Покров Четверг 16.05.24, 09:28
Сайт
Главная » 2012 » Апрель » 11
Іван Ступак: «Уроки мужності – це традиція виховання справжніх патріотів та гідних захисників Вітчизни»У рамках ініційованого губернатором Олександром Вілкулом Місячника обороно-масової роботи, присвяченого Дню Перемоги, в Дніпропетровському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою відбувся Урок Мужності. Заступник голови облдержадміністрації Іван Ступак зустрівся з вихованцями ліцею – майбутніми офіцерами української армії.  У заході також взяли участь голова ради організації ветеранів міста Дніпропетровська Анатолій Клешня, а також ветерани Великої Вітчизняної Війни, ветерани Збройних сил України, учні ліцею та їх батьки. 
Іван Ступак відзначив важливість співпраці навчальних закладів і, зокрема, - військових ліцеїв, - із ветеранськими організаціями. «Уроки мужності – це традиція виховання справжніх патріотів та гідних захисників Вітчизни. Досвід ветеранів, які пройшли бойовими шляхами, має слугувати прикладом відваги для молоді, яка оберігатиме мир України». 

На «Тиждень шахового мистецтва» на Дніпропетровщину заплановано візит Президента Міжнародної шахової федерації Кірсана ІлюмжиноваНа Дніпропетровщині за ініціативи губернатора Олександра Вілкула з 19 по 25 квітня цього року пройде «Тиждень шахового мистецтва», в рамках якого буде проведено ряд спортивних та  інтелектуальних заходів. На запрошення Олександра Вілкула у цей тиждень на Дніпропетровщину заплановано візит Президента Міжнародної шахового федерації Кірсана Ілюмжинова. Про це повідомила Голова комісії з міжнародного співробітництва Федерації шахів України Олена Бойцун під час прес-конференції.
«Тиждень шахового мистецтва» - це унікальна подія в спортивному, культурному та духовному житті регіону, яка проводиться в рамках програми голови облдержадміністрації Олександра Вілкула «Розвиток інтелектуального руху на Дніпропетровщині» та присвячена 80-ти річчю області.

На Дніпропетровщині відзначили 75-річницію з дня народження Героя України, генерального конструктора КБ "Південне" Станіслава КонюховаЦього дня на головному корпусі КБ «Південне» відкрита пам’ятна дошка, а на Запорізькому кладовищі – пам’ятник Станіславу Конюхову. 
За дорученням губернатора Олександра Вілкула його заступник Іван Ступак взяв участь у заходах, присвячених вшануванню пам’яті видатного діяча ракето-космічної галузі Станіслава Конюхова. Також у заходах взяли участь вдова Станіслава Конюхова Нінетта Конюхова, генеральний директор ДП "Виробниче об’єднання „Південний машинобудівний завод ім. О.М.Макарова” Віктор Щеголь, генеральний конструктор-генеральний директор ДП „Конструкторське бюро „Південне” імені М.К. Янгеля Олександр Дегтярьов, трудовий колектив і ветерани підприємств. 
Вшанувати пам'ять видатного земляка прийшли понад півтисячі осіб. Присутні поклали квіти до пам’ятної дошки Станіславу Конюхову.

О. Вілкул: «До Великодніх та травневих свят на Дніпропетровщині знижені ціни на продукти харчування, які користуються найбільшим попитом»За дорученням губернатора Олександра Вілкула в області проведена низка заходів для того, щоб на Великодні та травневі свята мешканці області могли придбати необхідні продукти харчування за доступними цінами. Про це повідомили в управлінні розвитку споживчого ринку та підприємництва облдержадміністрації.
Напередодні свят провідні торговельні мережі області проведуть передсвяткові акції. У мережах магазинів «АТБ», «Варус», «Сільпо», «Караван», «Плюс», «Спар» мешканці регіону зможуть придбати продукти харчування за спеціальними знижками.

Олександр Вілкул привітав спортсменів Васильківщини зі здобуттям 17 медалей на 32-му міжнародному турнірі з греко-римської боротьбиГубернатор Олександр Вілкул привітав спортсменів Васильківщини Дніпропетровської області, які здобули 6 золотих, 5 срібних та 6 бронзових медалей на 32-му міжнародному турнірі з греко-римської боротьби, присвяченому пам’яті командира партизанського загону Василя Бабича. Змагання проходили 6 та 7 квітня 2012 року.
 «Дніпропетровщина – регіон чемпіонів. Спортсмени нашого регіону славляться значними досягненнями на всеукраїнських і міжнародних змаганнях. Я вітаю наших юних чемпіонів  зі здобуттям медалей на міжнародному турнірі з греко-римської боротьби. Їх перемоги мають велике значення для спортивного лідерства Дніпропетровщини. Приклад наших переможців підвищить інтерес молоді до заняття фізкультурою та спортом», – сказав губернатор Олександр Вілкул.

На Дніпропетровщині проходить акція «Ты дорог мне!», яка спрямована на пропагування сімейних цінностейНа Дніпропетровщині проходить акція «Ты дорог мне!», яка спрямована на пропагування сімейних цінностей. Акція триватиме протягом квітня. У її рамках проводяться роз’яснювальні лекції «Коли почалося твоє життя» у навчальних закладах Дніпропетровщини, а у Дніпропетровську будуть діяти спеціалізовані намети для розповсюдження інформації та соцопитування. 
«В області за ініціативи губернатора Олександра Вілкула створюється ефективна система підтримки материнства та дитинства. У регіоні у рамках Національного проекту «Нове життя», ініційованого нашим Президентом Віктором Федоровичем Януковичем, створюється сучасна система перинатальної допомоги.

КРИМІНАЛЬНА ХРОНІКА. За минулий тиждень до міського відділу внутрішніх справ надійшло 58 заяви про злочини та події. За минулий тиждень до міського відділу внутрішніх справ надійшло 58 заяви про злочини та події. Вжитими заходами 45 з них розкрито по  «гарячим слідам», серед яких переважають  крадіжки - 5, тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості - 3 , незаконне зберігання наркотичних засобів – 6 , шахрайство – 2, злочини за лінією економіки – 2, виявлення трупів – 9 та інші - 18. 

На Дніпропетровщині розпочала роботу «гаряча» лінія «Якщо образили дитину» за номером (056) 370-48-19У рамках Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича за завданням губернатора Олександра Вілкула на Дніпропетровщині розпочала роботу «гаряча» лінія «Якщо образили дитину» Дніпропетровського обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді за номером (056) 370-48-19. Про це повідомила Директор Дніпропетровського обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Ірина Кабат під час прес-конференції.
«Основною метою «гарячої» лінії є своєчасне надання допомоги дітям, які опинилися в складних життєвих обставинах. Гаряча лінія дозволить оперативно отримувати інформації від громадян, що дасть можливість робити попереджувальні заходи. За інформацією, отриманою за телефоном (056) 370-48-19, здійснюватиметься відповідне реагування. В результаті роботи гарячої лінії очікується зниження чисельності дітей, які зазнали жорстокого поводження. Режим роботи: з понеділка по п'ятницю з 9:00 до 17:00», - сказала Ірина Кабат.


Hа Дніпропетровщині пройшов VІ Фестиваль художньої творчості «Тарасова криниця» студентів педагогічних вишів І-ІІ рівня акредитаціїЗа підтримки губернатора Олександра Вілкула на Дніпропетровщині пройшов VІ Фестиваль художньої творчості «Тарасова криниця» студентів педагогічних ВНЗ І-ІІ рівня акредитації. Фестиваль присвячений 80-річчю Дніпропетровської області. Його мета – популяризація української народної творчості та творів Тараса Шевченка, вивчення студентами у кожній області України місць, пов’язаних з іменем славного українського поета, та виховання шанобливого ставлення молоді до національних культурних традицій. Особливого значення набуває ця мета для підготовки студентів, які обрали педагогічну професію.

Перші 100 юнаків Дніпропетровщини відправлені на військову строкову службуЗа дорученням губернатора Олександра Вилкула його заступник Іван Ступак взяв участь в урочистостях з нагоди відкриття Місячника обороно-масової роботи, присвяченого Дню Перемоги у Великій вітчизняній війні, та першій відправці призовної молоді до лав Збройних Сил України. Цього дня 100 молодих людей відправляються на строкову службу.
У заході також взяли учать міський голова Дніпропетровська Іван Куліченко, військовий комісар Дніпропетровського обласного військового комісаріату Юрій Миронов, голова ради Дніпропетровської обласної організації ветеранів Станіслав Шевченко, голова ради ветеранів Дніпропетровської міської ради Анатолій Клешня, Ветерани Великої Вітчизняної Війни, військовослужбовці, допризовна та призовна молодь.

Олександр Вілкул: «Сьогодні ще дві родини отримали нові квартири, а підрозділи МНС – нову техніку»Міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога та голова облдержадміністрації Олександр Вілкул після проведення командно-штабних навчань з ліквідації лісових пожеж, що проходили на базі ДП «Дніпродзержинське лісове господарство», вручили Головному територіальному управлінню МНС в Дніпропетровській області два спецавтомобілі, а дві родини співробітників Управління отримали ключі від нових квартир.
«Обласна влада надає постійну підтримку лісгоспам та підрозділам МНС регіону щодо зміцнення їх матеріально-технічної бази для боротьби з лісовими пожежами. У 2011 році для забезпечення лісгоспів і підрозділів МНС спецтехнікою, обладнанням та сучасними засобами зв’язку з обласного та місцевих бюджетів було виділено майже 4,5 млн грн. І цього року ця робота буде продовжена», – сказав Олександр Вілкул.

Міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога нагороджений пам’ятною медаллю «За вагомий внесок у розвиток Дніпропетровської області»  Після комплексних навчань з відпрацювання дій під час ліквідації лісових пожеж, що проходили на базі державного підприємства «Дніпродзержинське лісове господарство», голова облдержадміністрації Олександр Вілкул вручив нагороду Міністрові надзвичайних ситуацій Віктору Балозі.
За активну участь у піднесенні іміджу Дніпропетровщини, за допомогу у вирішенні питання щодо відселення людей з аварійно небезпечної Шамишиної Балки у Дніпродзержинську, взаємодію та підтримку діяльності служб області, підвищення престижу служби МНС в регіоні, дієве керівництво в попередженні та своєчасне реагування при ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, що виникають на території Дніпропетровської області, розпорядженням голови облдержадміністрації заохочувальною відзнакою Дніпропетровської облдержадміністрації – пам’ятною медаллю «За вагомий внесок у розвиток Дніпропетровської області» були нагороджені: Міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога, генерал-лейтенант, перший заступник Міністра надзвичайних ситуацій Віталій Бут, директор Департаменту управління рятувальними силами Григорій Марченко.

Голову облдержадміністрації Олександра Вілкула нагороджено відзнакою МНС УкраїниПісля комплексних навчань з відпрацювання дій під час ліквідації лісових пожеж, що проходили на базі державного підприємства «Дніпродзержинське лісове господарство», Міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога вручив нагороди.
Відомчою заохочувальною відзнакою МНС України «За відвагу у надзвичайній ситуації» II-го ступеня були нагороджені: голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул, перший заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Вячеслав Задорожний, голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод.

На Дніпропетровщині пройшли командно-штабні навчання з ліквідації лісових пожежНа Дніпропетровщині пройшли командно-штабні навчання з ліквідації лісових пожеж. За складністю та кількістю залученої техніки це наймасштабніші навчання в історії незалежної України. У заході взяли участь Міністр надзвичайних ситуацій України Віктор Балога, голова облдержадміністрації Олександр Вілкул, голова Державного агентства лісового та мисливського господарства Віктор Сівець, Представник лісової служби США Річард Ласко, перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний, голова обласної ради Євген Удод. Також на захід були запрошені начальники головних територіальних управлінь та територіальних управлінь МНС міст Києва, Севастополя та всіх областей України. 

У Дніпропетровську пройшов VII Всеукраїнський фестиваль-конкурс юних баяністів та акордеоністів імені Миколи РізоляУ Дніпропетровську за підтримки губернатора Олександра Вілкула пройшов VII Всеукраїнський фестиваль-конкурс юних баяністів та акордеоністів  імені Миколи Різоля. У ньому взяли участь понад 300 юних музикантів з 23 міст та 9 областей України, зокрема, Дніпропетровської, Черкаської, Кіровоградської, Донецької, Запорізької, Полтавської, Сумської, Чернівецької та Луганської областей.  Цього року фестиваль  присвячений 80-річчю Дніпропетровської області.
«Губернатор Олександр Вілкул приділяє особливу увагу розвитку культури та підтримці талановитої молоді. У цьому напрямку в регіоні реалізується низка програм та проектів, проводиться багато фестивалів та конкурсів. Одним із них є Всеукраїнський фестиваль-конкурс імені Миколи Різоля. Це не просто змагання для юних талантів. Це ефективний майданчик для  обміну досвідом, підвищення рівня творчої майстерності музикантів та відродження й популяризація народних інструментів», – сказала заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова.