Покров Четверг 16.05.24, 13:42
Сайт
Главная » 2012 » Март » 28
Міська влада Дніпропетровська звітувала губернатору Олександру Вілкулу щодо створення плану ремонту доріг У 2010 році голова облдержадміністрації Олександр Вілкул поставив завдання керівникам міст та районів розробити покроковий план ремонту доріг. «За декілька років якісні дороги мають стати візитною карткою Дніпропетровщини», - сказав губернатор. За два роки під керівництвом Олександра Вілкул у Дніпропетровській області було відремонтовано, переважно капітально, 3,2 млн м2 доріг. Цього року в регіоні заплановано відремонтувати 1,8 млн м2 доріг. Одне з найважливіших питань – це ремонт доріг в обласному центрі. Про створений план заходів з ремонту доріг у Дніпропетровську в 2012 році на сьогоднішній нараді губернатору звітувала міська влада.  
У 2012 році буде продовжено ремонт вулиць Героїв Сталінграда та Маршала Малиновського. Буде проведено ремонт знакових для міста вул. Набережної-Заводської, вул. Ленінградської, вул. Московської та пр. Кірова. В цілому на ремонт доріг міста Дніпропетровська виділені кошти в сумі майже 210 млн грн.

У Дніпропетровську на проспекті ім.газети Правда буде збудований перший у Східній Україні надземний перехід, обладнаний ескалатором і ліфтомУ рамках регіональної програми розвитку дорожньої інфраструктури у 2012 році у Дніпропетровську на проспекті ім. газети «Правда» буде збудований перший у Східній Україні надземний перехід, обладнаний ескалатором і ліфтом. Також на проспекті будуть відремонтовані три підземні переходи. Про це повідомив губернатор Олександр Вілкул під час наради з благоустрою та розвитку дорожньої інфраструктури м. Дніпропетровська. 
«Два роки тому було розпочато регіональну програму розвитку дорожньої інфраструктури. У тому числі, програму з ремонту доріг  у місті Дніпропетровську. У 2011 році було розпочато комплексний ремонт проспекту ім. газети «Правда». У рамках першого етапу реконструкції проспекту було укладено два шари дорожнього полотна, облаштовані тротуари та системи ливневої каналізації, висаджено нові дерева, замінено мережі зовнішнього освітлення.

На Дніпропетровщині буде створена програма підвищення кваліфікації психологів та педагогів, які займаються соціальною адаптацією дітей-сирітОлександр Вілкул: «На Дніпропетровщині буде створена програма підвищення кваліфікації психологів та педагогів, які займаються соціальною адаптацією дітей-сиріт та дітей з проблемних сімей»

За дорученням губернатора Олександра Вілкула заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова провела робочу нараду щодо підвищення якості роботи системи соціальної адаптації дітей та влаштування дітей-сиріт та дітей, які позбавлені батьківського піклування, у сімейні форми виховання або повернення їх у біологічні сім'ї. Нарада пройшла в центрі соціально-психологічної реабілітації дітей у Дніпропетровську.

Дніпропетровщина повністю забезпечена матеріальними ресурсами для весняно-польової кампанії На даний час обсяги закупленого насіння, мінеральних добрив, дизельного палива  перевищують торішні показники станом на цей час. Про це стало відомо на засіданні Регіонального комітету з економічних реформ, яке пройшло під головуванням губернатора Олександра Вілкула. 
На даний час весняно-польова кампанія на Дніпропетровщині забезпечена матеріальними ресурсами в достатній кількості – обсяги закупленого насіння, мінеральних добрив, дизельного палива  перевищують торішні показники станом на цей час. 

На Дніпропетровщині розпочалася весняно-польова кампанія Південні райони Дніпропетровщини розпочали посівну. Зокрема, почався посів ярового ячменю. Найбільші площі наразі посіяно у Нікопольському районі (500 га), Апостолівському районі (350 га), Томаківському районі (80 га). Зараз посів йде у 2 зміни. Про це стало відомо на засіданні Регіонального комітету з економічних реформ, яке пройшло під головуванням губернатора Олександра Вілкула. 
Господарствами області вже розпочато підживлення озимих зернових культур, ці роботи вже проведено на площі 176 тис. га. (56%). Активно проводять цю роботу господарства Широківського – 72%, Апостолівського – 66%, Петропавлівського – 54% районів. Також ведуться  роботи по підготовці ґрунту до посіву (по закриттю вологи).

