Покров Четверг 16.05.24, 16:58
Сайт
Главная » 2012 » Апрель » 04
На Дніпропетровщині проходить ХХ ювілейний фестиваль-конкурс на здобуття вищої театральної нагороди Придніпров’я «Січеславна-2012»На Дніпропетровщині проходить ХХ ювілейний фестиваль-конкурс на здобуття вищої театральної нагороди Придніпров’я «Січеславна-2012» для майстрів сцени та «Надія Січеславни-2012» для творчої театральної молоді. Фестиваль проходитиме до 10 квітня 2012 року. Цього року у заході беруть участь 20 театрів, серед них 9 театрів з Дніпропетровська, 5 – Запоріжжя, 3 – Кривого Рогу, 2 – Дніпродзержинська та Павлоградський театр. 
«Розвиток і популяризація культури, в тому числі театрального мистецтва, – одна із складових роботи обласної влади, визначених губернатором Олександром Вілкулом. Особлива увага приділяється підвищенню майстерності акторів та працівників театрів області. Фестивалі «Січеславна-2012»  та «Надія Січеславни-2012» – це не просто конкурси за високі нагороди. Це ще один етап у професійному житті діячів театрального мистецтва до найвищих творчих досягнень», - сказала Марія Пустова.

Костянтин Орел: «За підтримки Олександра Вілкула за два роки вже модернізовано половину найпотужніших насосних станцій Дніпропетровська»За дорученням голови облдержадміністрації Олександра Вілкула його заступник Геннадій Темник у Дніпропетровську ввів в експлуатацію після реконструкції каналізаційну насосну станцію № 52 КП «Дніпроводоканал». Це вже сьома з чотирнадцяти найпотужніших насосних станцій, що реконструйована в рамках програми модернізації міського водопровідно-каналізаційного господарства, яку в 2010 році ініціював Олександр Вілкул. 
«За два роки в Дніпропетровську модернізовано 7 із 14 найпотужніших насосних станцій. Це забезпечило стабільну роботу систем водовідведення для житлових будинків, де проживають близько 150 тис жителів обласного центру. У тому числі цього року проведена реконструкція трьох таких станцій міста», - сказав Темник 

За ініціативи губернатора Олександра Вілкула у Дніпропетровську 12 та 13 квітня проходитимуть Великодні ярмарки за цінами товаровиробниківЗа ініціативи губернатора Олександра Вілкула у Дніпропетровську 12 та 13 квітня проходитимуть Великодні ярмарки за цінами товаровиробників. Сільськогосподарські ярмарки пройдуть 12 та 13 квітня на 5 торгівельних майданчиках обласного міста та працюватимуть з 8:00 до15:00. Про це повідомив заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Іван Ступак під час наради щодо підготовки ярмарків. 
«Проведення сільськогосподарських ярмарок, на яких жителі регіону можуть придбати продукцію за цінами, нижчими ніж у роздрібній торгівлі, завдяки губернатору Олександру Юрійовичу Вілкулу стало вже доброю традицією на Дніпропетровщині. Такі заходи стимулюють продаж продукції регіональних товаровиробників та напередодні великих свят дозволяють стабілізувати ціни на продукти, що користуються найбільшим попитом», - сказав Іван Ступак. 

Дніпропетровський регіональний перинатальний центр, який розпочне роботу 1 червня 2012 року, буде одним з найкращих в Україні»За завданням Олександра Вілкула для забезпечення ефективної роботи Дніпропетровського регіонального перинатального центру наразі триває реконструкція та оснащення сучасним обладнанням акушерського блоку, а також вживаються заходи щодо підвищення кваліфікації медичних працівників.
З метою забезпечення якісної перинатальної допомоги, заплановано підвищити кваліфікацію 59 лікарям та 45 молодшим медичним спеціалістам. Наразі спеціальну підготовку на базі Дніпропетровської державної медичної академії, Харківської медичної академії післядипломної освіти, Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика вже пройшли 58 лікарів та 37 молодших спеціалістів. Після введення в експлуатацію Дніпропетровського регіонального перинатального центру в його складі працюватимуть 85% лікарів вищої та першої категорії, в тому числі 4 кандидата медичних наук та 2 заслужених лікаря України.

Звернення управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Шановні  громадяни! У весняний період в усіх регіонах України було замічено здійснення самовільного підпалу сухої природної рослинності. Подібні дії  призводять до знищення біорізноманіття, особливо молодих особин тваринного світу.
Відповідно до ст. 27 Закону України «Про рослинний світ» та ст. 39 Закону України «Про тваринний світ» випалювання сухої природної рослинності без відповідних дозволів забороняється.
У зв’язку з цим керівництво Дніпропетровської облдержадміністрації звертається до мешканців та гостей регіону!
Не випалюйте самовільно суху природну рослинність або її залишки. Суха торішня трава - не сміття, а безцінне живлення, житловий будинок, притулок, умови для життя, створені самою природою.
        Любіть, шануйте, бережіть природу - вічне джерело нашого життя, нашої твердості та  майбутнє нащадків!

Прес-служба управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи  облдержадміністрації. 


Випалювання торішньої трави – це злочин проти природи!Навесні, коли сходить сніг і оголюється ґрунт, а також пізньої осені, влаштовують пожежі, спалюючи померлу траву. Суха торішня трава - не сміття, а безцінне живлення, житловий будинок, притулок, умови для життя, створені самою природою. Люди, котрі заявляють, що випалювання торішньої трави потрібне, помиляються самі і вводять в оману інших. Кожен акт підпалу - це є злочин проти тендітного світу природи. 

Відбувся дружній матч між командами академії «Шахтар» та Дніпропетровського дитячого будинку № 1 (відео)Турбота про здоров'я та фізичний розвиток молоді, в тому числі дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, – важливий напрямок роботи обласної влади, визначений губернатором Олександром Вілкулом. Зокрема, 29 березня 2012 року відбувся дружній футбольний матч між командами академії «Шахтар» і Дніпропетровського дитячого будинку № 1. Обидві команди продемонстрували дуже високий рівень гри. Тому результат виявився рівним. Після 40 хвилин гри рахунок залишався 6:6. За пенальті кожна з команд забила у ворота суперника ще по 6 м'ячів. Разом рахунок залишився рівним 12:12. Захід проходить у рамках Меморандуму про співпрацю Дніпропетровської облдержадміністрації з благодійним фондом Ріната Ахметова «Розвиток України».

Визначені переможці Всеукраїнської олімпіади з інформаційних технологій серед школярівЗа дорученням губернатора Олександра Вілкула заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова взяла участь в урочистому нагородженні переможців Всеукраїнської олімпіади з інформаційних технологій серед школярів.
Юні таланти отримали дипломи Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України та цінні подарунки від партнерів олімпіади. Загалом призові місця (з першого по третє) зайняли 16 школярів України. Серед них – два учня Дніпропетровського ліцею інформаційних технологій (Омельченко Дмитро та Северин Дмитро). Вони посіли друге і третє місця. Причому Омельченко Дмитро показав другий абсолютний результат серед всіх учасників олімпіади, а Северин Дмитро, навчаючись у дев'ятому класі, виборов призове місце за одинадцятий клас. Переможці Всеукраїнської олімпіади отримали сучасну комп'ютерну техніку.

На Дніпропетровщині проходить Всеукраїнський місячник «Спорт для всіх – спільна турбота» В усіх населених пунктах Дніпропетровської області проходить Всеукраїнський місячник «Спорт для всіх – спільна турбота». Основні завдання Місячника: упорядкування, облаштування літніх спортивних майданчиків за місцем проживання й в місцях масового відпочинку з залученням груп волонтерів серед учнів та студентів регіону.
Планується, що у цьогорічному весняному місячнику братимуть участь понад  35 тисяч жителів міст та районів області, в тому числі представники органів місцевого самоврядування та громадських організацій. За результатами заходу буде впорядковано близько 1,5 тис спортивних майданчиків.