Покров Четверг 16.05.24, 14:30
Сайт
Главная » 2012 » Апрель » 12
Дніпропетровщина відзначила Міжнародний день визволення в'язнів фашистських концтаборівЗа дорученням губернатора Олександра Вілкула заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова взяла участь в урочистостях з нагоди Міжнародного дня визволення в'язнів фашистських концтаборів, який щорічно відзначається 11 квітня. У Будинку органної та камерної музики відбувся святковий концерт для понад 200 членів Української спілки в'язнів-жертв нацизму та активістів ветеранського руху в'язнів концтаборів.
«Сьогодні ми зібрались вшанувати подвиг мужніх людей, які зуміли вистояти у фашистському полоні. Найкращою шаною тим, хто загинув, має бути пам'ять про них та молитва, а тим, хто вижив – повсякденна турбота. Як зазначив наш Президент Віктор Янукович у своєму зверненні, згадуючи про полеглих, ми повинні дбати про тих, хто у нацистському рабстві переміг смерть, повернувся додому і розбудовував країну заради прийдешніх поколінь. Низько вклоняюся вам, дорогі ветерани. Бажаю вам міцного здоров'я, благополуччя, душевного тепла й добробуту на довгі роки», - сказала Марія Пустова під час урочистостей.

На Дніпропетровщині відкрито перший пересувний планетарійУ рамках губернаторського проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти» відкрито мобільний планетарій пересувного типу у Дніпропетровському обласному центрі науково-технічної творчості та інформаційних технологій. Це перший пересувний планетарій в регіоні. На його придбання за ініціативи Олександра Вілкула  з обласного бюджету було виділено 42 тис грн. На базі планетарію працюватимуть астрономічний гурток та віртуальна школа (Інтернет-школа). В урочистому відкритті взяли участь заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова, в.о. начальника Головного управління освіти та науки облдержадміністрації Олександр Демчик, директор Дніпропетровського обласного центру науково-технічної творчості та інформаційних технологій учнівської молоді Людмила Волкова.

За ініціативи губернатора Олександра Вілкула на Дніпропетровщині відкрились Пасхальні ярмаркиЗаступники голови облдержадміністрації Іван Ступак та Олександр Любович перевірили роботу ярмарків у місті Дніпропетровську щодо дотримання цінової політики та якості представленого асортименту товарів. Подібні ярмарки працюватимуть напередодні Великодніх свят в усіх містах та районах області. 
«За ініціативи голови облдержадміністрації Олександра Вілкула на Дніпропетровщині відкрились Пасхальні ярмарки. Проведення таких заходів спрямовано на стабілізацію цін. Тому обласна влада контролюватиме дотримання встановлених цін кожним товаровиробником, щоб жителі області змогли наповнити свої Великодні кошики якісними продуктами за доступними цінами», – сказав заступник голови облдержадміністрації Іван Ступак.
На Великодні ярмарки можна завітати 12 та 13 квітня в усіх містах та районних центрах області.

У Дніпродзержинську укладено соціальні договори між міською владою і промисловими підприємствами про благоустрій території містаПро це повідомив заступник голови облдержадміністрації Геннадій Темник під час кущової наради з благоустрою міст і районів північної частини області, яка пройшла у Дніпродзержинську. 
У нараді взяли участь начальник управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Андрій Білоусов, в.о. начальника управління транспорту, зв’язку та дорожнього будівництва облдержадміністрації Геннадій Немога, начальник Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області Микола Сироватський, директор ДП "Дніпропетровський облавтодор” Володимир Збаращук, Дніпродзержинський міський голова Станіслав Сафронов, Новомосковський міський голова Сергій Мороз, Вільногірський міський голова Віталій Федоренко, голова Новомосковської райдержадміністрації Олег Миронов, голова Верхньодніпровської райдержадміністрації Микола Цебенко, голова Криничанської райдержадміністрації Юрій Коваль, голова Магдалинівської райдержадміністрації Олександр Журавель, голова Петриківської райдержадміністрації Володимир Муха, в.о. голови Солонянської райдержадміністрації Борис Шерстюк, голова Царичанської райдержадміністрації Дмитро Ковальов, начальники Верхньодніпровського, Магдалинівського, Новомосковського Петриківського, Солонянського та Царичанського   райавтодорів, керівники установ та організацій міста Дніпродзержинська.

До виконання своїх обов’язків приступили нові голови Васильківської, Солонянської та Магдалинівської райдержадміністраційЗа дорученням голови облдержадміністрації Олександра Вілкула його перший заступник Вячеслав Задорожний представив активу Васильківського району нового голову райдержадміністрації Тетяну Мозгову. Голів Солонянської райдержадміністрації Геннадія Левченка та Магдалинівської райдержадміністрації Олександра Журавля представив активам районів заступник голови облдержадміністрації Олександр Любович. Нові керівники призначені Розпорядженнями Президента України від 6 квітня 2012 року. 
«Дніпропетровщина впевнено розвивається, реалізуючи ініціативи нашого Президента Віктора Федоровича Януковича та Комплексну стратегію розвитку регіону, ініційованої губернатором області Олександром Вілкулом