Олександр Вілкул: «За 3 роки парк тракторів та комбайнів на Дніпропетровщині оновиться на 15%»За завданням губернатора Олександра Вілкула в області проводиться технічне переоснащення аграрного сектору. Загалом парк тракторів та комбайнів на Дніпропетровщині протягом 2010-2012 років оновиться на 15%. Сучасна техніка, зокрема, дозволить якісно виконати значний обсяг робіт весняно-польових робіт в стислі терміни.  
Враховуючи значний обсяг робіт та стислі терміни весняно-польової кампанії, за завданням голови облдержадміністрації Олександра Вілкула розроблено робочий план посіву ярих культур, який передбачає організацію роботи у цілодобовому режимі у три зміни з використанням потужної техніки з обладнанням для високої точності землеробства.
Новітнє обладнання сільськогосподарської техніки дозволяє досягти дуже високої точності (5-15см) водіння по заданих траєкторіях навіть в умовах поганої видимості через пил чи туман та вночі.

Олександр Вілкул: «В структурі посівних площ на Дніпропетровщині в 2012 році до 60% будуть складати культури зернової групи»Весняно-польові роботи на Дніпропетровщині повинні пройти в стислі терміни за високої якості, з дотриманням в структурі посівних площ до 60% зернової групи.  Про це повідомив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул  на засіданні Регіонального комітету з економічних реформ.
 «Від своєчасного і якісного проведення підготовчих робіт великою мірою залежить майбутній врожай. Ми повинні провести весняно-польові роботи в стислі терміни за високої якості, з дотриманням в структурі посівних площ до 60% зернової групи», - сказав Олександр Вілкул. Він дав низку завдань щодо своєчасного та якісного проведення посівної. Головою облдержадміністрації Олександром Вілкулом поставлено завдання довести площу зернової групи до  60% в структурі посівних площ,  що становить 1 млн. 247 тис. га. Це на 122 тис. га більше минулого року.

З 2 квітня 2012 року на Дніпропетровщині розпочне роботу гаряча телефонна лінія з питань реалізації Соціальних Ініціатив Президента УкраїниЗ 2 квітня 2012 року на Дніпропетровщині розпочне роботу «гаряча» лінія з питань реалізації Соціальних Ініціатив. Телефонна лінія працюватиме з 9-00 до 18-00 з понеділка по п’ятницю за номером (056) 713 63 09.
Таке завдання поставив губернатор Олександр Вілкул головному управлінню праці та соціального захисту населення облдержадміністрації під час засідання Регіонального комітету з економічних реформ.
«Кожен мешканець регіону, який потребує соціального захисту держави, повинен знати про усі зміни, запроваджені Президентом України Віктором Януковичем», - сказав Олександр Вілкул. 
В рамках реалізації Соціальних Ініціатив Глави держави передбачено з 1 травня 2012 року підняти рівень пенсій у залежності від трудового стажу. Так протягом з травня 2012 року пенсіонери, яких по області нараховується 765 тис осіб, отримуватимуть додатково щомісяця у середньому по 103,60 грн.

Олександр Вілкул: «Соціальні Ініціативи Президента України – це основа для підвищення соціальних стандартів життя»Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул провів засідання Регіонального комітету з економічних реформ. Одне з питань було присвячене реалізації Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича у Дніпропетровській області.
«Соціальні Ініціативи Президента України – це основа для підвищення соціальних стандартів життя. Тому кожен керівник міста та району області несе за надання конкретної допомоги нашим людям персональну відповідальність», - сказав Олександр Вілкул. 
Президент України Віктор Янукович визначив чотири стратегічних напрямки соціальних реформ, що мають реалізуватися у державі. Це відновлення довіри суспільства до державної соціальної політики, комплексні зміни у підходах до оплати праці, модернізація сфери соціального забезпечення та сприяння ефективній зайнятості та створення робочих місць. Для реалізації цих напрямків розроблені 16 першочергових кроків.

Орджонікідзевський МВ ГУМВС України в Дніпропетровській області повідомляєЗ 1 по 30 квітня 2012 року проводиться місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових речовин, що незаконно зберігаються. Тому звертаємось до громадян та пропонуємо добровільно здати зброю, боєприпаси вибухові речовини, що незаконно зберігаються , а також зареєструвати на своє ім’я, якщо це мисливська чи газова зброя.
Всі хто добровільно здає вогнепальну та іншу зброю, боєприпаси , вибухові речовини звільняються від кримінальної чи адміністративної відповідальності .
Шановні громадяни! Як що вам відомо про незаконне зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин, телефонуйте 02, 4-20-02, 096-807-24-34, або зверніться в кабінет Дозвільної Системи Орджонікідзевського МВ

Ст.інспектор ДС Орджонікідзевського МВ
ГУМВС України в Дніпропетровській обл. 
Ст.л-нт. міліції                                                                                                                                                  В.А.Дробот