Покров Четверг 16.05.24, 15:24
Сайт
Главная » 2012 » Март » 31
Олександр Вілкул привітав учасників 10-го ювілейного фестивалю народної творчості «Весна Рудани» Цьогоріч міський фестиваль «Весна Рудани», що проходить за підтримки губернатора області Олександра Вілкула, зібрав 3 тис учасників, а це близько 150 аматорських колективів. Загалом за 10 років існування у фестивалі взяли участь понад 30 тис талантів.  Сьогодні відбувся гала-концерт, в якому взяли участь переможці конкурсу.
«За десять років фестиваль «Весна Рудани» став яскравою подією у культурному житті Кривого Рогу та Дніпропетровщини. Для тисяч дітей фестиваль – це гарна можливість реалізувати свої таланти та стати яскравими зірочками. Адже реалізація талантів дітей –  це майбутнє нашої області та країни. Для дорослих артистів фестиваль – це майданчик, де зароджуються нові корисні знайомства і з'являються друзі, а також гарна нагода обговорити нові творчі проекти», – сказав Олександр Вілкул та додав, що влада і надалі підтримуватиме фестиваль. Він побажав, щоб рамки фестивалю з кожним роком розширювалися, а кількість учасників зростала.

Олександр Вілкул: «Плани з благоустрою Дніпропетровської області на 2012 рік на 15% більші, ніж у 2011 році»Розроблена та затверджена програма благоустрою Дніпропетровської області на 2012 рік передбачає збільшення планів з благоустрою на 10-15% порівняно з 2011 роком. Про це повідомив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул під час суботника у Кривому Розі. 
Зокрема, у 2012 році передбачено упорядкування 149 тисяч гектарів територій вулиць, скверів, парків та алей, що на 26% більше ніж у минулому році; створення 320 нових дитячих та спортивних майданчиків, що на 20% більше ніж у минулому році; висадити 98 тисяч дерев, що на 12% більше ніж у минулому році, відремонтувати 1,8 млн кв м доріг, що на 10% більше ніж у минулому році.
Олександр Вілкул зазначив, що особисто тримає на контролі це питання – щотижня йому доповідають інформацію, яку збирає управління  житлово-комунального господарства облдержадміністрації з міст та районів щодо проведеної роботи з благоустрою.


Олександр Вілкул: «У Кривому Розі в 2012 році за підтримки обласної влади продовжаться масштабні проекти з розвитку міста»Про це стало відомо під час робочої поїздки голови облдержадміністрації до Кривого Рогу, де Олександр Вілкул провів наради щодо реконструкції проспекту К. Маркса, площі Визволення та розчистки р. Стара Саксагань в Кривому Розі.
«Кривий Ріг стає сучасним промисловим містом з розвиненою інфраструктурою та комфортними умовами життя. За підтримки обласної влади минулого року серйозний комплекс робіт був проведений з розчищення русла річки Стара Саксагань, закінчена 1-а черга реконструкції проспекту Південний, поведена реконструкція вул. Мусоргського. Яскравим символом Кривого Рогу став найбільший в Україні та один з найбільших в світі квітковий годинник. Подією всеукраїнського масштабу стало відкриття регіонального перинатального центру. Після трирічної перерви знову приймає пацієнтів радонове відділення при 11-й міськлікарні – але тепер уже тут лікування проходить на найсучаснішому рівні. Все це системні кроки по підвищенню якості життя мешканців Кривого Рогу.

Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул взяв участь у суботнику в Кривому РозіПід час суботника на площі Визволення, у сквері Героїв Чорнобиля та сквері ім. Богдана Хмельницького Олександр Вілкул разом із жителями міста висадив берези, горобини та липи. 
У суботнику в Кривому Розі взяли участь більше 15 000 тис жителів. Цього дня у місті упорядкувано 167 Га територій парків, скверів, алей і прибудинкових територій, висаджено 100 дерев, 150 кущів, ліквідувано 4 стихійних сміттєзвалища. Крім цього, очищено від сміття 82 км доріг та майже 1 км берегів водоймищ. Усі ці роботи влада та громадськість зробила в рамках реалізації програми «Місто без околиць», ініційованої Олександром Вілкулом 6 років тому. Програма включає в себе комплекс заходів з благоустрою та розвитку інфраструктури в усіх районах міста.
«Місто Кривий Ріг розвивається, із обласного бюджету виділяються кошти на придбання нової техніки, ремонт доріг, розвиток інфраструктури. 

У містах та районах Дніпропетровської області проходить перший цього року загальнообласний суботникУ першому суботнику 2012 року планується участь більше 100 тисяч жителів області, у тому числі працівників підприємств, установ, представників громадських організацій. 
«Цей суботник – перший із п’яти загальнообласних, запланованих на цей рік в регіоні. І сьогодні на вулицях, у парках та скверах працює багато людей. Я вдячний усім землякам, кожному жителю області, який приєднався до загальної гідної справи. Це справжні патріоти свого регіону. Саме в таких конкретних справах проявляється любов до свого населеного пункту», – сказав Олександр Вілкул під час суботника в Кривому Розі. 
Для популяризації подібних заходів на Дніпропетровщині організовані конкурси: «Кращий будинок», «Кращий будинок ОСББ», «Кращий управляючий будинку».