Покров Четверг 16.05.24, 08:12
Сайт
Главная » 2012 » Март » 24
Держкомтелерадіо України оголошує Національний конкурс «Краща книга України»З метою сприяння розвитку вітчизняного книговидання, удосконалення традицій вітчизняної книговидавничої справи, підвищення ролі книги у суспільстві, популяризації сучасних технологій її художнього оформлення та поліграфічного виконання Держкомтелерадіо оголошує Національний конкурс «Краща книга України». 

До участі у конкурсі запрошуються місцеві видавництва та видавничі організації.
Для участі у конкурсі необхідно до Держкомтелерадіо України надіслати два примірники книги однієї назви відповідно до номінації:

Держкомтелерадіо України з 1 квітня оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії ім. Івана Франка Держкомтелерадіо України оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії ім. Івана Франка у галузі інформаційної діяльності. Прийом публіцистичних творів триватиме з 1 квітня по 1 травня 2012 року. Твори мають бути опубліковані (оприлюднені) у завершальному вигляді протягом останніх трьох років, але не пізніше як за півроку до їх висунення.

Трагічні події останніх років, пов’язані з вибухами побутового газу, примусили по-новому поглянути на проблему безпеки при користуванніГазові балони є джерелом підвищеної небезпеки!
Трагічні події останніх років, пов’язані з вибухами побутового газу, примусили по-новому поглянути на проблему безпеки при користуванні балонами високого тиску, що містять різні гази. Уміння грамотно поводитися з ними в значній мірі понизить ризик і дозволить уникнути жертв і руйнувань.

Основні правила поводження з газовими балонами
Згідно правил експлуатації судин, що працюють під тиском, балони з різними газами забарвлюються в певні кольори. Щоб відрізнити однорідні гази, застосовуються відмітні смуги. На кожному балоні вибивають клеймом його паспортні дані: № балона, вагу в кілограмах, дату виготовлення і випробування, робочий і випробувальний тиск, що допускається.

Шановні громадяни Дніпропетровської області!, пам’ятайте! Газові балони є джерелом підвищеної небезпеки. У зв’язку з вибухом балону з газом під час проведення робіт з монтажу натяжної стелі у будинку 91-а по вулиці Робочій управління з питань надзвичайних ситуацій Дніпропетровської облдержадміністрації закликає мешканців області дотримуватись правил поводження з газовими приладами та з  небезпечними речовинами, які можуть входити до складу будівельних та оздоблювальних матеріалів. 
Зараз багато людей роблять ремонти у своїх квартирах та будинках, при цьому використовують різноманітний інструмент та обладнання, у тому числі балони з газом, які можуть стати джерелом підвищеної небезпеки і замість затишку в оселі принести лихо в родину. Приступаючи до ремонтних робіт, варто ознайомитися з правилами безпеки при користуванні тим, чи іншим інструментом та обладнанням, які викладені виробником у технічній документації.

Шановні майстри та працівники сцени! Сердечно вітаю вас з Міжнародним днем театру! У культурному житті Дніпропетровщини театр відіграє особливу роль. Це храм мистецтва, який дарує нам яскраві враження, життєву енергію й натхнення. Силою свого таланту Ви пробуджуєте в людях їх кращі якості, навчаєте глядачів вічних істин добра, любові і краси. 
У це свято ми з удячністю згадуємо ветеранів сцени, які виховали не одне покоління акторів і режисерів сучасності. Ми з надією дивимося на нову генерацію митців сцени, студентів театральних вишів та учасників самодіяльних драматичних об'єднань

Олександр Вілкул: «Наша мета - перетворити потенційні можливості регіону в конкретні проекти розвитку»Презентація Дніпропетровщини, що пройшла в Києві 21 березня спільно із Американською торговою палатою зібрала більше 300 учасників –  делегації дипломатичних кіл, представників головних і регіональних офісів міжнародних компаній, міжнародних фінансових організацій і фондів. Інтерес до заходу висловили посольства більше 20-ти країн та більше 100 міжнародних компаній. Про це голова облдержадміністрації Олександр Вілкул повідомив під час виступу на 12-й сесії обласної ради.
«Одним з ключових показників ефективності роботи влади є привабливий інвестиційний клімат в регіоні. Саме цей показник служить сигналом про сталий економічний розвиток, політичної стабільності в області, прозорості та зрозумілості нашого стратегічного шляху», - сказав Олександр Вілкул.

За підтримки Олександра Вілкула з 22 по 24 березня цього року в Дніпропетровську проходить Міжнародний фестиваль франкомовних театрівЗа дорученням губернатора Олександра Вілкула заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова відкрила Міжнародний фестиваль студентських франкомовних театрів, який триватиме до 24 березня цього року. Фестиваль проходить за підтримки Олександра Вілкула. Презентуватимуть свої творчі вистави франкомовні студентські театри з Дніпропетровська, Кривого Рогу, Києва, Донецька, Одеси, а також Франції та Молдови. За результатами фестивалю переможець отримає поїздку до Румунії і візьме участь у гала-концерті кращих франкофонних театрів. А кращий актор та актриса поїдуть у липні цього року до Франції. 

Олександр Вілкул: «За два місяці 2012 року обсяг виробництва на «Південмаші» в 15 разів перевищив рівень відповідного періоду 2011 рокуГолова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул привітав ракетобудівників Дніпропетровщини з 50-річним ювілеєм від Дня запуску першого Дніпропетровського (ДС2) штучного супутника Землі, розробленого КБ «Південне» імені М.К. Янгеля та виготовленого Південним машинобудівним заводом. Під час урочистого засідання науково-технічної ради КБ «Південне» губернатор нагородив кращих працівників галузі. У засіданні також взяли участь другий Президент України Леонід Кучма, керівництво КБ «Південне», представники Національної Академії Наук України, вишів Дніпропетровщини та ракетобудівники.