Покров Понедельник 20.05.24, 23:31
Сайт
Главная » 2023 » Сентябрь » 28

Чи можуть ФОП – платники єдиного податку ІІ – ІV груп проводити розрахункові операції без застосування РРО та/або ПРРО при здійсненні роздрібної торгівлі на території села, селища?

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон)  повідомляє.


Щодо особливостей відображення назви товару

в розрахункових документах РРО/ПРРО

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) звертає увагу, що з 01.08.2023 Законом України від 30.06.2023 № 3219 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» були внесені зміни в пункт 2 статті 3 Закону від 06.07.1995 № 265 «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265) щодо спрощення фіскального чеку. Зазначений пункт було доповнено абзацом другим:


Застосування РРО/ПРРО при здійсненні торгівельної діяльності – тематика зустрічей з бізнесом на Дніпропетровщині

(територія обслуговування - Соборний та Шевченківський райони м. Дніпра, Криворізький регіон та м. Новомосковськ)

Днями у ЖК  «Панорама», у торгівельному центрі «Європа» у м. Дніпрі, у торгівельному комплексі «Торгівельний Дім» у м. Кривому Розі та у місцях торгівлі, які розташовані по вулиці Велика Ковалівка у  м. Новомосковську представники Головного управління ДПС у Дніпропетровській області провели зустрічі з представниками бізнесу.

 Мета спілкування – інформування суб’єктів господарювання про новації податкового законодавства та застосування РРО/ПРРО.


Щодо пом’якшень у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) інформує, що ДПС України на вебпорталі за посиланням https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/713185.html повідомила наступне.