Покров Четверг 16.05.24, 19:15
Сайт
Главная » 2012 » Март » 12
На Дніпропетровщині проходить акція до Всесвітнього дня боротьби з глаукомоюДо Всесвітнього дня боротьби зі сліпотою внаслідок глаукоми  за ініціативи губернатора Олександра Вілкула 13 березня з 10.00 до 15.00 у ТЦ «Європа» (на третьому поверсі) та у ТЦ «Новий континент» (на першому поверсі) буде організовано вимірювання внутрішньоочного тиску за участю спеціалістів обласної клінічної офтальмологічної лікарні та Дніпропетровської міської клінічної лікарні №8. Усі відвідувачі цих торгівельних центрів матимуть змогу безкоштовно пройти обстеження. Завдяки використанню сучасного пневмотонометра достовірний результат можна буде отримати відразу після обстеження.
Подібні виїзні консультації офтальмологів вже пройшли у Кривому Розі, Павлограді та деяких інших містах Дніпропетровської області.

У рамках регіонального проекту «Родина для дитини» у Дніпродзержинську відкрито новий дитячий будинок сімейного типуУ рамках регіонального проекту «Родина для дитини» губернатор Олександр Вілкул разом із керівником програми «Сирітству – ні» благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» Дар'єю Касьяновою та Дніпродзержинським міським головою Станіславом Сафроновим відкрили новий дитячий будинок сімейного типу родини Ірини та Анатолія Куксових. Керівники привітали сім'ю Куксових з новосіллям та подарували телевізор, ноутбук, спортінвентар, книги та солодощі.
 «На Дніпропетровщині створюється сучасна система з розвитку сімейних форм виховання, в тому числі роботи з дітьми та сім’ями, які опинилися в складних життєвих обставинах. Діти мають виховуватись у родині. В області спільно з благодійним фондом Ріната Ахметова «Розвиток України» реалізується комплексний проект «Родина для дитини».

Олександр Вілкул: «Дніпродзержинськ отримав 12 нових найсучасніших реанімобілів швидкої медичної допомогиДля підвищення якості та доступності медичної допомоги Дніпродзержинська станція швидкої медичної допомоги отримала 12 найсучасніших автомобілів швидкої допомоги. 
«Одним з першочергових завдань у підвищенні якості медичних послуг, що поставив перед нами наш Президент Віктор Федорович Янукович, є підвищення якості роботи швидкої допомоги. На Дніпропетровщині системно реалізуються заходи для забезпечення приїзду «швидкої» до пацієнта за 10 хвилин у містах та за 20 хвилин у сільській місцевості», – сказав Олександр Вілкул.

У наймолодшій на Дніпропетровщині єпархії УПЦ – Дніпродзержинській створюється Духовно-просвітницький комплексГолова облдержадміністрації Олександр Вілкул відвідав будівництво Духовно-просвітницького комплексу Дніпродзержинської єпархії Української Православної Церкви. Комплекс будується за підтримки губернатора і включатиме в себе реконструкцію діючого Свято-Миколаївського кафедрального собору, який є національною пам’яткою архітектури 19 століття, створення єпархіального управління, будівництво духовно-просвітницького центру з недільною православною школою та реконструкцію Присоборної площі, на якій буде встановлено статую Христа Спасителя заввишки 12,5 метрів.
Будівництво комплексу здійснюється за кошти пожертв вірян та меценатів. Зокрема, Олександр Вілкул вже домовився з меценатами про фінансування створення  єпархіального управління та реконструкції Присоборної площі.