Покров Четверг 16.05.24, 09:29
Сайт
Главная » 2012 » Апрель » 05
Олександр Вілкул провів засідання Громадської Ради при облдержадміністрації Губернатор Олександр Вілкул провів засідання Громадської Ради при облдержадміністрації, яке було присвячене реалізації в Дніпропетровській області Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича. 
У роботі засідання взяли участь голова обласної ради Євген Удод, заступники голови облдержадміністрації Надія Подоплєлова та Марія Пустова, начальники управлінь облдержадміністрації, члени Громадської Ради, представники громадських рад міст та районів області, представники засобів масової інформації.
«Соціальні Ініціативи Президента України виводять державну політику на новий рівень. Їх зміст консолідує учасників політичного процесу, створюючи платформу для конструктивного діалогу в інтересах країни», - сказав Олександр Вілкул та додав, що: «Громадська Рада - це головний партнер влади в інформуванні населення про її ініціативи, а також у вивченні думки людей щодо соціально-економічних змін у регіоні і державних реформ».

Олександр Вілкул доручив начальникам управлінь облдержадміністрації посилити роботу з громадськими організаціями Дніпропетровської областіНачальники управлінь облдержадміністрації мають посилити роботу з громадськими організаціями Дніпропетровської області. Таке завдання поставив губернатор Олександр Вілкул під час засідання Громадської Ради при облдержадміністрації. 
«Громадська Рада – це важливий майданчик для комунікацій між владою та суспільством. Владі треба задавати актуальні питання. І ми відкриті до діалогу та спільного вирішення цих питань», - сказав Олександр Вілкул. 
Зокрема, губернатор доручив розробити план дій, заходи якого сприятимуть розвитку громадянського суспільства. Цей план має включати в себе проведення громадських слухань, "круглих столів", семінарів з представниками громадськості.
«Співпраця влади з представниками громадськості – це важливий крок у розвитку громадянського суспільства. Громадськість має більш активно брати участь у формуванні та реалізації державної політики. Адже ми маємо спільну мету – покращення якості життя мешканців нашої області», - сказав Олександр Вілкул. 

Пенсіонери Дніпропетровщини з першого квітня 2012 отримуватимуть підвищену пенсіюПрожитковий мінімум для непрацездатних осіб підвищено з 1 квітня 2012 з 822 грн. до 838 грн, тому, згідно законодавства, проведено перерахунок пенсійних виплат. Тепер підвищену пенсію отримуватимуть 828,76 тис пенсіонері Дніпропетровщини.
Так, з першого квітня 2012 року середній розмір пенсії склав 1 тис 347 грн. (на 01.01.2012 – 1 тис 309 грн.). Також на коефіцієнт 1.0352 проведено перерахунок пенсій призначених відповідно до Законів України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», «Про наукову і науково-технічну діяльність», «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», «Про осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб». Завдяки цьому підвищену пенсію отримають 339, 55 тис пенсіонерів Дніпропетровщини. В результаті перерахунку середній розмір підвищення склав 45,37 грн. 

На виконання завдання Президента України Віктора Януковича з 1 квітня мешканці Дніпропетровщини отримуватимуть підвищені соціальні виплатиЗ першого квітня 2012 року підвищено соціальні виплати. Так, підвищену допомогу отримають родини, у яких після 1 квітня народиться дитина. Також підвищилась допомога жінкам по вагітності та пологах, збільшився розмір соціальної допомоги самотнім матерям, зріс розмір допомоги дітям, які знаходяться під опікою чи піклуванням, збільшилась допомога інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам, підвищився прожитковий мінімум.
«За завданням нашого президента Віктора Федоровича Януковича відбувається підвищення соціальних стандартів. Держава своїми кроками повертає повагу та довіру громадян до соціальної політики», - сказав начальник головне управління праці та соціального захисту населення ОДА Володимир Семенюк.
Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2012 рік» з першого квітня підвищено соціальні стандарти.

Шановні мешканці Дніпропетровщини! Запрошуємо Вас перевірити стан свого здоров’я Шановні мешканці Дніпропетровщини!

Запрошуємо Вас перевірити стан свого здоров’я – 5 квітня у ТЦ «Мост-сіті-центр» та «Караван», 6 квітня – ТЦ «Нова лінія» та автовокзал з 10.00 до 15.00. Тут працюватимуть бригади медичних працівників лікувально-профілактичних закладів.


Вячеслав Задорожний: «За два роки рівень профзахворювань на підприємствах області зменшився на 29%»Перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний провів засідання обласної ради з питань безпечної життєдіяльності населення. У ньому взяли участь представники Фонду соціального страхування від нещасних випадків та професійних захворювань України в Дніпропетровській області та керівники центральних підприємств регіону
«Питання покращення умов праці на підприємствах знаходиться на постійному контролі губернатора Олександра Вілкула. В рамках Комплексної стратегії області в регіоні реалізується низка екологічних програм, які направлені на модернізацію виробництва і покращення умов праці. У 2011 році на екологічні проекти в області було направлено понад 1 млрд грн, що на 60% більше, ніж у 2010 році. Завдяки цьому за два роки рівень профзахворювань на підприємствах області зменшився на 29% – із 971 випадка у 2011 році проти 1365 випадків у 2009 році», – сказав Вячеслав Задорожний.