Покров Пятница 17.05.24, 01:03
Сайт
Главная » 2012 » Март » 17
У Дніпропетровську пройшов круглий стіл-зустріч молоді німецької, польської, литовської та грецької національних спільнотУ рамках регіональної програми «Молодь Дніпропетровщини», ініційованої губернатором Олександром Вілкулом, у Дніпропетровському обласному центрі освіти пройшов круглий стіл-зустріч молоді німецької, польської, литовської та грецької національних спільнот, які проживають на території Дніпропетровської області. Це перший захід такого напрямку, який проводиться у Дніпропетровську. 
Під час круглого столу були обговорені питання співпраці органів влади та молодіжних організацій в тому числі національних спільнот, пов'язані із соціальним забезпеченням молоді, зокрема законодавчі акти, що стосуються молодіжного житла і працевлаштування. 

Шановні працівники житлово-комунального господарства! Щиро вітаємо вас з професійним святом! ЖКГ – одна з найскладніших сфер. За багато років нагромадилося безліч проблем, які ми з вами почали поступально вирішувати. Головне – ми маємо чітку програму. Попереду багато роботи, при цьому вже зроблено не мало. Перед нами стоїть завдання з впровадження енергозберігаючих технологій, з модернізації водопровідно-каналізаційного господарства, з благоустрою територій. Вирішення цих завдань – це обов’язкова умова розвитку регіону. І ми цим займаємося.

Олександр Вілкул привітав працівників ЖКГ з професійним святомГолова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул привітав працівників ЖКГ з професійним святом, відзначив основні напрямки роботи галузі та нагородив кращих працівників житлово-комунального господарства та побутового обслуговування.

«ЖКГ – одна з найскладніших сфер. За багато років нагромадилося безліч проблем, які ми з вами почали поступально вирішувати. Головне – ми маємо чітку програму. Попереду багато роботи, при цьому вже зроблено не мало. Перед нами стоїть завдання з впровадження енергозберігаючих технологій, з модернізації водопровідно-каналізаційного господарства, з благоустрою територій. Вирішення цих завдань – це обов’язкова умова розвитку регіону. І ми цим займаємося», - сказав Олександр Вілкул.

У Дніпропетровську за підтримки Олександра Вілкула та Євгена Удода пройшов VI Міжнародний фестиваль музичного мистецтва «Музика без меж»У Дніпропетровську за підтримки губернатора Олександра Вілкула та голови облради Євгена Удода пройшов VI Міжнародний фестиваль музичного мистецтва «Музика без меж». Захід проходив протягом чотирьох днів з 13 по 16 березня. У рамках програми фестивалю відбулися концерти різних музичних інструментів – скрипка, флейта, тромбон, фортепіано. Також для учасників фестивалю відомі європейські виконавці провели майстер-класи. 
Серед гостей фестивалю — відомі європейські виконавці, професори Дрезденської, Женевської вищих музичних шкіл та Московської консерваторії. 
У фестивалі взяли участь духовий оркестр Дніпропетровської консерваторії, камерний оркестр «Пори року» (м. Дніпропетровськ) та Дніпропетровський молодіжний симфонічний оркестр «Festival».

За минулий рік зовнішньоторговельний оборот Дніпропетровської області з Китаєм виріс в 1,7 рази і склав більше 2 млрд доларів СШАПро це повідомив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул під час офіційної зустрічі з Надзвичайним та Повноважним Послом КНР в Україні Чжаном Сіюнь, який приїхав до Дніпропетровської області для ознайомлення з загальною економічною та діловою ситуацією в регіоні. У зустрічі також взяв участь голова обласної ради Євген Удод.
«Між Україною та КНР налагоджені надійні ділові стосунки. За минулий рік зовнішньоторговельний оборот Дніпропетровської області з КНР склав більше 2 млрд дол США У тому числі експорт досяг 1,3 млрд дол США, імпорт – майже 766 млн дол США. Досягнуто позитивного сальдо зовнішньої торгівлі в понад 552 млн дол США. Дніпропетровщина і надалі буде поглиблювати та розширювати співпрацю з Китаєм. Область готова до взаємовигідної співпраці з Китаєм в промисловому, космічному та інших напрямках», – сказав Олександр Вілкул.

Олександр Вілкул провів зустріч з Головою Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Юкіе МокуоГолова облдержадміністрації Олександр Вілкул провів зустріч з Головою Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Юкіе Мокуо. Сторони обговорили питання соціально-гуманітарного співробітництва, зокрема, захисту прав та інтересів дітей. У заході також взяли участь керівники структурних підрозділів облдержадміністрації. 
«У обласної влади з ЮНІСЕФ загальне серйозне завдання – це забезпечення захисту прав і законних інтересів дітей, особливо тих, які опинилися в складних життєвих обставинах. Тому обласна влада зі свого боку відкрита до співпраці і взаємодії. Ми готові впроваджувати найкращі практики, які вже відпрацьовані ЮНІСЕФ. Дніпропетровщина відкрита до конструктивного діалогу і співпраці з експертами фонду. Створення якісних умов для розвитку та забезпечення здоров'я дітей – це ті цінності, які лежать в основі програм Дніпропетровської обласної влади та ЮНІСЕФ. Це нас об'єднує. І я переконаний в конструктивній співпраці», – сказав губернатор Олександр Вілкул.