Покров Суббота 27.04.24, 22:36
Сайт
Главная » 2012 » Июнь » 1 » Громадська платформа з питань медичної реформи в дії
17:12
Громадська платформа з питань медичної реформи в дії
Громадська платформа з питань медичної реформи в діїНа Дніпропетровщині тривають громадські обговорення модернізації охорони здоров’я. Наразі представники громадськості відвідали Центри первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД) №10 та №12 міста Дніпропетровськ, де мали змогу поспілкуватися з пацієнтами та медиками.
30 травня члени Громадської платформи з питань медичної реформи разом з представниками Дніпропетровської обласної ради та Головного управління охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації відвідали Центри первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД) №10 та №12 міста Дніпропетровськ. 
До складу ЦПМСД №10 входять 4 амбулаторії загальної практики - сімейної медицини, що обслуговують близько 64 тисяч мешканців Самарського району. 
Під час візиту до цих амбулаторій громадські активісти відзначили належні умови медичного обслуговування: зручність розташування кабінетів лікарів, розмежування дорослого та дитячого населення та окремий вхід до інфекційного відділення. Проте Самарський район займає велику площу, тому було розглянуте питання про можливість створення ще однієї амбулаторії у цьому районі.
До складу ЦПМСД №12 входять 3 амбулаторії сімейної медицини, що обслуговують більш ніж 15 тисяч мешканців житлового масиву Таромське та селища Ясне. Сімейні лікарі працюють тут вже майже чотири роки, тому модернізація галузі охорони здоров’я не змінила звичний ритм життя медиків та пацієнтів цієї території. 
 «Мене обслуговує сімейний лікар, до якого я приходжу на прийом разом зі своєю маленькою дитиною. Це дуже зручно, адже не потрібно звертатися до різних спеціалістів, щоб отримати одночасну кваліфіковану медичну допомогу як мені, так і моїй дитині», - сказала пацієнтка амбулаторії №3 ЦПМСД №12 Ірина Палахач.
Члени Громадської платформи відзначили, що в амбулаторіях загальної практики - сімейної медицини №1 та №3 Центру створені комфортні умови для лікування пацієнтів. Зауважень з боку пацієнтів та медичного персоналу вони не отримали.
Наразі Громадська платформа з питань медичної реформи продовжує свою роботу. Найближчим часом громадські активісти відвідають усі Центри первинної медико-санітарної допомоги Дніпропетровської області. Окрім цього,  члени Громадської платформи регулярно обговорюють з населенням найбільш актуальні питання модернізації медичної галузі.
 «Завдяки постійному моніторингу медичних закладів, ми можемо визначити слабкі місця організації медичної допомоги або навпаки оцінити переваги. У цьому нам допомагають медики та пацієнти. Завдяки постійному діалогу з громадськістю, ми налагоджуємо зворотній зв’язок між владою та суспільством в усіх питаннях, що стосуються реформування медицини на Дніпропетровщині», - сказала голова Громадської платформи Світлана Харківська.
Висловити свої пропозиції та зауваження щодо ходу модернізації охорони здоров’я у Дніпропетровській області усі бажаючи можуть за телефоном Громадської платформи: (056) 377-17-34. 
Категория: Область | Просмотров: 709 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar