Покров Четверг 16.05.24, 06:22
Сайт
Главная » 2012 » Март » 01
У 2012 році за завданням Олександра Вілкула площі ярого посіву на Дніпропетровщині будуть розширені на 7,5%У 2012 році площі ярого посіву на Дніпропетровщині за завданням губернатора Олександра Вілкула будуть розширені на 7,5%, або на 106 тис га - з 1 млн 319 тис га до 1 млн 425 тис га. Про це повідомили в головному управлінні агропромислового розвитку облдержадміністрації. 
Зокрема, цього року планується посіяти близько 300 тис га ячменю, що на 50 тис га більше, ніж у 2011 році. Кукурудзи на зерно заплановано посіяти на території більше ніж 450 тис. га, а це на 170 тис га більше минулорічних обсягів. Гречки буде посіяно на рівні минулого року – близько 12 тис га.
 Овочевих культур буде посіяно на рівні минулого року – близько 33 тис га. 

Для проведення весняно-польових робіт область забезпечена необхідною кількістю насіння, добрив, палива та технікиДля проведення весняно-польових робіт 2012 року Дніпропетровська область забезпечена необхідною кількістю насіння, добрив, палива та техніки. Про це повідомили в головному управлінні агропромислового розвитку облдержадміністрації. 
Станом на 1 березня 2012 року господарствами області заготовлено 47,2 тис. тонн насіння (при потребі 38,2 тис. тонн).
Також закуплено 85,5 тис. тонн мінеральних добрив та 34,7 тис. тонн дизельного палива. До початку весняно-польових робіт в регіоні перевірено та відремонтовано18 тис одиниць тракторної техніки. Найкраще організована ця робота в Апостолівському, Верхньодніпровському та Криворізькому районах. Ремонт техніки триває й буде закінчено вчасно – до початку весняно-польових робіт. 

4 березня о 14.00 на новій Льодовій арені відбудеться майстер-клас з катання на ковзанах4 березня о 14.00 на новій Льодовій арені (вул. Набережна Заводська, 53) відбудеться майстер-клас з катання на ковзанах. Про це повідомили в управлінні у справах молоді та спорту Дніпропетровської міської ради. Майстер-клас для усіх бажаючих проводитимуть тренери з фігурного катання І категорії Олена Кравець та Ірина Воронінська. До заходу організатори запрошують долучитися і журналістів.  
24 лютого 2012 року Президент України Віктор Янукович, голова облдержадміністрації Олександр Вілкул та міський голова Іван Куліченко відкрили у Дніпропетровську Льодову арену. 

 5 березня на «Льодовій арені» розпочнеться набір дітей у групи початкової підготовки з зимових видів спорту5 березня на «Льодовій арені» розпочнеться набір дітей у групи початкової підготовки з зимових видів спорту. Про це повідомили в управлінні у справах молоді та спорту Дніпропетровсьокї міської ради. Набір буде проводитися за двома напрямками: фігурне катання та хокей. Для занять фігурним катанням набиратимуть дітей віком від 5 років, хокеєм - віком від 6 років. Співбесіди щодо запису у тренувальні групи проходитиме у приміщенні «Льодової арени» за адресою вул. Набережна Заводська, 53 з 17.00, зазначають в управлінні. 

На Дніпропетровщині впровадженна автоматизована система управління каналізаційно-насосними системамиОлександр Вілкул: «На Дніпропетровщині завдяки впровадженню автоматизованої системи управління каналізаційно-насосними системами в 2011 році на 40% зменшено кількість позаштатних аварійних ситуацій»
Про це губернатор Олександр Вілкул повідомив під час відкриття після реконструкції каналізаційно-насосної станції №7а (КНС) комунального підприємства «Дніпроводоканал» у Дніпропетровську.
«У рамках Комплексної стратегії розвитку регіону в містах і районах Дніпропетровщини створюються сучасні водопровідно-каналізаційні системи, які в автоматичному режимі забезпечують стабільне і якісне водопостачання і водовідведення, екологічну безпеку територій та належний санітарно-епідеміологічний стан населених пунктів.