Покров Четверг 16.05.24, 13:26
Сайт
Главная » 2012 » Март » 29
Олександр Вілкул: «19 травня на Дніпропетровщині відзначатиметься День Європи»Олександр Вілкул провів нараду щодо підготовки святкування у Дніпропетровській області Дня Європи в Україні. У 2012 році свято буде відзначатися 19 травня. У нараді взяли участь голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод, заступники голови облдержадміністрації та голови обласної ради, керівники структурних підрозділів ОДА та заступник міського голови Дніпропетровська Анатолій Крупський. 
День Європи в Україні святкується щорічно у третю суботу травня. Цього року свято відзначатимуть 19 травня. Європейська інтеграція України та її ефективна модернізація залишаються визначальними державними пріоритетами. Про це заявив Президент України Віктор Янукович на міжнародних муніципальних слуханнях «Розвиток належного врядування на місцевому та регіональному рівнях» 1 листопада 2011 року. 

Губернатор Олександр Вілкул привітав чотири театри Дніпропетровської області з отриманням статусу «академічний»Губернатор Олександр Вілкул привітав чотири театри Дніпропетровської області з отриманням статусу «академічний». 
Сьогодні, 29 березня 2012 року, на колегії Міністерства культури України за ініціативи Олександра Вілкула було розглянуто питання щодо присвоєння статусу «академічний» Дніпропетровському театру одного актора «Крик», Дніпродзержинському музично-драматичному театру імені Лесі Українки, Криворізькому міському театру музично-пластичних мистецтв «Академія Руху» та Криворізькому міському театру драми та музичної комедії імені Тараса Шевченка.
Рішенням колегії ці театри отримали високе звання – статус академічного театру.
«Своїм талантом і творчою манерою ви збагачуєте театральну палітру Дніпропетровщини. Ваші високі здобутки є частиною іміджу сучасної Дніпропетровщини. Бажаю усім працівникам театрів доброго здоров’я, творчого натхнення, родинного затишку та вдячного глядача», - сказав Олександр Вілкул.


Вячеслав Задорожний провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Мексики в Україні Беренісе Рендон ТалаверПерший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Мексики в Україні Беренісе Рендон Талавер. Рішення приїхати до регіону з діловим візитом Посол Мексики в Україні прийняла після того, як відвідала презентацію інвестиційних можливостей та проектів розвитку Дніпропетровської області, яка відбулася у Києві спільно із Американською торгівельною палатою в Україні. 
Під час зустрічі сторони обговорили стан та перспективи взаємовигідної співпраці, як у сферах економіки, так і у зміцненні наукових і культурних зв'язків.