Покров Понедельник 20.05.24, 22:51
Сайт
Главная » 2023 » Апрель » 11

Щодо оподаткування доходу платника податку від продажу (обміну) об’єкта рухомого майна

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) доводить до відома, що згідно з п. 173.1 ст. 173 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) дохід платника податку від продажу (обміну) об’єкта рухомого майна протягом звітного податкового року оподатковується за ставкою, визначеною в п. 167.2 ст. 167 ПКУ, тобто 5 відс. від розміру отриманого доходу.


Щодо об’єкту нерухомого майна, який буде споруджений в майбутньому

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) звертає увагу, що окремі особливості оподаткування податком на прибуток підприємств, ПДВ та податком на доходи фізичних осіб операцій з об’єктами нерухомого майна, які будуть споруджені в майбутньому  встановлюються Законом України від 20 вересня 2022 року № 2600-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування операцій з об’єктами нерухомого майна, які будуть споруджені в майбутньому» (далі – Закон № 2600).


Чи надають органи ДПС довідки про наявність у фізичної особи статусу підприємця (ФОП)?

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) звертає увагу, що п. 1 ст. 1 Закону України від 06 вересня 2012 року № 5203-VI «Про адміністративні послуги» зі змінами та доповненнями (далі – Закон № 5203) визначено, що адміністративна послуга – це результат здійснення владних повноважень суб’єктом надання адміністративних послуг за заявою фізичної або юридичної особи, спрямований на набуття, зміну чи припинення прав та/або здійснення обов’язків такої особи відповідно до закону.


Щодо повернення коштів єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) інформує, що Державна податкова служба України на вебпорталі за посиланням  https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/667428.html повідомила про наступне.


Комунікаційна податкова платформа: зустріч ДПС та Асоціації «Український Клуб Аграрного Бізнесу»

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) інформує, що Державна податкова служба України на вебпорталі за посиланням  https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/667705.html повідомила про наступне.


Співпраця з територіальними громадами та бізнесом у наповненні бюджету – пріоритет податкової служби Дніпропетровщини

Податкова служба області продовжує практику відкритого діалогу з територіальними громадами та бізнес-спільнотою регіону.

Нещодавно відбувся робочий візит очільниці податкової служби Дніпропетровщини Федаш Наталі до Солонянської селищної, Святовасилівської та Новопокровської сільських рад Дніпровського району Дніпропетровської області.