Покров Четверг 16.05.24, 09:33
Сайт
Главная » 2012 » Сентябрь » 20
20 спортсменів Дніпропетровщини, які стали чемпіонами та призерами в Лондоні, отримають у подарунок від обласної влади нові автомобілі20 спортсменів Дніпропетровщини, які стали чемпіонами та призерами ХIV літніх Паралімпійських ігор 2012 року в Лондоні отримають у подарунок від обласної влади нові автомобілі марки «Daewoo». Про це повідомив губернатор Дніпропетровської області Олександр Вілкул під час зустрічі з учасниками Паралімпіади. 

Губернатор Олександр Вілкул вручив 56 жителям Дніпропетровщини – учасникам XIV літніх Паралімпійських ігор – відзнаки та нагороди (фото)Губернатор Олександр Вілкул провів урочисту зустріч зі спортсменами Дніпропетровщини, зокрема, чемпіонами, призерами та учасниками XIV літніх Паралімпійських ігор. Він привітав земляків з блискучим виступом на Паралімпіаді та вручив їм відзнаки і нагороди. У заході також взяли участь заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова, заступник голови обласної ради Анатолій Адамський, керівництво регіонального центру з фізичної культури та спорту інвалідів «Інваспорт», представники спортивних установ, організацій та фізкультурно-спортивного активу області.

Олександр Вілкул: «На Дніпропетровщині вже посіяно більше половини озимих культур»На Дніпропетровщині триває посівна озимих культур, наразі вже посіяно під урожай 2013 року 383 тис га озимини, що становить 57 % від плану. Під урожай 2013 року на Дніпропетровщині необхідно посіяти 676,2 тис га озимих, у тому числі: озимої пшениці – 517,0 тис га, озимого ячменю – 97,0 тис га, озимого жита – 3,0 тис га та ріпаку – 56,2 тис га.

На Дніпропетровщині у рамках розвитку кластера сільського господарства передбачено реалізувати інвестиційних проектів на 100 млн доларів СШАЗалучення іноземних інвестицій в сільське господарство – це точка соціально-економічного росту сільських районів Дніпропетровщини і всього регіону. Кластер сільського господарства обрано пріоритетним задля підвищення конкурентоспроможності регіональної економіки. Тож обласна влада під керівництвом Олександра Вілкула підходить до його розвитку комплексно.

Олександр Любович: «На Дніпропетровщині впроваджується система імпортозаміщення закордонних фруктів якісними екологічно чистими» (фото)У 2011 році завдяки підтримці влади на Дніпропетровщині в два рази (на 710 га) збільшилася площа садів, з яких завдяки використанню новітніх (інтенсивних) технологій збирають вдвічі більший урожай, ніж при традиційному вирощуванні. Наразі площа таких садів складає 1320 га. Це найбільші площі на Східній Україні.  За дорученням голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олександра Вілкула його заступник Олександр Любович провів виїзну нараду щодо подальшої підтримки розвитку садівництва в регіоні.