Покров Пятница 29.03.24, 17:18
Сайт
Главная » Архив материалов
На Дніпропетровщині триває фахова підготовка сімейних лікарівДля підвищення якості та доступності медичних послуг у Дніпропетровській області триває активний розвиток сімейної медицини. Професійна підготовка сімейних лікарів відіграє ключову роль у процесі модернізації системи охорони здоров’я.
 «Впровадження сімейної лікувальної практики у Дніпропетровській області реалізується на основі успішного досвіду організації системи охорони здоров’я в країнах Європи, Північної Америки та пропозицій провідних медичних фахівців України. Сьогодні всі члени родини з будь-якими питаннями мають змогу звернутися до свого сімейного лікаря, який надасть необхідну медичну допомогу», - сказала доктор медичних наук, професор Валерія Лехан.
Наразі у Дніпропетровській області медичну допомогу населенню надають 450 сімейних лікарів, які обслуговують понад 30% населення області.  Це в півтора раза більше ніж у 2009 - 2010 роках. 

Олександр Вілкул привітав команду депутатів-спортсменів Дніпропетровської області, яка увійшла до трійки переможцівГолова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул привітав команду депутатів-спортсменів області, яка увійшла до трійки переможців ІІ Всеукраїнської спартакіади серед депутатів. До складу нашої команди увійшло 25 депутатів обласної та місцевих рад. 
Із 22 по 26 травня 2012 року в Алушті проходила ІІ фінальна Всеукраїнська спартакіада серед депутатів Верховної Ради України, Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, районних, міських, сільських та селищних рад. Загалом у змаганнях взяли участь близько 500 депутатів із 16 областей, Автономної Республіки Крим та м. Севастополя.
Всеукраїнська спартакіада проходила в три етапи

Громадська платформа з питань медичної реформи в діїНа Дніпропетровщині тривають громадські обговорення модернізації охорони здоров’я. Наразі представники громадськості відвідали Центри первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД) №10 та №12 міста Дніпропетровськ, де мали змогу поспілкуватися з пацієнтами та медиками.
30 травня члени Громадської платформи з питань медичної реформи разом з представниками Дніпропетровської обласної ради та Головного управління охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації відвідали Центри первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД) №10 та №12 міста Дніпропетровськ. 
До складу ЦПМСД №10 входять 4 амбулаторії загальної практики - сімейної медицини, що обслуговують близько 64 тисяч мешканців Самарського району.

В усіх дозвільних центрах міст та районів надаватимуться консультації щодо участі в програмі іпотечного кредитуванняЖителі Дніпропетровщини, які потребують поліпшення житлових умов, зможуть отримати вичерпну інформацію в дозвільних центрах міста та районів про участь в Програмі іпотечного кредитування, яка впроваджується в Україні в рамках  Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича. Відповідне завдання про розгортання роботи спеціалістів-консультантів з даного питання поставив перед керівниками міст та районів губернатор Олександр Вілкул під час засідання колегії облдержадміністрації, що пройшла у Вільногірську. 

Олександр Вілкул: «Особлива увага – вирішенню нагальних питань ветеранів та інвалідів Великої Вітчизняної війни» Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул під час виїзного засідання Колегії облдержадміністрації у Вільногірську дав доручення головам РДА забезпечити гідну підготовку та проведення заходів до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні, який відзначають щороку 22 червня в день початку Великої Вітчизняної війни. Губернатор також поставив завдання звернути особливу увагу на вирішення питань підтримки ветеранів та інвалідів війни. 

Під головування Олександра Вілкула у Вільногірську пройшло виїзне засідання колегії Дніпропетровської облдержадміністраціїПід головування Олександра Вілкула у Вільногірську пройшло виїзне засідання колегії Дніпропетровської облдержадміністрації. У засіданні колегії взяли участь народний депутат України Сергій Глазунов, заступники голови облдержадміністрації та обласної ради, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, міські голови, голови райдержадміністрацій та районних рад, господарсько-громадський актив Вільногірська. 
Головне питання порядку денного колегії облдержадміністрації – реалізація Комплексної стратегії розвитку Дніпропетровської області у місті Вільногірськ.

