Покров Четверг 16.05.24, 18:17
Сайт
Главная » 2012 » Декабрь » 06
На Дніпропетровщині пройшла Міжнародна конференція із запровадження гендерного аналізу в діяльність владиНа Дніпропетровщині пройшла Міжнародна конференція із запровадження гендерного аналізу в діяльність влади. У роботі конференції взяли участь представники Міністерства соціальної політики України, Міністерства освіти і науки, молоді і спорту АР Крим, Дніпропетровської, Львівської, Запорізької, Закарпатської обласних державних адміністрацій, а також канадські експерти з питань гендерної рівності. На заході обговорено актуальні питання впровадження принципів гендерної рівності в усі сфери життєдіяльності, в тому числі в державні та регіональні програми.

На Дніпропетровщині завдяки новому медобладнанню діагностуватимуть туберкульоз лише за 2 години – раніше це займало 1-2 місяціВідтепер за допомогою апарату «Джин Експерт», який встановлено у Дніпропетровському обласному клінічному лікувальному профілактичному об’єднанні «Фтизіатрія», виявити захворювання можна лише за 2 години. Відтак це допоможе раніше розпочати лікування та запобігти інфікуванню інших осіб. Нове обладнання було придбано благодійним Фондом «Розвиток України» у рамках меморандуму про співпрацю між Дніпропетровською областю та Фондом.  

Олександр Вілкул привітав представників органів місцевого самоврядування Кривого Рогу з професійним святомУ Кривому Розі губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул привітав представників місцевого самоврядування з професійним святом і вручив почесні грамоти та відзнаки.
«Головна мета Програми реформ нашого Президента Віктора Федоровича Януковича - підвищення рівня і якості життя наших громадян. Для досягнення цієї мети Глава держави визначив розвиток місцевого самоврядування як один з найбільш ефективних інструментів

Олександр Вілкул: «У 2012 році у Кривому Розі обсяги з ремонту доріг у порівнянні з 2010 роком зросли у 6 разів»Губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул відкрив після капітального ремонту проїжджої частини ще 5 вулиць у Кривому Розі. Наразі загальна площа відремонтованих автошляхів у місті вже перевищила 920 тис квадратних метрів. Одночасно з ремонтом дорожнього покриття у Кривому Розі, як і в усій області, проводиться комплексний благоустрій прилеглих територій. Загальна площа доріг, що були побудовані та відремонтовані на Дніпропетровщині протягом трьох років, складає понад 5 млн квадратних метрів.        


За 10 місяців 2012 року на Дніпропетровщині виготовлено понад 25 млн тонн руди та концентратуЗа 10 місяців 2012 року на Дніпропетровщині виготовлено понад 25 млн тонн руди та концентрату. Це майже на 10 % більше ніж за аналогічний період минулого року. Такі показники зумовлені високим рівнем виробництва підприємств гірничо-металургійного комплексу. Флагманом у модернізації та підвищенні обсягів виробництва й соціальних стандартів праці є Північний гірничо-збагачувальний комбінат. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОГА Олександр Вілкул, вітаючи Північний ГЗК із 49-річчям.

У рамках Соціальних Ініціатив Президента України з 1 грудня 2012 року підвищено пенсії та соціальні виплатиУ рамках Соціальних Ініціатив Президента України з 1 грудня 2012 року підвищено пенсії та соціальні виплати. Зокрема, збільшено пенсії, які отримують близько мільйона пенсіонерів Дніпропетровщини, підвищено допомогу родинам при народженні дитини, жінкам по вагітності та пологах. Зріс розмір допомоги самотнім матерям, малозабезпеченим сім’ям, дітям, які знаходяться під опікою чи піклуванням. Також збільшилась допомога інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та людям, які доглядають за інвалідами 1 та 2 груп. Всі види соціальної допомоги перераховано в автоматизованому режимі. 

 У Дніпропетровську обласна ялинка та новорічне казкове містечко за кількістю ліхтариків та вогників будуть одними з найбільших в ЄвропіСьогодні у Дніпропетровську розпочато встановлення губернаторської ялинки. Також ведуться роботи зі створення новорічного казкового містечка у сквері біля облдержадміністрації. Зокрема, дерева прикрашаються новорічними гірляндами, встановлюються фігури лісових звірят та казкових героїв. Цього року казкове містечко розширює свої кордони – буде прикрашена ще алея з боку проспекту Пушкіна та вулиці Комсомольська.