області. Провела урок Заслужений майстер народної творчості України Наталія Рибак. 
Під час уроку Наталія Рибак ознайомила учнів з історією та майстрами Петриківського декоративного розпису, який є візитною карткою Дніпропетровщини та України в усьому світі.

Віктор Янукович та Олександр Вілкул відкрили у Дніпропетровську Льодову арену Дніпропетровська льодова арена стала прикладом об'єднання центрального і місцевих бюджетів. Про це Президент України Віктор Янукович заявив під час відкриття Льодової арени в Дніпропетровську, яка збудована на житловому масиві Червоний Камінь.
«Дніпропетровщина - спортивний регіон, я не раз переконувався в цьому на багатьох змаганнях. У Дніпропетровській області виховуються спортсмени та фігуристи вищого рівня. Дніпропетровська льодова арена стала прикладом об'єднання центрального і місцевих бюджетів», - зазначив Глава держави.

Привiтання Мiнiстра житлово-комунального господарства України А.М. БлизнюкаШановні жителі Дніпропетровщини!

Щиро і від усього серця вітаю вас із 80-річчям утворення Дніпропетровської області!
Протягом усіх цих років ваш край був і залишається флагманом економіки й культури України, спрямований у майбутнє та націлений виключно на досягнення найбільших висот, з прекрасними перспективами подальшого розвитку.
Дніпропетровщина сьогодні – могутній промисловий та інтелектуальний центр України, її житниця та один з найпривабливіших для інвестора регіонів. Цьому сприяють світовий еталон родючості – чорноземи, багатство надр,  розвинута промисловість, наука, високе мистецтво. Дніпропетровщину заслужено називають «кузнею кадрів», діловим центром України та її «космічною столицею».

Олександр Вілкул взяв участь у молебні за процвітання Дніпропетровщини й УкраїниУ молебні у Свято-Троїцькому кафедральному соборі також взяли участь міністр культури України Михайло Кулиняк, голова обласної ради Євген Удод, духовенство, жителі Дніпропетровщини.

Богослужіння провів вікарій Дніпропетровської єпархії єпископ Новомосковський Євлогій. З нагоди відзначення 80-річчя Дніпропетровської області присутні помолилися за здоров’я жителів та подальший розвиток регіону і країни.
Вікарний ієрарх зачитав вітальне послання від Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира та митрополита Дніпропетровського і Павлоградського Іринея. Вони благословили керівництво регіону на добрі справи заради процвітання Дніпропетровської області  та України.
Вранці 24 лютого молебні в ім’я процвітання Дніпропетровщини та України пройшли в усіх церквах області.












Президент України Віктор Янукович з робочим візитом прибув у Дніпропетровськ Віктор Янукович візьме участь у відкритті Льодової арени, відвідає інформаційно-ресурсний центр «Відкрита влада» при облдержадміністрації. Також за участю Президента України відбудеться урочисте погашення поштової марки, присвяченої 80-річчю Дніпропетровської області та засідання на честь 80-річчя регіону, яке пройде в Дніпропетровському обласному академічному театрі опери та балету. 
В аеропорту Дніпропетровська Главу держави зустрічали голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Вілкул Олександр Юрійович, голова Дніпропетровської обласної ради Удод Євген Григорович, Дніпропетровський міський голова Куліченко Іван Іванович, прокурор Дніпропетровської області Марчук Наталія Василівна, начальник Головного управління МВС України у Дніпропетровській області Бабенко Віктор Миколайович, начальник Головного управління Служби безпеки України в Дніпропетровській області Верхогляд Володимир Олексійович, начальник Дніпропетровського гарнізону, командир 6-го гвардійського армійського корпусу Бессараб Сергій Борисович


Віктор Федорович Янукович привітав губернатора та всіх жителів області із 80-річчям регіону«Шановні друзі!
Прийміть щирі вітання з нагоди 80-річчя Дніпропетровської області.
Дніпропетровщина – це провідний космічний, науково-технічний, рекреаційний та культурно-історичний центр незалежної України, який упевнено реалізує свій економічний потенціал, успішно модернізує транспортну інфраструктуру, примножує наукові, культурні та спортивні надбання.
Сьогодні область рухається курсом європейської інтеграції, запроваджує сучасні новітні технології управління та виробництва, забезпечує поліпшення добробуту наших співвітчизників. 
Переконаний, що, зберігаючи свої багаті традиції, Дніпропетровщина й надалі буде розвиватися на благо нашої держави.
У цей урочистий день бажаю вам міцного здоров’я, родинного благополуччя, невичерпної енергії та процвітання», - йдеться у привітанні.

До відома роботодавців міста. Управління праці та соціального захисту населення iнформyєВ січні поточного року набрав чинності Закон України від 12 січня 2012 року «Про професійний розвиток працівників», який визначає правові, організаційні та фінансові засади функціонування системи професійного розвитку працівників.
Управління праці та соціального захисту населення пропонує привести        свої нормативно – правові документи у відповідність із цим Законом.
За більш детальною інформацією звертатись до управління праці та соціального захисту населення за адресою: вул. Горького, 5 каб. № 9, т. 4-22-57.
З повагою
начальник   управління                                                      Т.М.Ігнатюк

Олександр Вілкул: «У Дніпропетровській області зростають обсяги промислового виробництва»У Дніпропетровській області індекс промислового виробництва за січень 2012 р. відносно січня 2011 р. збільшився на 9,6%. 
«За підсумками роботи індустрії області зафіксовано позитивні результати за всіма основними напрямками промислового виробництва. За січень 2012 року відносно січня 2011 року індекс виробництва збільшився на 9,6%. Завдяки цьому Дніпропетровщина займає провідне місце у промисловості країни», – сказав голова облдержадміністрації Олександр Вілкул. 

Кривий Ріг відзначив 68-му річницю визволення міста від фашистських загарбників Кривий Ріг відзначив 68-му річницю визволення міста від фашистських загарбників В урочистостях взяли участь ветерани Великої Вітчизняної війни–визволителі Кривого Рогу, жителі міста. Зі святом ветеранів привітали керівники області та міста – перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний та міський голова Кривого Рогу Юрій Вілкул.
 «Ветерани Великої Вітчизняної війни є гордістю молодого покоління. Досвід, мудрість ветеранів допомагає будувати та розвивати Дніпропетровську область. Президент України Віктор Янукович і голова облдержадміністрації Олександр Вілкул приділяють велику увагу турботі про ветеранів Великої Вітчизняної війни. В області реалізуються державні, обласні та міські програми соціального напряму. За рахунок цих програм ветерани користуються пільгами на оплату комунальних послуг та енергоносіїв, безкоштовно проходять санаторно-курортне лікування, отримують матеріальну допомогу», – сказав перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний.

У Дніпропетровську введений в експлуатацію черговий новий житловий будинок»З нагоди відзначення 80-річчя Дніпропетровської області за дорученням губернатора Олександра Вілкула його заступник Геннадій Темник відкрив новий житловий будинок у Дніпропетровську.  
«Обласна влада під керівництвом губернатора Олександра Вілкула вирішує актуальні питання, які стоять перед населенням регіону. Одне з цих питань – забезпечення житлом жителів Дніпропетровщини. Сьогодні у Дніпропетровську введений в експлуатацію ще один новий житловий будинок. І це означає, що галузь житлового будівництва у регіоні розвивається», - сказав Геннадій Темник.

В торгівельних мережах області пройде акція з продажу соціальних товарів зі святковими знижками У рамках святкування 80-річчя області на Дніпропетровщині за ініціативи голови облдержадміністрації Олександра Вілкула з 24 по 26 лютого в провідних торгівельних мережах області пройде акція з продажу соціальних товарів зі святковими знижками. 

