Покров Четверг 16.05.24, 16:44
Сайт
Главная » 2012 » Сентябрь » 23
У селищі Петриківка на Дніпропетровщині створено найбільший у світі 120-метровий Петриківський орнаментальний розпис ручної роботи23 вересня ц.р. представники Національного реєстру рекордів України та Книги рекордів України зафіксували новий рекорд – найбільший в країні орнаментальний розпис ручної роботи. Цей яскравий калиново-квітковий фриз довжиною 120 метрів та шириною 80 см прикрасив паркан у центрі селища Петриківка Дніпропетровської області. Загальна площа розпису складає 96 квадратних метрів. Для його оформлення було використано тридцять кілограмів емалевої фарби десяти кольорів.

тровщині дипломати з понад 20-и країн світу взяли участь у майстер-класі з техніки Петриківського розписуУ рамках ініціативи України щодо набуття Петриківським розписом статусу нематеріальної культурної спадщини людства за підтримки губернатора Олександра Вілкула вперше в історії України у селищі Петриківка Дніпропетровської області за участі дипломатичних представників країн світу, діячів культури та мистецтва відбулася презентація Дніпропетровщини як центру унікальної культурної спадщини України та світу.

На Дніпропетровщині вперше в історії Петриківський розпис був презентований дипломатам з понад 20-и країн світу (фото)Представники дипломатичного корпусу з понад 20-и зарубіжних країн відвідали виставку «Історія та сучасність Петриківського декоративного розпису», підготовлену спільно Дніпропетровським національним історичним музеєм імені Дмитра Яворницького та Дніпропетровським художнім музеєм. Виставка пройшла за підтримки губернатора Дніпропетровщини Олександра Вілкула та сприяння Міністерства закордонних справ України у контексті ініціативи України про набуття Петриківським розписом статусу нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО