Покров Понедельник 20.05.24, 20:51
Сайт
Главная » 2023 » Июнь » 23

Шановний платник!

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області нагадує, що юридичні особи та фізичні особи – суб’єкти підприємницької діяльності при виплаті заробітної плати найманим працівникам зобов’язані дотримуватися норм чинного законодавства про працю!

Наголошуємо, що офіційне оформлення працівників, своєчасна сплата податків, зборів і єдиного внеску – запорука соціальних гарантій працюючих, а для бізнесу – позитивний імідж та репутація надійного партнера, гарантія процвітання і примноження прибутків.

Задекларована праця сьогодні – найкраща підтримка наших воїнів ЗСУ!

Також звертаємо увагу, що кожен громадянин, який надає нерухоме майно (квартиру(и), будинок(ки), кімнату(и); гараж(і); дачний(ні) будинок(ки) тощо) в довгострокову або добову оренду іншій фізичній особі, має подати податкову декларацію про майновий стан і доходи та сплатити з отриманого доходу податок на доходи фізичних осіб за ставкою 18 % та військовий збір за ставкою1,5 %.

У разі надання нерухомості в оренду протягом 2023 року необхідно:

до 01 травня 2024 подати податкову декларацію про майновий стан і доходи;

щоквартально (10 травня 2023, 09 серпня 2023, 09листопада 2023, 09 лютого 2024) сплатити задекларовані податок на доходи фізичних осіб та військовий збір.

Надаєш нерухомість в оренду – виконай конституційний обов’язок – задекларуй свій дохід!


Щодо застосування штрафних санкцій та нарахування пені платниками податку на нерухоме майно з урахуванням Закону України № 3050

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) нагадує, що порядок виконання у період дії воєнного стану платником свого обов’язку, зокрема, щодо дотримання термінів сплати податків та зборів, подання звітності встановлено п.п. 69.1 п. 69 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ).


Фізична особа згідно договору про довічне утримання отримує щомісячно грошове утримання: чи подається податкова декларація про майновий стан і доходи?

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) повідомляє, що статтею 744 Цивільного кодексу України від 16 січня 2003 року № 435-IV (далі – ЦКУ) встановлено, що за договором довічного утримання (догляду) одна сторона (відчужувач) передає другій стороні (набувачеві) у власність житловий будинок, квартиру або їх частину, інше нерухоме майно або рухоме майно, яке має значну цінність, взамін чого набувач зобов’язується забезпечувати відчужувача утриманням та (або) доглядом довічно. Обсяги обов’язків набувача встановлюються за згодою сторін у договорі.


Незадекларована праця не підтримує ЗСУ!

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) інформує, що Державна податкова служба України на вебпорталі за посиланням https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/685248.html повідомила про наступне.


З початку 2023 року підприємці сплатили до бюджету 15,2 млрд грн єдиного податку

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) інформує, що Державна податкова служба України на вебпорталі за посиланням https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/685975.html повідомила про наступне.


Інформаційне обслуговування платника – в пріоритеті

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) інформує, що Державна податкова служба України на вебпорталі за посиланням https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/685437.html повідомила про наступне.