Покров Четверг 16.05.24, 20:17
Сайт
Главная » 2012 » Март » 15
Олександр Вілкул: «Відсьогодні всі дошкільнята і школярі села Нива Трудова Апостолівського району питимуть чисту воду високої якості»У рамках робочої поїздки до Апостолівського району голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул увів в експлуатацію колективну установку доочищення питної води в загальноосвітній школі села Нива Трудова. Завдяки новій установці чисту воду високої якості споживатимуть 430 учнів та 41 вчитель школи. Кошторисна вартість установки – 160 тис грн. Торік систему доочистки було встановлено в місцевому дитсадку, який відвідує 110 дітей і в якому працює 11 педагогів.
Це результат реалізації в області регіональної програми «Питна вода Дніпропетровщини», яка з ініціативи губернатора Олександра Вілкула була розроблена й ухвалена в рамках Програми реформи Президента України Віктора Януковича та Комплексної стратегії розвитку Дніпропетровщини. Мета програми – встановлення систем доочистки води в усіх дитсадках, школах та лікувальних закладах області.

Олександр Вілкул поставив завдання керівникам міст посилити заходи з благоустрою та покращення комфортності проживання громадянОлександр Вілкул поставив завдання керівникам міст Нікополь, Марганець, Орджонікідзе та Нікопольського, Апостолівського і Томаківського районів посилити в 2012 році заходи з благоустрою та покращення комфортності проживання громадян
Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул провів нараду з благоустрою міст Нікополь, Марганець, Орджонікідзе та Апостолівського і Томаківського районів. У нараді взяли участь Нікопольський міський голова Руслан Токар, Марганецький міський голова Олег Бідняк, Орджонікідзевський міський голова Івану Цупров, в.о. голови Нікопольської райдержадміністрації Микола Хнюкало, голова Апостолівської райдержадміністрації Леонід Чорнило, голова Томаківської райдержадміністрації Василь Бардадим, керівники профільних підрозділів облдержадміністрації та інші.

Олександр Вілкул у Нікополі відкрив після капітального ремонту сучасний дитячий лікувально-оздоровчий комплекс У рамках реалізації регіонального проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти» губернатор Олександр Вілкул у Нікополі відкрив після капітального ремонту сучасний дитячий лікувально-оздоровчий комплекс у яслах-садку № 48 міста Нікополя.
За сприяння Олександра Вілкула на проведення капітального ремонту було виділено майже 500 тис грн з державного та місцевого бюджетів. 
«Дитячий садок – це перша ланка в ланцюжку системи освіти. Надзвичайно важливо, щоб дитсадок став якісною основою для подальшого розвитку та навчання дітей. Дитсадок № 48 у Нікополі – це особливий дошкільний заклад, у якому навчаються 150 дітей, у тому числі з захворюваннями верхніх дихальних шляхів, серцево-судинної та ендокринної системи.

Марганецький міський голова Олег Бідняк: За підтримки губернатора до кінця року всі діти міста будуть забезпечені місцями у дитячих садкахГолова облдержадміністрації Олександр Вілкул провів нараду щодо забезпечення дітей міста Марганець місцями в дитячих садках. Нарада пройшла в оновленому наприкінці минулого року дитсадку „Оленка”. За підтримки Олександра Вілкула тут проведений капітальний ремонт, завдяки якому кількість місць збільшено зі 160 до 230. 
Капітальний ремонт «Оленки» не проводився з моменту введення його в експлуатацію – 34 роки тому. У 2011 році за ініціативи Олександра Вілкула було виділено більше 650 тис грн з державного та місцевого бюджетів, ще 260 тис грн були залучені з Фонду сприяння місцевому самоврядуванню та Міжнародного фонду «Відродження». 
 «Дитячий садок – це місце, де дитина отримує свої перші знання, спілкується з ровесниками, росте та розвивається.

Надія Подоплєлова: «Відкритий діалог між владою і громадськістю є обов’язковим елементом роботи влади»За дорученням губернатора Олександра Вілкула його заступник – керівник апарату облдержадміністрації Надія Подоплєлова провела засідання круглого столу за участю представників Громадської Ради та політичних сил, на якому було зроблено публічний звіт про використання Дніпропетровською облдержадміністрацією коштів державного бюджету за бюджетними програмами у 2011 році. 

«Відкритий діалог між владою і громадськістю є обов’язковим елементом роботи влади. З 2010 року губернатором Дніпропетровщини Олександром Вілкулом започатковано практику щорічного публічного звітування про результати діяльності влади перед територіальними громадами області», – сказала Надія Подоплєлова.