В акції візьмуть участь відомі торгівельні мережі області. Зокрема, торгівельні мережі «Сільпо», «Варус», «Метро», «АТБ», «Нова Лінія», «Єва», «Караван» та інші вже розмістили плакати з привітаннями жителів і гостей нашої області з 80-річним ювілеєм, а з 24 по 26 лютого, напередодні свята, зроблять акційні знижки на низку продуктів харчування, побутової хімії, будівельних матеріалів та інших товарів.

«Святкування 80-річчя спрямоване на те, щоб кожен житель нашого регіону відчув дух свята»Олександр Вілкул: «Святкування 80-річчя Дніпропетровської області спрямоване на те, щоб кожен житель нашого регіону відчув дух свята, дух патріотизму та любові до рідної Дніпропетровщині й України»
Про це голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул заявив під час брифінгу, на якому ознайомив журналістів та жителів регіону з основними святковими заходами щодо відзначення 80-річчя створення Дніпропетровської області. 
«Уся робота обласної влади з підготовки до святкування 80-річчя створення нашої області була спрямована на те, щоб кожен житель міста, села і селища нашого регіону відчув дух свята, дух патріотизму та любові до рідної Дніпропетровщини й України», - сказав Олександр Вілкул.

Віктор Янукович візьме участь в урочистостях з нагоди 80-річчя Дніпропетровської області» Про це голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул заявив під час брифінгу, на якому ознайомив журналістів та жителів регіону з основними святковими заходами щодо відзначення 80-річчя створення Дніпропетровської області. 
«Для нас велика честь, що завтра 24 лютого вітати Дніпропетровщину з ювілеєм приїде наш Президент Віктор Федорович Янукович. У рамках свого візиту Глава нашої держави урочисто відкриє нову Льодову арену в Дніпропетровську», - сказав Олександр Вілкул. Він підкреслив, що це перша хокейна база, побудована на Дніпропетровщині за підтримки Президента України в рамках держпрограми «Хокей України» та Комплексної стратегії розвитку регіону. Її відкриття дасть потужний імпульс для розвитку зимових видів спорту та підготовки в регіоні нових чемпіонів.

До 80-річчя області видано Антологію літератури для дітей та юнацтва Придніпров'я «Сяєво Жар-птиці»У рамках святкування 80-річчя області у Дніпропетровській обласній науковій бібліотеці презентовано Антологію літератури для дітей та юнацтва Придніпров'я «Сяєво Жар-птиці». Антологію підготовлено за підтримки губернатора Олександра Вілкула Дніпропетровською обласною організацією Національної Спілки письменників України.
«Книга «Сяєво…» – це унікальна збірка, яка зібрала кращі твори наших письменників-земляків XIX-XXI століття. Це прекрасний інтелектуальний подарунок для молоді і дорослих. Книга стане окрасою кожної бібліотеки і кожної школи Дніпропетровщини», - сказав губернатор Олександр Вілкул.

 З 23 лютого 2012 року відкриється виставка «Художники – ювілею області» За підтримки губернатора Олександра Вілкула з 23 лютого 2012 року у виставковій залі Дніпропетровської організації Національної Спілки художників України (вул. набережна Леніна,11) відкриється виставка «Художники – ювілею області». Захід проходитиме у рамках святкування 80-річчя Дніпропетровщини. 
На виставці представлені роботи художників Дніпропетровська, Дніпродзержинська, Нікополя, Петриківки. Це – 160 творів живопису, графіки та декоративно-прикладного мистецтва 75 митців. Серед них: тематичні картини, портрети, пейзажі. Митці різних поколінь працюють в різних техніках, в різних манерах, що дає можливість глядачам відчути їх індивідуальне сприйняття дійсності. Виставка демонструє роботи народного художника України Федіра Клименка, заслужених художників України Михайла Козуліна, Григорія Чернети, заслуженого діяча мистецтв України Леоніда Антонюка та інших.