Покров Четверг 16.05.24, 07:42
Сайт
Главная » 2012 » Июнь » 21
Прем'єр-міністр Микола Азаров та губернатор Олександр Вілкул відкрили унікальний дитячий центр соціальної реабілітації-Перлина Придніпров’яПрем'єр-міністр України Микола Азаров та губернатор Олександр Вілкул відкрили сучасний обласний дитячий центр соціальної реабілітації «Перлина Придніпров’я» в селі Орлівщина Новомосковського району Дніпропетровської області. Центр буде працювати цілий рік – з 1 вересня у ньому буде відкрита школа. Щорічно тут будуть відпочивати та оздоровлюватися близько 3 тисяч дітей Дніпропетровщини, які потребують особливої уваги і підтримки з боку держави (у віці від 7-ми до 16-ти років). Прем’єр-міністр України Микола Азаров подарував школі Центру комп’ютерний клас.
«Ми реалізуємо на Дніпропетровщині комплексну програму підтримки дітей-сиріт, дітей з малозабезпечених та багатодітних сімей. В області впроваджується масштабний регіональний проект «Родина для дитини», який спрямований на розвиток сімейних форм виховання та профілактику соціального сирітства», - сказав Олександр Вілкул.
В рамках проекту «Родина для дитини» в області вже працює 68 дитячих будинків сімейного типу та 329 прийомних сімей.

На Дніпропетровщині компенсації вкладів «Сбербанку» колишнього СРСР отримали 44,5 тисяч вкладниківУ рамках робочого візиту на Дніпропетровщину Прем’єр-міністр України Микола Азаров разом із губернатором Олександром Вілкулом ознайомився із ходом виплати компенсацій втрат клієнтам «Сбербанку» колишнього СРСР у філії ПАТ «Ощадбанк», що знаходиться на проспекті ім. «Газети «Правда» у Дніпропетровську. Виплату компенсації передбачено у рамках реалізації Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича. 
Микола Азаров та Олександр Вілкул перевірили ефективність створення черговості отримання компенсації вкладниками «Сбербанку» колишнього СРСР, а також наявність роз’яснювальної інформації щодо оформлення й отримання пільгових іпотечних кредитів на придбання житла за відповідною програмою в рамках реалізації Соціальної Ініціативи Президента України Віктора Януковича «Доступне житло». Прем'єр-міністр дав доручення посилити інформаційну роботу по цій програмі.

Прем’єр-міністр України Микола Азаров та губернатор Олександр Вілкул урочисто відкрили Дніпропетровський регіональний перинатальний центрДніпропетровська область перша в Україні відкрила другий у регіоні перинатальний центр та повністю завершила створення системи перинатальної допомоги. Новий перинатальний центр в Дніпропетровську відкрили Прем’єр-міністр України Микола Азаров та губернатор області Олександр Вілкул. Створення перинатального центру відбулося в рамках реалізації Національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства і дитинства», який ініційовано Президентом України Віктором Януковичем. Центр оснащено найсучаснішим медичним обладнанням.
«В рамках Президентського проекту «Нове життя» на Дніпропетровщині створена сучасна система перинатальної допомоги, яка включає в себе два перинатальних центри та систему екстреної допомоги. Перший центр було відкрито у Кривому Розі у грудні 2011 року, другий відкрито сьогодні у Дніпропетровську. Завдяки розвитку екстреної медичної допомоги, в тому числі закупівлі сучасних реанімобілів, стало можливим  безпечне перевезення новонароджених вагою від 500 грамів. Створена така  сучасна система охорони здоров’я, яка дозволяє вийти на якісно вищий рівень надання медичних послуг матерям та дітям», - сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул.

Микола Азаров поставив завдання завершити будівництво другої черги Південного обходу м. Дніпропетровська у вересні 2012 рокуПрем’єр-міністр України Микола Азаров у рамках робочого візиту на Дніпропетровщину провів нараду з питань будівництва другої черги Південного обходу м. Дніпропетровська – найбільшого інфраструктурного проекту області, який реалізується з ініціативи губернатора Олександра Вілкула за підтримки Президента України Віктора Януковича та Уряду. Микола Азаров поставив завдання завершити будівництво другої черги Південного обходу м. Дніпропетровська у вересні 2012 року.

На Дніпропетровщину з робочим візитом прибув Прем’єр-міністр України Микола Азаров На Дніпропетровщину з робочим візитом прибув Прем’єр-міністр України Микола Азаров. Також з Главою Уряду на Дніпропетровщину прибула Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова.

В аеропорту їх зустріли губернатор Дніпропетровської області Олександр Вілкул, міський голова Дніпропетровська Іван Куліченко, прокурор Дніпропетровської області Наталія Марчук, начальник Головного управління МВС України у Дніпропетровській області Віктор Бабенко та начальник Головного управління Служби безпеки України в Дніпропетровській області Володимир Верхогляд. 
У рамках робочого візиту Микола Азаров візьме участь у нараді з питань будівництва другої черги Південного обходу м. Дніпропетровська – найбільшого інфраструктурного проекту області, який реалізується з ініціативи губернатора Олександра Вілкула за підтримки Президента України Віктора Януковича та Уряду.
Прем’єр-міністр України та губернатор Дніпропетровщини відкриють Дніпропетровський обласний перинатальний центр, збудований у рамках Президентської програми «Нове життя». Перинатальний центр забезпечить якісною медичною допомогою матерів та новонароджених регіону.