Покров Пятница 19.04.24, 23:57
Сайт
Главная » Архив материалов
На Дніпропетровщині продовжується громадський моніторинг змін у медичній галузі23 травня члени Громадської платформи з питань медичної реформи, представники Дніпропетровської обласної ради та Головного управління охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації відвідали Центри первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД) №3 та №5 міста Дніпропетровськ.
До складу ЦПМСД № 3 входять 4 амбулаторії сімейної медицини, що обслуговують близько 62  тис мешканців мікрорайонів Тополя-1, 2, 3, селища Дослідне та містечка Авіаторське.
До складу ЦПМСД № 5 входять 7 амбулаторій сімейної медицини, що обслуговують 84 тис мешканців житлових масивів Червоний камінь, Комунар, мікрорайонів Сухачівка, Кайдаки.
Під час візиту до ЦПМСД №3 громадські активісти оцінили умови медичного обслуговування, зручність запису на прийом до лікаря, роботу кабінетів забору крові.

Для створення комфортних умов та чіткого розділення потоків пацієнтів на Дніпропетровщині розпочались масштабні ремонти в амбулаторіях У рамках модернізації охорони здоров’я на Дніпропетровщині тривають ремонтні роботи в амбулаторіях загальної практики – сімейної медицини. Наразі для створення комфортних умов перебування пацієнтів в амбулаторіях ремонтні роботи розпочались і у м. Павлоград. 
На проведення ремонтних робіт в амбулаторіях м. Павлограда виділено 297 тис грн. Також додатково виділено 291 тис грн на придбання будівельних матеріалів, лінолеуму, пластикових вікон, міжкімнатних дверей, шпалер тощо. Крім того, за ініціативи губернатора Олександра Вілкула з обласного бюджету передбачені видатки у розмірі 300 тис грн для проведення ремонтних робіт в амбулаторіях міста. 

Статистика постраждалих від вибухів у Дніпропетровську станом на 9.00, 24 травня 2012За даними головного управління охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації станом на 9:00 24 травня на стаціонарному лікуванні перебувають 2 потерпілих внаслідок вибухів 27 квітня. Потерпілі знаходяться в обласній лікарні ім. Мечникова. 
Стан потерпілих: 2 – задовільний стан. 
За завданням губернатора Олександра Вілкула всі постраждалі у повній мірі забезпечені необхідною медичною допомогою та вже отримали грошові виплати на свої рахунки.

Президент України Віктор Янукович привітав губернатора Дніпропетровщини Олександра Вілкула з Днем народження«Шановний Олександре Юрійовичу!
Сердечно вітаю Вас із Днем народження.
Зичу міцного здоров’я, благополуччя та плідної професійної діяльності.
Ви здобули беззаперечний авторитет фахівця своєї справи, запорукою якого є принциповість та відповідальність.
Упевнений, що Ваші організаторські здібності, багатогранний талант та невичерпна творча енергія й надалі сприятимуть успішному вирішенню стратегічних завдань соціально-економічного розвитку Дніпропетровської області.
Добра і щастя Вам та Вашим близьким», - йдеться у привітанні Глави держави.

Заступник федерального Міністра економіки, сім'ї і і молоді Австрії Бернадетт Герлінгер: «Я бачу великий потенціал для взаємовідносин»Заступник федерального Міністра економіки, сім'ї і і молоді Австрії Бернадетт Герлінгер після зустрічі із головою Дніпропетровської облдержадміністрації Олександром Вілкулом виказала зацікавленість у співпраці з регіоном. Вона бачить великий потенціал для двосторонніх взаємовідносин Австрії з Дніпропетровщиною та має намір приїхати до Дніпропетровська. 
«Показники щодо потенціалу та розвитку Дніпропетровської області є вражаючими. В регіоні відбувається багато процесів, які є новими для України. Цікавими є процеси диверсифікації економіки, орієнтація не лише на традиційну важку промисловість, а й на інші галузі

Олександр Вілкул у Відні презентував міжнародній бізнес-спільноті інвестиційний потенціал ДніпропетровщиниУ рамках масштабного роуд-шоу з презентації Дніпропетровщини на провідних світових бізнес-майданчиках голова облдержадміністрації Олександр Вілкул представив  інвестиційний потенціал регіону у Відні. Генеральна презентація Дніпропетровської області пройшла у Торговій палаті Австрії. Участь у заході взяв Посол України в Австрійській Республіці Андрій Березний, заступник голови облдержадміністрації Андрій Муксімов, міський голова Дніпропетровська Іван Куліченко, перший заступник Криворізького міського голови Костянтин Павлов, президент Дніпропетровської торгово-промислової палати Віталій Жмуренко, директор Дніпропетровського регіонального інвестиційного агентства Анатолій Комірний, представники австрійського і європейського бізнесу.

