Покров Четверг 16.05.24, 21:58
Сайт
Главная » 2012 » Август » 27
Олександр Вілкул: «У Дніпропетровському обласному транспортно-економічному коледжі відкрито сучасний спортивно-оздоровчий комплекс»Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник і заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Марія Пустова відкрили новий спортивно-оздоровчий комплекс у Дніпропетровському обласному транспортно-економічному коледжі. Директор коледжу Лев Таберко ознайомив Дмитра Табачника та Марію Пустову з матеріально-технічною базою комплексу, після чого вони подарували закладу два нові тренажери.

На Дніпропетровщині створено сучасний комплекс для якісної освіти й соціальної адаптації молодих людей з особливими потребамиНа Дніпропетровщині за підтримки голови ОДА Олександра Вілкула створений сучасний комплекс для якісної освіти й соціальної адаптації молодих людей з особливими потребами. Зокрема, на базі Національної металургійної академії України (НМетАУ) працює Регіональний центр освіти інвалідів та відкрито сучасну наукову бібліотеку. Заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Марія Пустова та ректор академії Олександр Величко презентували комплекс Міністру освіти і науки, молоді та спорту України Дмитру Табачнику.

Розроблено проект екологічного будинку для студентів та вчених, що не залежить від зовнішніх комунікацій та енергоносіївУ рамках регіонального проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти», ініційованого губернатором Олександром Вілкулом, вченими Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна розроблено унікальний проект щодо створення навчально-наукового академічного містечка інноваційних технологій (Інноваційний технологічний центр).

Вчені Дніпропетровщини презентували Дмитру Табачнику та Олександру Вілкулу свої проекти інноваційного центру науково-технічного розвиткуУ рамках регіонального проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти» в області в систему освіти і науки активно впроваджуються передові технології, методики та кращі світові практики. Зокрема, для підвищення конкурентоспроможності учнів та студентів в регіоні створюються центри нових технологій при ПТУ, відкриваються філії кафедр вишів на підприємствах регіону.

Вченими ДНУЗТ імені академіка В. Лазаряна розроблено проект житлового будинку для викладачів та науковців університетуНа Дніпропетровщині реалізуються комплексні заходи для забезпечення працівників бюджетної сфери соціальним та доступним житлом. Зокрема, за 2010 та 2011 роки житло отримали 355 сімей вчителів, медиків та інших працівників бюджетної сфери. Також в регіоні за ініціативи губернатора Олександра Вілкула реалізується соціальний проект «Доступне житло» – будується новий мікрорайон доступного житла на житловому масиві «Лівобережний-3» у Дніпропетровську, квартири в якому будуть в середньому на 30% дешевші, ніж в середньому на ринку нерухомості.

Дмитро Табачник і губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул відкрили Дніпропетровський обласний молодіжний центр (фото)Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник і губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул відкрили Дніпропетровський обласний молодіжний центр. Заклад створено у рамках реалізації регіонального проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти» у приміщенні Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту ім. академіка В. Лазаряна.

Дмитро Табачник та Олександр Вілкул привітали молодих викладачів з початком трудової діяльності та вручили їм сучасні ноутбукиНа Дніпропетровщині під головуванням губернатора Олександра Вілкула та за участі Міністра освіти й науки, молоді та спорту Дмитра Табачника пройшла конференція педагогічних працівників. У рамках заходу відбулася церемонія посвячення у вчителі кращих випускників педагогічних навчальних закладів області. Дмитро Табачник та Олександр Вілкул привітали молодих викладачів з початком трудової діяльності та вручили їм сучасні ноутбуки.

На Дніпропетровщині з 1 вересня 2012 року почне працювати «Обласна електронна школа»На Дніпропетровщині з 1 вересня 2012 року почне працювати «Обласна електронна школа», до складу якої входять Інтернет-школа для дітей з особливими потребами та Інтернет-школа для обдарованих дітей. Про це сказав губернатор Олександр Вілкул на обласній серпневій конференції педагогічних працівників області, що пройшла за участі Міністра освіти та науки, молоді та спорту Дмитра Табачника. На конференції було підбито підсумки розвитку освітньої галузі в області у 2011/2012 навчальному році та визначені плани на 2012/2013 навчальний рік.

Дніпропетровська область впроваджує сучасні міжнародні принципи розвитку професійно-технічної та вищої освітиДніпропетровська область впроваджує сучасні міжнародні принципи розвитку професійно-технічної та вищої освіти. Про це сказав губернатор Олександр Вілкул на обласній серпневій конференції педагогічних працівників регіону, що пройшла за участі Міністра освіти та науки, молоді та спорту Дмитра Табачника. На конференції було підбито підсумки розвитку освітньої галузі в області у 2011/2012 навчальному році та визначені плани на 2012/2013 навчальний рік. 

У Дніпропетровській області під головуванням губернатора Олександра Вілкула пройшла серпнева конференція педагогічних працівників областіУ Дніпропетровській області під головуванням губернатора Олександра Вілкула та за участі Міністра освіти й науки, молоді та спорту Дмитра Табачника пройшла конференція педагогічних працівників. На конференції було підбито підсумки розвитку освітньої галузі в області у 2011/2012 навчальному році та визначені плани на 2012/2013 навчальний рік. Також у рамках заходу відбулася виставка досягнень освітян регіону на тему: «Початкова школа на Дніпропетровщині – впевнений старт». На виставці педагоги області представили результати реалізації національних та регіональних освітніх проектів.

Олександр Вілкул: «До початку нового навчального року школи Дніпропетровської області отримали 1245 сучасних комп’ютерів» До початку нового навчального року школи Дніпропетровської області отримали 1245 сучасних комп’ютерів. Сертифікати на їх отримання представникам шкіл вручили голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул та Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник. 83 заклади освіти отримали нову комп’ютерну техніку для оновлення технічної бази та забезпечення ефективного навчання школярів регіону

На Дніпропетровщині всі вчителі іноземної мови пройшли курси підвищення кваліфікаціїНа Дніпропетровщині в рамках впровадження нового Державного стандарту початкової школи всі вчителі іноземної мови пройшли курси підвищення кваліфікації. Про це сказав губернатор Олександр Вілкул на обласній серпневій конференції педагогічних працівників області, що пройшла за участі Міністра освіти та науки, молоді та спорту Дмитра Табачника. На конференції було підбито підсумки розвитку освітньої галузі в області у 2011/2012 навчальному році та визначені плани на 2012/2013 навчальний рік.

Для підвищення конкурентоспроможності учнів ПТУ на Дніпропетровщині буде створено 3 центри нових технологійДля впровадження передових технологій в профтехосвіту і підвищення конкурентоспроможності учнів, на Дніпропетровщині на базі ПТУ створюються центри нових технологій. Про це сказав губернатор Олександр Вілкул на обласній серпневій конференції педагогічних працівників Дніпропетровської області, що пройшла за участі Міністра освіти та науки, молоді та спорту Дмитра Табачника. Олександр Вілкул зазначив, що на сьогодні в області вже функціонує 16 таких центрів. До кінця навчального року планується створити ще 3.

Губернатор поставив завдання розробити спецкурс для старшокласників «Дніпропетровщина – регіон-лідер»На обласній серпневій конференції педагогічних працівників Дніпропетровської області губернатор Олександр Вілкул поставив завдання Головному управлінню освіти та науки облдержадміністрації розробити спецкурс з детальною інформацією про історію та досягнення рідної області для старшокласників «Дніпропетровщина – регіон-лідер». Конференція пройшла за участі Міністра освіти й науки, молоді та спорту Дмитра Табачника.

Олександр Вілкул: «На Дніпропетровщині з 1 вересня 2012 року буде впроваджено електронний проект «Логістика шкільного автобусу»На Дніпропетровщині з 1 вересня 2012 року стартує електронний проект «Логістика шкільного автобусу», в рамках якого в усіх 302 шкільних автобусах області встановлені системи GPS-моніторингу, завдяки яким батьки зможуть переглянути рух автобусу через Інтернет-сайт (http://monitor.carsat.od.ua). Про це сказав губернатор Олександр Вілкул на обласній серпневій конференції педагогічних працівників Дніпропетровщини, що пройшла за участі Міністра освіти та науки, молоді та спорту Дмитра Табачника.

Олександр Вілкул: «На Дніпропетровщині з 1 вересня 2012 року буде запущений Інтернет-проект «Електронний дитячий садок»На Дніпропетровщині з 1 вересня 2012 року буде запущений Інтернет-проект «Електронний дитячий садок». Про це сказав губернатор Олександр Вілкул на обласній серпневій конференції педагогічних працівників області, що пройшла за участі Міністра освіти та науки, молоді та спорту Дмитра Табачника. На конференції було підбито підсумки розвитку освітньої галузі в області у 2011/2012 навчальному році та визначені плани на 2012/2013 навчальний рік.

Народний депутат України Сергій Глазунов вручив медичним працівникам Жовтих Вод новий автомобіль «швидкої» (фото)24 серпня 2012 року в ході урочистостей, присвячених до Дня незалежності України, Дня міста та Дня шахтаря Сергій Глазунов – народний депутат України вручив відділенню швидкої медичної допомоги спеціалізованої медико-санітарної частини №9 у Жовтих Водах новий автомобіль «швидкої» марки «Пежо». Розширення автопарків швидкої медичної допомоги відбувається у рамках губернаторської стратегії Олександра Вілкула «Регіон - лідер».

Автопарк Новомосковської станції швидкої медичної допомоги поповнився 5 новими автомобілями «швидкої»Микола Солошенко – народний депутат України від Партії регіонів вручив Новомосковській станції швидкої медичної допомоги 5 нових карет «швидкої» марки «Пежо». Наразі в рамках губернаторської стратегії Олександра Вілкула «Регіон - лідер» новими автомобілями поповнилися станції швидкої медичної допомоги Дніпропетровська, Павлограда, Першотравенська, Нікополя та Кривого Рогу.