Покров Четверг 16.05.24, 22:20
Сайт
Главная » 2012 » Июнь » 09
Для читачів Дніпропетровської обласної бібліотеки імені Кирила і Мефодія працює безкоштовний розмовний клуб «English Speaking Club»На базі Дніпропетровської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Кирила і Мефодія діє Інформаційно-ресурсний центр «Вікно в Америку». При цьому центрі для читачів бібліотеки працює безкоштовний розмовний клуб «English Speaking Club». Засідання клубу проходять щосуботи.
«English Speaking Club» – англійський розмовний клуб, що діє при Інформаційно-ресурсному центрі «Вікно в Америку» Дніпропетровської обласної універсальної наукової бібліотеки. Щосуботи бажаючі можуть відвідати тематичні засідання клубу, переглянути цікаві фільми, обговорити актуальні теми з іншими учасниками, практикуючи англійську мову. Активісти клубу – переважно молодь, яка цікавляться англійською мовою та культурою. Кожного тижня проходить запис бажаючих відвідати засідання клубу.

Олександр Вілкул: «Виділені цього року додатково Дніпродзержинську кошти дозволять підвищити комфортність проживання в місті»Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул провів виїзну нараду щодо  розвитку інфраструктури та ходу дорожнього будівництва міста Дніпродзержинська. У її роботі також взяли участь заступник голови облдержадміністрації Геннадій Темник, Дніпродзержинський міський голова Станіслав Сафронов, його перший заступник Костянтин Гузенко, керівники профільних управлінь облдержадміністрації та міської ради.
«Обласна влада активно підтримує розвиток міста Дніпродзержинськ. Це стосується, в тому числі, виділення коштів на ремонт доріг, створення дитячих майданчиків та нових паркових зон. Виділені цього року додатково Дніпродзержинську кошти дозволять підвищити комфортність проживання в місті», - сказав Олександр Вілкул. 
У 2011 році у рамках губернаторської програми з розвитку дорожньої інфраструктури у Дніпродзержинську було відремонтовано майже 44 тис кв м доріг. У 2012 році з ініціативи губернатора Олександра Вілкула на ремонт доріг міста з державного та обласного бюджетів виділено рекордну за всі роки незалежності суму - більше 35 млн грн. Це в 4 рази більше, ніж минулого року. За ці кошти буде  відремонтовано  більше 175 тис кв м доріг. Це 13 вулиць, проспектів, провулків та площ, які набудуть нового вигляду та отримають якісне дорожнє покриття - проспект Ювілейний, вулиця Харківська та Єлизаветівська, просп Будівельників, вулиці Дружби Народів, Матросова, Ватутіна, Алтайська, просп. Аношкіна, вул. Скаліка та Москворецька.

Олександр Вілкул поставив завдання у 2012 році, збільшити на 15% обсяги робіт з благоустрою Дніпропетровщини, у порівнянні з 2011 рокомПід час виїзної наради щодо розвитку інфраструктури та ходу дорожнього будівництва у місті Дніпродзержинську губернатор Олександр Вілкул поставив завдання керівникам міст та районів Дніпропетровської області у 2012 році збільшити на 15% обсяги робіт з благоустрою регіону, у порівнянні з 2011 роком. 
«В рамках реалізації регіональної програми з благоустрою станом на 7 червня 2012 року на Дніпропетровщині упорядковано близько 122 тис га парків, скверів, алей та прибудинкових територій (81% до плану), створено 136 дитячих майданчиків (42%), висаджено більше 78 тис дерев (80%). Перевиконано план по створенню нових газонів та квітників – замість 75 га вже висаджено більше 120 га. Майже вдвічі більше, ніж було заплановано прибрано від сміття доріг - 22 тис км, очищено 1,5 тис км  берегів (64%)», - сказав Олександр Вілкул. 
Він подякував тисячам жителям регіону за активну участь у суботниках та інших заходах з благоустрою. «Упорядковані парки та сквери, прибрані вулиці та прибудинкові території – це наша спільна робота, наша спільна відповідальність, наша спільна гордість за рідний регіон», - додав губернатор.