Покров Четверг 16.05.24, 06:59
Сайт
Главная » 2012 » Апрель » 25
28 квітня відзначатиметься Всесвітній день охорони праціЗвернення організаційного комітету з підготовки та проведення у 2012 році заходів з нагоди Дня охорони праці в Україні у рамках Всесвітнього дня охорони праці до центральних і місцевих органів виконавчої влади, об’єднань роботодавців, профспілок, засобів масової інформації, керівників і працівників підприємств, установ, організацій України

До уваги жителів та гостей Дніпропетровської області! Напередодні Травневих свят управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Дніпропетровської облдержадміністрації звертає увагу громадян на необхідність обережного поводження з вогнем у лісових масивах.
Найбільш небезпечними є лісові пожежі. Найчастіше пожежі виникають у вихідні та святкові дні – до 40% від загальної кількості.
 У 90 % випадків пожежі спричиняють люди, які необережно поводяться з вогнем. 

У Дніпропетровську за підтримки Олександра Вілкула з 25 по 28 квітня 2012 року відбудеться чемпіонат України з академічного веслуванняУ Дніпропетровську за підтримки губернатора Олександра Вілкула з 25 по 28 квітня 2012 року відбудеться чемпіонат України з академічного веслування. У змаганнях братимуть участь більш ніж 200 найкращих спортсменів України з академічного веслування, переможці чемпіонатів світу, чемпіонатів Європи, призерів Олімпійських ігор. Переможці отримають можливість представити Україну в ХХХ Олімпійських іграх 2012 року.

«Дніпропетровщина системно готується до ХХХ Олімпійських ігор 2012 року. У регіоні відновлюється спортивна інфраструктура, проводяться регіональні, всеукраїнські та міжнародні змагання. Чемпіонат з академічного веслування – це ще один майданчик для тренування нових чемпіонів Дніпропетровщини, які прославлятимуть Україну в усьому світі», – сказав Олександр Вілкул.

Міністерство охорони здоров’я попереджає про випадки шахрайства при реалізації харчових продуктів для спеціального дієтичного споживанняШановні жителі Дніпропетровської області!
Міністерство охорони здоров’я України попереджає про випадки шахрайства при реалізації  харчових продуктів для спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів та дієтичних добавок (спеціальні харчові продукти). Останнім часом через засоби масової інформації все частіше поширюються рекламні повідомлення, які позиціонують спеціальні харчові продукти як лікарські засоби. Реклама містить інформацію про нібито ефективні препарати, які  полегшують умови перебігу захворюваня та мають унікальні лікувальні властивості, що сприяють швидкому одужанню.

У Дніпропетровську з пацієнтами та медичними працівниками проходить обговорення нових умов надання медичної допомогиМедичний персонал та пацієнти кожної амбулаторії мають змогу висловити свої пропозиції щодо розміщення лікарів у своєму медичному закладі, а також внести зауваження стосовно територіального закріплення населення за конкретною амбулаторією.   
З метою комфортного перебування в одному медичному закладі пацієнтів різної вікової категорії та стану здоров’я, у кожній амбулаторії будуть розмежовані кабінети терапевтів, педіатрів, акушерів-гінекологів та вузькопрофільних спеціалістів. Це дозволить уникнути одночасного перебування у черзі  дітей, дорослих, вагітних жінок. 
Наразі для кожної із 72 амбулаторій, що діють у Дніпропетровську, розроблені графічні плани, які містять пропозиції щодо розміщення кабінетів лікарів з урахуванням потреб пацієнтів. Проте остаточне рішення по розмежуванню потоків пацієнтів буде прийнято лише після обговорення з населенням. Щодня у кожній амбулаторії члени Громадської ради при Дніпропетровській облдержадміністрації проводять обговорення графічних планів як з медичним персоналом, так і з пацієнтами.

За підтримки Олександра Вілкула Дніпропетровському спортсмену-паралімпійцю Вадиму Нестеренку придбано комплектуючі для протезівЗа підтримки губернатора Олександра Вілкула на Дніпропетровщині створюються належні умови для підготовки спортсменів-паралімпійців. Зокрема, за дорученням голови облдержадміністрації його заступник Марія Пустова вручила комплектуючі для протезів, колінні суглоби Дніпропетровському спортсмену-паралімпійцю Вадиму Нестеренку. На їх придбання за ініціативи Олександра Вілкула було виділено 86 тис грн. 
«Від Дніпропетровської області вже налічується 46 кандидатів на участь у ХІV Паралімпійських іграх 2012 року. Один із них – майстер спорту України міжнародного класу Вадим Нестеренко. Він кандидат номер один, але через те, що його протези зношені, участь Вадима у Паралімпійських літніх іграх стала під загрозою. Завдяки підтримці Олександра Вілкула це питання вирішено. За його дорученням, я передаю ці сучасні протези колінних суглобів. Впевнена, що це значно покращить можливості Вадима та допоможе здійснити його мрію щодо участі в Паралімпійських іграх. Перемоги Вадима дають надію тисячам інвалідів вірити у себе та у свої сили», - сказала Марія Пустова.

е у вихованні свідомої, здорової патріотично-налаштованої молоді України займають військово-прикладні види спортуЗа дорученням губернатора його заступник Іван Ступак взяв участь в урочистому відкритті змагань військово-прикладних видів спорту на Кубок пам’яті почесного громадянина Дніпропетровська та учасника Великої Вітчизняної війни генерал-лейтенанта Івана Волівача. Змагання проходили у селищі Черкаське за підтримки губернатора Олександра Вілкула у рамках місячника оборонно-масової роботи до Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Учасниками змагань стали 250 юнаків з Дніпропетровська та Дніпропетровського району.

У медичних закладах області майже в 2,5 рази збільшено кількість стаціонарних ліжок для постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофиВ рамках модернізації охорони здоров’я та на виконання Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича у медичних закладах Дніпропетровської області майже в 2,5 рази збільшено кількість стаціонарних ліжок для постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.                                                                                                               Система медичної допомоги Дніпропетровщини для постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС включає щорічні профілактичні огляди, амбулаторне та стаціонарне лікування, реабілітаційні заходи в санітарно-курортних умовах та реабілітаційних центрах.                                                                                              
«В рамках модернізації охорони здоров’я та на виконання Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича, на Дніпропетровщині розширюється мережа медичної допомоги для чорнобильців. Так, в 2012 році кількість стаціонарних ліжок для постраждалих цієї категорії збільшилась з 30 до 80», - сказала начальник Головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Валентина Гінзбург. 

У Павлограді члени громадської ради підтримали проведення модернізації охорони здоров’яПід час виїзного засідання члени громадської ради та представники місцевої влади відзначили покращення якості медичних послуг у лікувальних закладах Павлограда
У виїзному засіданні взяли участь представники громадських організацій, головні лікарі та спеціалісти медичних закладів, начальник відділу охорони здоров’я, заступники міського голови, начальники структурних підрозділів міськвиконкому м. Павлоград.
У ході зустрічі були відвідані заклади первинної медичної допомоги - амбулаторії загальної практики №1, №2, №3. Також було оглянуто роботу інфекційного, кардіологічного та реанімаційного відділення Павлоградської міської лікарні №4. На всі запитання присутніх були надані вичерпні відповіді спеціалістами медичних установ. Після спілкування з пацієнтами та медичними працівниками члени громадської ради відзначили перші позитивні результати модернізації охорони здоров’я у Павлограді. 

У рамках найбільшої в світі міжнародної промислової виставки Ганновер Мессе–2012 Дніпропетровщина презентувала свої інвестиційні можливостіІз 23 по 27 квітня Дніпропетровська область бере участь у найбільшій у світі виставці високих технологій, інновацій, промислової автоматизації, енергозбереження та систем управління виробництвом «Ганновер Мессе – 2012». Цього року в Ганновері зібрались представники понад 5-ти тисяч фірм і компаній з 70 країн світу. У рамках виставки за дорученням губернатора Олександра Вілкула його заступник Андрій Муксімов презентував інвестиційні можливості Дніпропетровщини на українсько-німецькому економічному форумі.