Покров Четверг 16.05.24, 09:05
Сайт
Главная » 2012 » Июль » 30
На Дніпропетровщині громадська рада обговорила Концепцію гуманітарного розвитку УкраїниЗа ініціативи губернатора Олександра Вілкула відбулося засідання Громадської ради при Дніпропетровській облдержадміністрації. У засіданні взяли участь науковці, представники влади та громадськості. Учасники обговорили проекти Концепції гуманітарного розвитку України до 2020 року та Закону України «Про громадські об’єднання». 
Проект Концепції гуманітарного розвитку України до 2020 року досліджує особливості гуманітарного розвитку в Україні, визначає пріоритетні завдання реалізації державної політики в цьому напрямі.

У Дніпродзержинську за останні три роки рівень захворюваності на туберкульоз знизився на 15%У Дніпродзержинську за участі представників влади, медичних працівників та громадських активістів відбувся круглий стіл «Туберкульоз виліковний», організований в рамках програми «Зупинимо туберкульоз в Україні», що реалізується Фондом Ріната Ахметова «Розвиток України»
Учасники круглого столу обговорили найбільш актуальні питання, що стосуються профілактики та лікування туберкульозу у Дніпродзержинську.

У Дніпропетровській області працює 582 сімейних лікаря У Дніпропетровську відбулася відеоконференція за участі представників Міністерства охорони здоров’я та Головних управліннь охорони здоров’я Дніпропетровської, Львівської, Одеської, Харківської областей.
Під час заходу були обговоренні питання щодо роботи медичних закладів первинної медико-санітарної допомоги, прав населення на отримання якісної та доступної медичної допомоги, питання розвитку сімейної медицини тощо.
Відкрив відеоконференцію начальник відділу первинної медичної допомоги Міністерства охорони здоров’я України Костянтин Надутий.