Андрій Березний: «За підсумками візиту Олександра Вілкула до Відня, восени на Дніпропетровщині заплановані презентації австрійських компанійЗа підсумками візиту губернатора Олександра Вілкула до Відня, восени на Дніпропетровщині заплановані презентації австрійських компаній для представлення проектів, реалізація яких буде корисною обом сторонам. Про це повідомив Посол України в Австрійській Республіці Андрій Березний після переговорів губернатора Олександра Вілкула із заступником федерального міністра економіки, сім'ї і і молоді пані Бернадетт Герлінгер.
«Сьогодні відбулася дуже важлива подія в двосторонніх економічних відносинах - презентовано потужний економічний потенціал Дніпропетровської області, яка є одним з найбільш розвинених промислових регіонів України. Візит делегації Дніпропетровської області на чолі з губернатором Олександром Вілкулом – це перший крок на шляху до поглиблення двохсторонніх відносин. Зокрема, у науково-технологічній співпраці, впровадженні новітніх технологій, енергоефективності, утилізації сміття, використання найкращих зразків регіонального розвитку. За підсумками візиту Олександра Вілкула до Відня, восени на Дніпропетровщині заплановані презентації австрійських компаній для представлення проектів, реалізація яких буде корисною обом сторонам», - сказав Андрій Березний.

Олександр Вілкул: «За підсумками презентації Дніпропетровщини в Австрії вже налагодженуються контакти з потенційними інвесторами»За підсумками презентації Дніпропетровщини в Австрії вже налагоджуються контакти з потенційними інвесторами. Про це повідомив губернатор Олександр Вілкул після переговорів із заступником федерального міністра економіки, сім'ї і молоді пані Бернадетт Герлінгер.
 «Австрійські фірми та австрійські банки одними з перших на початку 90-х років прийшли в Україну і відкрили Україну для Європи. Ми провели масштабну презентацію для ділових кіл і Австрії, і інших іноземних компаній для того, щоб стати каталізатором та реанімувати те бізнес-співробітництво, яке почалося ще на початку 90-х років. Столиця Австрії Відень є одним з економічних, мультинаціональних і культурних центрів Європи. Тут знаходяться представництва, штаб-квартири великої кількості транснаціональних компаній. І за результатами зустрічей, які відбулися у Відні, ми налагодили кілька контактів, які, я впевнений, перейдуть в подальшу плідну співпрацю та інвестиції в Дніпропетровську область», - сказав Олександр Вілкул.

Близько 50 тис студентів Дніпропетровщини взяли участь в обласному фестивалі художньої самодіяльності «Студентська весна»На Дніпропетровщині визначено переможців обласного фестивалю художньої самодіяльності «Студентська весна». Загалом у фестивалі взяли участь близько 50 тис студентів з 500 художніх колективів вишів регіону. За результатами конкурсу 20 вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації визначені переможцями обласного фестивалю «Студентська весна».
За дорученням голови обласної державної адміністрації Олександра Вілкула його заступник Марія Пустова нагородила переможців обласного фестивалю «Студентська весна» та зазначила: «Вітаю від імені губернатора Олександра Вілкула усіх учасників та переможців фестивалю. Молодь Дніпропетровщини характеризується великою активністю, ініціативністю та енергійністю. Обласна влада підтримує творчі ідеї та проекти наших юних талантів. «Студентська весна» – це яскравий творчий бренд студентського театрального мистецтва Дніпропетровщини. Цей фестиваль прославляє нашу область на всеукраїнському та міжнародному рівні вже багато років поспіль і є стартовим майданчиком для багатьох молодих творчих колективів».

Олександр Любович: «Ефективна співпраця та обмін досвідом між господарствами – це імпульс до розвитку сільського господарства ДніпропетровщиЗа дорученням губернатора Олександра Вілкула його заступник Олександр Любович провів обласну нараду «Перспективи розвитку галузі молочного скотарства та збільшення виробництва молока і м’яса в області». 
У її роботі взяли участь близько 70 осіб – голови райдержадміністрацій, начальники районних управлінь агропромислового розвитку, представники ветеринарної служби, керівники сільськогосподарських підприємств. 
«Кластер «сільське господарство» обраний одним із пріоритетних у рамках Комплексної стратегії розвитку регіону. На Дніпропетровщині проводиться велика робота із модернізації галузі. Сільгосппідприємства регіону активно використовують та запроваджують новітні форми ведення господарства, спрямовані на зростання обсягів виробництва сільгосппродукції. І обласна влада підтримує цю діяльність. Сьогоднішня нарада, яку ініціював губернатор Олександр Вілкул, - це майданчик для презентації можливостей сільгоспвиробників та обміну досвідом. Адже ефективна співпраця між господарствами – це імпульс до розвитку сільського господарства Дніпропетровщини», - сказав Олександр Любович.

« 1 2 ... 254 255 256 257 258 ... 339 340 »