Олександр Вілкул: «Створення за 2011-2012 роки п’яти нових модульних котелень у Вільногірську дозволить удвічі зменшити споживання газуПро це повідомив Олександр Вілкул під час виїзного засідання колегії Дніпропетровської облдержадміністрації, яка пройшла в місті Вільногірськ.
У 2012 році у Вільногірську за підтримки Олександра Вілкула здійснюється будівництво трьох модульних котелень (№№ 4,6,8), загальна вартість яких складає 13,5 млн грн, з яких 9,5 млн  – кошти Вільногірського гірничо-металургійного комбінату, які  залучені на умовах угоди про соціальне партнерство між владою і підприємством. 
«Пуск в експлуатацію у 2012 році трьох модульних котелень у Вільногірську дозволить забезпечити стабільним і якісним опаленням 80% освітніх, та 100% медичних закладів міста, в якому проживає понад 24 тисячі жителів нашого регіону», - сказав Олександр Вілкул. 

За останні два з половиною роки з обласного та держаного бюджетів Вільногірськ отримав 68 млн грн. За підтримки губернатора Дніпропетровщини Олександра Вілкула за останні два з половиною роки з обласного та держаного бюджетів Вільногірськ отримав 68 млн грн. Це дозволило розпочати важливі проекти для підвищення якості життя мешканців міста. Сьогодні у місті губернатор провів виїзне засідання колегії облдержадміністрації присвячене аналізу та планам реалізації проектів розвитку Вільногірська. 
«Обласна влада сприяє розвитку кожного міста і району області. Виділені для Вільногірська бюджетні кошти забезпечили реалізацію системних проектів з ремонту доріг, з модернізації житлово-комунального господарства, реконструкції будинків та інших проектів, які підвищують якість життя городян», - сказав губернатор. 
Він зазначив, що розвиток міста відбувається за сприяння народного депутата України Сергія Глазунова.

У Дніпропетровську з 01 по 03 червня 2012 року проходитиме чемпіонат України з веслування на байдарках і каноеЗа підтримки губернатора Олександра Вілкула з 01 по 03 червня 2012 року у Дніпропетровську відбудеться чемпіонат України з веслування на байдарках і каное. Змагання проходитимуть на базі олімпійської підготовки – веслувальному каналі комунального підприємства «Водно-спортивний комбінат». Урочисте відкриття змагань – 01 червня 2012 року об 11:00 годині.
«Розвиток професійного спорту є однією зі складових Комплексної стратегії розвитку регіону. Дніпропетровськ має удосконалену технічну базу для проведення подібних всеукраїнських змагань. Зокрема, Дніпропетровський водно-спортивний комбінат є Національною базою олімпійської підготовки збірних команд України. Ми активно розвиваємо спортивну інфраструктуру регіону. Свідченням цього є те, що до складу збірної команди України з веслування на байдарках та каное входять 11 спортсменів Дніпропетровської області», – сказав Олександр Вілкул.

У Дніпропетровську за підтримки Олександра Вілкула 2 червня 2012 року відбудеться міжнародний фестиваль «WORKOUT FEST»За підтримки голови облдержадміністрації Олександра Вілкула вперше у Дніпропетровську 2 червня 2012 року відбудеться міжнародний фестиваль «WORKOUT FEST». Захід проводитиметься на Фестивальному причалі з 12:00 до 19:00. У змаганнях візьмуть участь понад 500 спортсменів з України, Росії, Білорусії, Болгарії, США, Ізраїлю, Естонії, Молдови, Латвії, Литви, Австралії, Великобританії.
«Street Workout» – це новий фітнес-напрямок, який базується на виконанні фізичних вправ на гімнастичних бруссях та перекладині і пропагує здоровий спосіб життя серед молоді.
 «WORKOUT FEST» присвячений року спорту та здорового способу життя в Україні, проголошеному Президентом України Віктором Януковичем. Програма фестивалю передбачає проведення майстер-класів, показових виступів, змагань із паркуру та силових вправ на бруссях і перекладині.

« 1 2 ... 251 252 253 254 255 ... 339 340 »