Покров Четверг 16.05.24, 05:50
Сайт
Главная » 2012 » Март » 30
Олександр Вілкул привітав заступника голови ради Дніпропетровської обласної організації ветеранів Євгенія Кучерова Олександр Вілкул привітав заступника голови ради Дніпропетровської обласної організації ветеранів Євгенія Кучерова та секретаря Дніпропетровської обласної організації ветеранів Ларису Полєонок з відзначенням їх високими державними нагородами

Відповідно до указу Президента України Віктора Януковича за вагомий особистий внесок у розвиток ветеранського руху, патріотичне виховання молоді, багаторічну плідну громадську діяльність та з нагоди 25-річчя Організації ветеранів України орденом «За заслуги» III ступеня відзначено заступника голови ради Дніпропетровської обласної організації ветеранів Євгенія Кучерова та орденом княгині Ольги ІІІ ступеня відзначено секретаря Дніпропетровської обласної організації ветеранів Ларису Полєонок.

Мексика планує розвивати партнерські відносини з Дніпропетровським регіоном в аерокосмічній сферіНадзвичайний і Повноважний Посол Мексики в Україні Беренісе Рендон Талавера зазначила, що уряд Мексики зацікавлений у розвитку відносин з Дніпропетровською областю в аерокосмічній сфері.
«Ми імпортуємо з Дніпропетровського регіону продукцію машинобудування і мінеральні добрива. У Мексиці недавно було створено національне космічне агентство. Тому нам би хотілося розвинути з вашою областю ділові відносини в аерокосмічній галузі. Саме з цією метою я відвідала КБ «Південне» і Південний машинобудівний завод», - сказала Береніс Рендон Талавера.
Також в рамках свого візиту Надзвичайний і Повноважний Посол Мексики в Україну обговорила партнерські відносини з Дніпропетровською областю в сфері туризму.

Мексика зацікавлена розвивати культурні відносини з Дніпропетровським регіономНадзвичайний і Повноважний Посол Мексики в Україні Беренісе Рендон Талавера зазначила, що Мексика зацікавлена розвивати культурні відносини з Дніпропетровським регіоном.
«Зараз у нас налагоджені культурні відносини тільки з Києвом, хотілося б долучити і Дніпропетровську область. Ми плануємо виставити експозиції в історичному музеї Дніпропетровська. Вчора мені презентували вироби з Петриківського розпису, це чудова техніка. Ви знаєте, у нас в містечку Чанг (Мексика - ред.) Роблять подібне. У нас дуже багато спільного, наприклад, в культурі. Судячи з музейним експонатам, наприклад Скіфським бабам, у Дніпропетровській області проживали дуже розвинені древні цивілізації, як і на території Мексики», - зазначила Беренісе Рендон Талавера.
Крім того, Надзвичайний і Повноважний Посол Мексики в Україні підкреслила, що її країна має намір співпрацювати з Дніпропетровською областю також у сфері освіти. Зокрема, обмін студентами.

Марія Пустова провела робочу нараду з керівниками професійно-технічних навчальних закладів (ПТНЗ) Дніпропетровської областіЗа дорученням губернатора Олександра Вілкула заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова провела робочу нараду з керівниками професійно-технічних навчальних закладів (ПТНЗ) Дніпропетровської області. На нараді були обговорені питання щодо розвитку мережі ПТНЗ, підготовки ПТНЗ області до завершення навчального року тощо.
«Адаптація освіти відповідно до потреб економіки та ринку праці – один із пріоритетів комплексного губернаторського проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти», визначений Олександром Вілкулом. Наше з вами завдання – підготовити й отримати після закінчення навчального закладу висококваліфікованого фахівця, знання якого максимально адаптовані до потреб економіки та ринку праці. В області для цього створюються необхідні умови.

Вячеслав Задорожний: «Із 2010 року в області майже втричі зросла кількість підприємств із середньомісячною заробітною платою в понад 3 тис»Про це перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний заявив під час засідання Президії Дніпропетровської обласної тристоронньої соціально-економічної Ради. У засіданні взяли участь представники облдержадміністрації, об’єднання роботодавців та профспілкових організацій області. Сторони розглянули питання виконання Регіональної угоди на 2011-2013 роки за 2011 рік та план роботи тристоронньої соціально-економічної Ради на 2012 рік. 
«Обласна влада послідовно виконує Регіональну тристоронню угоду про соціальне партнерство. Дніпропетровщина показує високі соціально-економічні показники. І завдяки ефективній співпраці губернатора Олександра Вілкула з організаціями роботодавців та профспілками в області майже втричі зросла кількість підприємств із середньомісячною заробітною платою у понад 3 тис грн», – сказав Вячеслав Задорожний. 

Дніпропетровщина готова до проведення перерахунків пенсій та соціальних виплат в рамках реалізації Соціальних Ініціатив Президента УкраїниДніпропетровщина готова до проведення перерахунків пенсій та соціальних виплат в рамках реалізації Соціальних Ініціатив Президента України. Про це доповів губернатору Олександру Вілкулу начальник головного управління Пенсійного фонду України у Дніпропетровській області Юрій Козак під час виїзної наради, яка проведена на базі управління Пенсійного фонду України у Бабушкінському районі  Дніпропетровська. 
 «Соціальні Ініціативи нашого Президента – це перехід до принципово нової комплексної моделі соціального забезпечення і захисту, яка дозволить поліпшити життєві перспективи і добробут сімей, які сьогодні є соціально вразливими. Вже з травня 2012 року сотні тисяч людей нашої області почнуть отримувати підвищені пенсії та додаткові соціальні виплати. Завдання відповідальних установ забезпечити чітке і безумовне виконання завдань, визначених Главою держави. Кожному жителю, якому буде проведений перерахунок, потрібно роз’яснити наскільки буде збільшена його пенсія та яким буде новий розмір соціальної виплати», - сказав Олександр Вілкул. 

Міжнародний благодійний фонд «Військове братерство» відкриває Міжнародний соціальний фотодокументальний проект «Війна краде дитинство» ™У Дніпропетровську 3 квітня цього року за підтримки губернатора Олександра Вілкула відкриється Міжнародний соціальний фотодокументальний проект «Війна краде дитинство» ™. Організатори виставки – Дніпропетровська облдержадміністрація та Міжнародний благодійний фонд «Військове братерство». 
На фотовиставці будуть представлені кадри з місць військових конфліктів, які відбувалися в ХХ і ХХІ столітті. Кадри демонструють сюжети дитинства за часів війни. Вона складається з окремих авторських фотографій і кількох тематичних блоків: Друга світова війна, Афганістан, Південна Осетія (Беслан), США (Нью Йорк 9/11), Японія (Хіросіма і Нагасакі). Фотографи, чиї роботи беруть участь у проекті, відомі на весь світ - всі вони володарі безлічі престижних нагород: Амі Вітале, Олександр Глядєлов, Єфрем Лукацький, Бернат Арманге.