Покров Вторник 07.05.24, 11:20
Сайт
Главная » 2012 » Июнь » 1 » Губернатор Олександр Вілкул привітав колективи ДП «КБ «Південе» та ДП «ВО Південмашзавод» з успішним 32-м пуском ракети «Зеніт–3SL»
18:23
Губернатор Олександр Вілкул привітав колективи ДП «КБ «Південе» та ДП «ВО Південмашзавод» з успішним 32-м пуском ракети «Зеніт–3SL»
Губернатор Олександр Вілкул привітав колективи ДП «КБ «Південе» та ДП «ВО Південмашзавод» з успішним 32-м пуском ракети «Зеніт–3SL»Першого червня 2012 року о 8 годині 23 хвилини за київським часом з плавучої платформи «Одісей», що знаходиться на екваторі у Тихому океані в районі острова Різдва (Республіка Кірібаті), успішно стартувала ракета-носій «Зеніт–3SL» з американським космічним апаратом (КА) Intelsat-19 вагою більше 5 тонн.
Ракета космічного призначення «Зеніт–3SL» спроектована ДП «КБ «Південе». Перша та друга ступінь розроблені ДП «КБ «Південе» та виготовлені ДП «ВО Південмашзавод» разом з російськими та українськими підприємствами. Третя ступьнь розроблена та виготовлена ракето-космічною корпорацією «Енергія» (Росія).
«Я вітаю колективи Конструкторського бюро «Південе» та Виробничого об’єднання «Південмашзавод» з успішним стартом ракети «Зеніт–3SL». Ви в черговий раз своєю працею підтвердили звання Дніпропетровщини, як космічної столиці України. Ваш успіх – це високий рівень науково-технічних розробок, який є складовою іміджу нашої країни. Бажаю колективам підприємств нових досягнень, натхнення у науковій роботі та нових проектів, що будуть підтверджувати та примножувати славу Дніпропетровщини та нашої країни, як космічної держави», - сказав губернатор Олександр Вілкул.
Розвиток точного машинобудування, насамперед космічних технологій, є одним із пріоритетних завдань Комплексної стратегії розвитку Дніпропетровщини, яка є регіональним механізмом втілення Програми економічних реформ Президента України Віктора Януковича. У рамках Стратегії розроблено низку ініціатив щодо розвитку ракето-космічної галузі. Зокрема, за активної підтримки губернатора Олександра Вілкула, депутатів Верховної Ради України, Державного космічного агентства України та керівництва ВО «Південмаш» було розроблено та внесено до Верховної Ради проект закону «Про фінансове оздоровлення державного підприємства «Виробниче об`єднання Південний машинобудівний завод імені О.М. Макарова». 19 травня 2011 року парламент схвалив зазначений закон, а 8 червня минулого року його підписав Президент України. Зокрема, ним передбачена державна підтримка підприємству у вигляді компенсації відсоткових ставок за кредитами, які залучаються заводом для виконання своїх зобов’язань у рамках міжнародних договорів України.
У 2011 році на Південному машинобудівному заводі майже у 5 разів збільшився обсяг виробництва промислової товарної продукції у порівнянні з 2010 роком і склав близько 1,5 млрд грн. За 4 місяці 2012 року обсяг виробництва в 2,6 раза перевищив рівень аналогічного періоду 2011 року і склав 362 млн грн.
У рамках губернаторської програми «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти» навчальні програми профільних факультетів вищих навчальних закладів регіону розробляються з урахуванням потреб виробництва. Південний машинобудівельний завод тісно співпрацює з фізико-технічним факультетом та Технікумом ракетно-космічного машинобудування Дніпропетровського національного університету ім. Олеся Гончара, машинобудівним коледжем Національної гірничої академії, Дніпропетровським вищим професійним училищем № 17 та іншими. Щорічно 1,5 тисячі студентів цих навчальних закладів проходять практику на підприємстві. 
На Дніпропетровщині за підтримки голови облдержадміністрації проходить щорічна Міжнародна молодіжна науково-практична конференція «Людина і космос». Основна її мета – дати можливість молодим науковцям з різних країн обговорити актуальні питання ракето-космічної галузі та обмінятися науковим досвідом. За ініціативи губернатора Олександра Вілкула проводяться конкурси «Краща рада молодих учених», «Найкращий молодий науковець» і «Молоді вчені – Дніпропетровщині». За підсумками цих конкурсів близько 40 студентів, педагогів та молодих вчених Дніпропетровщини у 2011 році пройшли стажування у провідних вишах світу.

Довідка: 
Супутник Intelsat-19 створено американською компанією Space System Loral на замовлення глобального супутникового оператора Intelsat. Космічний апарат буде виріхнятися підвищеною пропускною можливістю у Ku-діапазоні, оптимізованою для послуг прямого супутникового віщання та мережевих додатків в Австралії. У діапазоні «С» супутник буде володіти розширеними можливостями з розповсюдження міжнародної відеоінформації через Азію та Тихий океан до західної частини Сполучених Штатів Америки.
Ku-діапазон (англ. Ku band) — діапазон частот сантиметрових хвиль. Використовується в супутниковому телебаченні. Частоти Ku-діапазону розміщені в межах від 10.7 до 12.75 ГГц. Для супутникового телебачення використовуються два основних діапазона: Ku-діапазон (10.7 — 12.75 ГГц) і C-діапазон (3.5 — 4.2ГГц). Європейські супутники транслюють переважно в Ku-діапазоні. Російські та азіатські супутники зазвичай транслюють в обох діапазонах. 
Категория: Область | Просмотров: 753 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar