Покров Четверг 16.05.24, 07:10
Сайт
Главная » 2012 » Апрель » 06
Олександр Вілкул: «Будівництво правобережних з’їздів з Кайдацького мосту вже виконано на 15 %»Триває реалізація, ініційованого губернатором Олександром Вілкулом, масштабного інфраструктурного проекту зі створення нових сучасних магістралей, які виведуть за межі міста Дніпропетровська транзитний потік транспорту. Минулого року була введена в експлуатацію перша черга Об’їзної дороги навколо Дніпропетровська протяжністю 18 км. Цього року буде збудовано друга черга Об’їзної довжиною 7 км. 
Важливою складовою нової транспортної системи, яка виведе за межі міста Дніпропетровська транзитний транспорт, є будівництво правобережних з’їздів з Кайдацького мосту. Сьогодні губернатор Олександр Вілкул провів чергову виїзну нараду з метою контролю за ходом будівництва. Наразі на об’єкті вже встановлено 50% опор, обсяг робіт відповідно до плану вже виконано на 15%.

Олександр Вілкул: «За два останні роки в Дніпропетровській області на 50% збільшено природно-заповідний фонд»Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул провів нараду з питань виконання регіональних програм екологічного спрямування. У нараді також взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний, начальник Головного територіального управління МНС України в Дніпропетровський області Віктор Бутківський, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, міські голови, голови райдержадміністрацій, представники громадських організацій екологічного спрямування та ЗМІ
Під час засідання Олександр Вілкул зазначив, що в області за останні 2 роки суттєво активізувалась робота зі збільшення площі природоохоронних зон – за 2010-2011 роки в області на 50% збільшено природно-заповідний фонд (ПЗФ), створено 17 нових об'єктів. Тепер загальна кількість об'єктів становить 156, вони займають понад 75 тис га. «Проте це лише 2,5% від території всієї області. Тож, необхідно підвищувати темпи роботи», – зазначив губернатор Олександр Вілкул.

На Дніпропетровщині буде розпочато проект зі створення Єдиного реєстраційного офісуНа Дніпропетровщині буде розпочато проект зі створення Єдиного реєстраційного офісу з легалізації трудових правовідносин. Про це повідомив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул під час розширеного засідання Ради підприємців Дніпропетровської області. Цей Офіс дозволить прискорити процедуру подання звітності для підприємців та спростити процес оформлення трудових правовідносин між приватними підприємцями і найманими працівниками.
Президент України Віктор Янукович однією з важливих задач влади визначив необхідність спрощення та скорочення кількості процедур, пов’язаних зі здійсненням підприємницької діяльності, створення сприятливого клімату для розвитку підприємництва та легалізації трудових правовідносин в Україні. Вирішенню цих завдань було присвячене розширене засідання Ради підприємців Дніпропетровської області під головуванням губернатора Олександра Вілкула.

Олександр Вілкул поставив завдання – до 15 травня усі оздоровчі заклади Дніпропетровської області повинні отримати паспорти готовностіЗа дорученням губернатора Олександра Вілкула заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова провела робочу нараду, щодо підготовки оздоровчої кампанії 2012 року. Як зазначила Марія Пустова, Олександр Вілкул поставив завдання – до 15 травня 2012 року усі оздоровчі заклади Дніпропетровської області повинні отримати паспорти готовності.
У нараді взяли участь представники структурних підрозділів облдержадміністрації, Дніпропетровського обласного об’єднання профспілок, члени обласної комісії з організації оздоровлення та відпочинку дітей; заступники міських голів та голів райдержадміністрацій з соціально-гуманітарних питань, керівники дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

Олександр Вілкул: «До кінця 2012 році планується підняти середній рівень оплати праці у Дніпропетровській області на 20% до рівня 3,350грн»Губернатор Олександр Вілкул взяв участь у розширеному засіданні Міжгалузевої ради профспілок області. Учасниками засідання було відзначено високі темпи розвитку Дніпропетровської області. Зокрема, в регіоні середня заробітна плата в лютому 2012 року складала 2 тис 965 грн. Це майже на 20% більше, ніж рік тому (у лютому 2011 року – 2 тис 475 грн) і на 46% більше, ніж два роки тому (у лютому 2010 року – 2 тис 033 грн). За рік у 2,6 рази збільшилася кількість підприємств, на яких середньомісячна заробітна плата перевищує 3 тис грн. Олександр Вілкул сказав, що до кінця 2012 року планується підняти середній рівень оплати праці в області на 20% у порівнянні з 2011 роком до рівня 3 тис 350 грн.