Покров Воскресенье 19.05.24, 16:00
Сайт
Главная » 2013 » Март » 2 » Для більшої зручності у Дніпропетровську планується створити багатофункціональний дозвільний центр
23:20
Для більшої зручності у Дніпропетровську планується створити багатофункціональний дозвільний центр
Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков ознайомився з роботою Дозвільного центру «Єдине вікно» Дніпропетровської міської ради, який незабаром стане філією єдиного багатофункціонального дозвільного центру Дніпропетровська. Створення єдиного дозвільного центру з розширеним спектром послуг та двома філіями – Правобережною та Лівобережною – планується завершити до кінця 2013 року.
Дозвільні центри в області почали створюватися у 2005 році. Тоді у режимі «єдиного вікна» представники різних служб (санстанції, техногенбезпеки тощо) разом з державними адміністраторами оформлювали підприємцям необхідні дозвільні документи. У 2011 році дозвільні центри було реорганізовано в адміністративно-дозвільні, що означає надання як дозвільних документів підприємцям, так і адміністративних послуг громадянам. Тобто з 2011 року до центрів підприємці звертаються за наданням дозвільних документів, що видають санстанції, техногенбезпека, газова служба тощо; а громадянам тут також надаються послуги з оформлення субсидій, отримання статусу та посвідчень (батьків та дитини з багатодітної сім’ї, учасника війни, інваліда війни, ветерана праці, дитини війни тощо), довідок про доходи, присвоєння поштової адреси нерухомого майна та ін. З 2011 року усі дозвільні документи надаються тільки державними адміністраторами. 
Наразі на Дніпропетровщині функціонують 35 дозвільних центрів. В них працюють державні адміністратори, фахівці структурних підрозділів райдержадміністрацій та виконавчих комітетів міських рад, а також представники дозвільних органів.
У цьому році планується розширити спектр послуг цих дозвільних центрів, долучивши туди спеціалістів РАГСу та інших державних установ. Перший такий багатофункціональний центр буде створено у Дніпропетровську. Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков ознайомився з роботою Дозвільного центру «Єдине вікно» Дніпропетровської міської ради (вул. газ. Правди,42), який має стати філією єдиного багатофункціонального дозвільного центру Дніпропетровська.
«Для створення гідного сервісу у надані послуг громадянам ми вирішили розширити сферу діяльності центрів. Спочатку це буде зроблено у Дніпропетровську, а згодом поширимо цю практику в усіх містах та районах області Прозорість та ефективність – це критерії, за якими наші громадяни мають отримувати необхідні дозвільні документи та адмінпослуги», - наголосив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков.
З початку 2013 року дозвільними центрами регіону видано майже 2 тис 700 дозвільних документів, з них – понад 90% достроково.
Дозвільні центри функціонують за єдиною системою, представленою програмним продуктом «Віртуальний офіс» у рамках проекту «Відкрита влада». 
«Віртуальний офіс» є єдиним інформаційним простором для взаємодії підприємців та органів влади. Він представляє собою систему веб-порталів: зовнішній (для підприємців) та внутрішній (для електронної взаємодії дозвільних центрів та дозвільних органів).
Зареєструвавшись в електронному «особистому кабінеті» на зовнішньому веб-порталі «Віртуального офісу» www.e-services.dp.gov.ua, підприємці регіону можуть отримати:

повну інформацію про всі дозвільні центри та органи області, дозвільні документи (порядок надання, регламент, перелік документів необхідних для отримання дозволу тощо);
інформацію про хід розгляду справи через електронний „особистий кабінет” та додатково через SMS (з 17 грудня 2012 року вже надіслано понад 4000 SMS-повідомлень підприємцями);
електронну консультацію уповноваженого представника дозвільного органу та державного адміністратора тощо.
Крім того, в області реалізується проект «Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту», який передбачає впровадження на поштових відділеннях «єдиного вікна»  з надання адміністративних та соціальних послуг жителям області. Проект реалізується в рамках підписаного у жовтні 2012 року Меморандуму про співробітництво між Дніпропетровською облдержадміністрацією та Українським державним підприємством поштового зв`язку «Укрпошта». Наразі у містах та районах регіону вже 6 поштових відділень мають «єдине вікно».

Довідка: Дозвільний центр Дніпропетровської міської ради розташовується просп. Газети «Правда», 42 на першому та 5 поверхах.
Графік роботи Центру: 

щоденно (крім вихідних) з 900 до 1800;
перерва з 1300 до 1345 (з 800 до 900 та в обідню перерву приймає черговий державний адміністратор).
На веб-сайтах: міської ради, Бізнес центру bc.dniprorada.gov.ua, Віртуального офісу електронних послуг Дніпропетровської області «Відкрита влада» e-services.dp.gov.ua розміщено інформацію щодо:

порядку видачі документів дозвільного характеру,
платності процедур,
строків видачі,
переліку документів, необхідних для отримання дозволів та погоджень, 
контактні телефони. 
Протягом 2012 року у центрі видано понад 36,5 тис дозвільних документів та надано більше 11 тис адміністративних послуг.
Головний офіс центру розташовується на 5 поверсі будівлі, але для обслуговування людей з обмеженими можливостями на першому поверсі влаштовані спеціальні кабінети.
У 2013 році у центрі зареєстровано майже 2 тис звернень, видано понад 1 тис документів, надано 1 тис адміністративних послуг. У 93% випадків дозвільні документи були видані достроково. 






Категория: Область | Просмотров: 849 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar