Покров Пятница 17.05.24, 01:19
Сайт
Главная » 2012 » Март » 20
Олександр Вілкул привітав працівників обласного управління Служби безпеки України з професійним святом У 2012 році Служба безпеки України відзначає свою 20-у річницю. Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул привітав співробітників обласного управління Служби безпеки  України з професійним святом. 
В урочистих заходах також взяли участь начальник управління Служби безпеки України у Дніпропетровській області Володимир Верхогляд, перший заступник голови обласної ради Анатолій Адамський, перший заступник міського голови Анатолій Крупський, прокурор Дніпропетровської області Наталія марчук, начальник Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Дніпропетровській області Віктор Бабенко.



На Дніпропетровщині ведеться робота з підвищення якості надання послуг відділами Головного управління Держкомзему у Дніпропетровській областПро це йшла мова на прес-конференції першого заступника начальника Головного управління Держкомзему у Дніпропетровській області Івана Гашенко, що пройшла у прес-центрі газети «Дніпро вечірній».
«Одне із ключових завдань яке поставив губернатор Олександр Вілкул – це підвищення якості надання послуг в районних відділеннях Держкомзему і Дніпропетровський район не виключення. Так, сьогодні у цьому відділі вдвічі збільшено штат регістраторів – раніше працювало три регістратора, сьогодні вже шість, збільшено графік роботи на 4 години – якщо раніше відділ працював з 9:00 до 13:00, то зараз - з 9:00 до 17:00, працює «єдине вікно». Для відвідувачів встановлено 30 місць для сидіння, встановлені інформаційні стенди. Наша робота сьогодні має конкретні результати. Раніше відділ видавав в середньому 30 держактів на землю та 50 договір оренди землі протягом тижня, то сьогодні цей показник збільшився в 2-3 рази та становить - 104 державних акти на землю та 162 договори оренди», - сказав перший заступник начальника Головного управління Держкомзему у Дніпропетровській області Іван Гашенко.

За дорученням Олександра Вілкула Марія Пустова взяла участь у засіданні Ради ректорів вишів ДніпропетровщиниЗа дорученням губернатора Олександра Вілкула заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова взяла участь у засіданні Ради ректорів вишів ІІІ-ІV рівнів акредитації Дніпропетровщини (університети, академії, інститути). 
У нараді взяли участь ректори і директори вищих навчальних закладів Дніпропетровської області, представники обласної влади та міського самоврядування, а також голова Дніпропетровського обласного комітету профспілки працівників освіти і науки України Галина Бєлікова, директор Придніпровського наукового центру Національної академії наук України Віктор Біляков.
«Підтримка молоді та їх ініціатив, що сприятимуть розвитку регіону – один із складових напрямків роботи обласної влади у рамках губернаторського проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти».

На Дніпропетровщині проходить щорічний місячник по боротьбі з туберкульозом24 березня - «Всеукраїнський день боротьби з туберкульозом». З цієї нагоди на Дніпропетровщині з 5 березня проходить щорічний місячник по боротьбі з цією хворобою. Жителі віддалених районів проходять безкоштовне обстеження за допомогою пересувного флюорографа,  незахищені верстви населення отримують гарячі обіди. 
«За останні два роки ми отримали міцну підтримку з боку Олександра Вілкула щодо вирішення проблеми туберкульозу. Впроваджуються передові методи лікування, закуповується найсучасніше обладнання і використовуються найбільш ефективні засоби для попередження розповсюдження соціально небезпечних хвороб. У регіоні покращуються показники ефективності лікування туберкульозу, знижується смертність. Крім того, завдяки системній роботі, в Дніпропетровській області на чверть зменшено  захворюваність на туберкульоз серед підлітків», - заявила головний спеціаліст головного управління здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації Марія Гудова.

Марія Пустова: «Усі учні початкових класів Дніпропетровщини з 1 вересня 2012 року будуть навчатися за новим Державним стандартом Усі учні початкових класів Дніпропетровщини з 1 вересня 2012 року будуть навчатися за новим державним стандартом початкової загальної освіти. Про це повідомила заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова під час колегії головного управління освіти і науки облдержадміністрації, яку вона провела за дорученням губернатора Олександра Вілкула.
 «Новий Державний стандарт початкової загальної освіти покликаний підняти початкову освіту на якісно новий рівень. Він передбачає поетапне становлення дитячої особистості, її фізичний, пізнавальний, соціальний, естетичний розвиток. Одним із складових нового стандарту початкової освіти є впровадження інформаційних технологій та використання здоров’язберігаючих технологій, які спрямовані на формування, збереження та зміцнення здоров’я учнів», - сказала заступник голови облдержадміністрації.

За дорученням Олександра Вілкула Марія Пустова провела засідання колегії головного управління освіти і науки облдержадміністраціїЗа дорученням губернатора Олександра Вілкула заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова провела засідання колегії головного управління освіти і науки облдержадміністрації.
Під час колегії були підбиті підсумки роботи органів управління освітою у 2011 році та визначені завдання на 2012 рік. 
«Головним завданням удосконалення регіональної освітньої галузі, яке визначив губернатор Олександр Вілкул, є підвищення якості освіти, створення належних умов праці для педагогів й адаптація підготовки кадрів до реальних потреб ринку праці. Завдяки підтримці нашого Президента Віктора Федоровича Януковича, Уряду, Міністерства освіти та науки, молоді та спорту України та спільній роботі освітян й всіх гілок влади регіону в області створена потужна система освіти. В регіоні вже зроблені серйозні напрацювання», - сказала Марія Пустова.

На Дніпропетровщині пройшов телеміст між університетом ім. Олеся Гончара та Європейським центром ядерних дослідженьУ рамках реалізації регіонального проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти», ініційованого губернатором Олександром Вілкулом, навчальні заклади Дніпропетровської області активно розвивають міжнародні відносини. У регіоні реалізуються проекти з питань обміну професорсько-викладацьким складом, студентами, інформацією, документами та публікаціями. Проводяться зустрічі, семінари, конференції. Реалізуються спільні розробки навчальних програм та навчальних планів тощо. У рамках проекту на Дніпропетровщині відбулася науково-практична конференція (телеміст) між Дніпропетровським національним університетом ім. Олеся Гончара та Європейським центром ядерних досліджень (CERN, Швейцарія).

Державні службовці з Дніпропетровщини візьмуть участь у національному конкурсі «Кращий державний службовець 2012 року»В Україні розпочато національний конкурс «Кращий державний службовець 2012 року». Переможців визначатимуть у 2-х номінаціях: «Кращий керівник» і «Кращий спеціаліст». Минулого року від Дніпропетровської області в конкурсі взяли участь 307 державних службовців. У другому турі конкурсу в номінації «Кращий керівник» та «Кращий спеціаліст» державні службовці Дніпропетровщини посіли 4 призових місця.
«Перехід на нову модель роботи державного службовця – його орієнтація на конкретний результат, на надання якісних послуг нашим громадянам і відповідальне ставлення до своєї роботи – все це складові адміністративної реформи, яку впроваджує наш Президент Віктор Янукович. На Дніпропетровщині для реалізації проектів із покращення роботи державних службовців залучені провідні світові консультанти та вітчизняні фахівці», – сказав голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.