Покров Четверг 09.05.24, 02:17
Сайт
Главная » 2012 » Июнь » 1 » Губернатор Олександр Вілкул провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Франція в Україні Аленом Ремі
17:57
Губернатор Олександр Вілкул провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Франція в Україні Аленом Ремі
Губернатор Олександр Вілкул провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Франція в Україні Аленом РеміГолова облдержадміністрації Олександр Вілкул провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Франція в Україні Аленом Ремі. Сторони обговорили можливості поглиблення співробітництва у соціально-економічній, науково-технічній та культурній сфері. 
У зустрічі також взяли участь заступник голови облдержадміністрації Андрій Муксімов, в.о. начальника управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності Михайло Ісаченко, радник голови облдержадміністрації Микола Ситник, директор КП «Дніпропетровське інвестиційне агентство» Віталій Биков, від французької сторони – прес-аташе Посольства Франції в Україні Софі Савельеф, директор французького культурного центру «Альянс франсез» Неж Прюво.
«Обласна влада активно працює над тим, щоб Дніпропетровщина вела відкритий діалог з іноземним бізнесом та організаціями. Для цього регіон системно підвищує свою інвестиційну привабливість і конкурентоспроможність. В області створюється сприятливе середовище для розвитку бізнесу. Ми шукаємо нових партнерів та пропонуємо їм взаємовигідні інвестиційні проекти для реалізації в нашому регіоні», - сказав Олександр Вілкул. 
Губернатор також додав: «Франція – надійний партнер Дніпропетровської області. Обсяг прямих іноземних інвестицій з Франції станом на 1 січня 2012 року становив 5,3 млн дол США. Понад 100 підприємств та організацій регіону співпрацюють з французькими партнерами. Ми зацікавлені та готові до поглиблення торговельно-економічної, науково-технічної і культурної співпраці». 
«Це мій перший візит на Дніпропетровщину. І він носить економічний та культурний характер. Я вже зустрівся з інвесторами, які працюють у Дніпропетровській області. Я побачив їх бажання вкладати інвестиції у сільське господарство саме вашого регіон. Інвестори зазначили, що справи йдуть добре. Тому обласній владі треба продовжувати працювати так, як вона працює зараз», - сказав  Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Франція в Україні Ален Ремі. 
У січні – березні 2012 року зовнішньоторговельний оборот між областю та Францією склав 22,8 млн дол, у тому числі експорт – 5,1 млн дол, імпорт – 17,7 млн дол. З області експортувалися електричні машини і устаткування, вироби з чорних металів, готові харчові продукти. Імпортувалися до регіону - фармацевтична продукція, зернові культури, машини, апарати і механічні пристрої, насіння і плоди олійних рослин, мило, мийні засоби, харчові продукти, наземні транспортні засоби, крім залізничних. У структурі експорту послуг переважали послуги в обробній промисловості, операції з нерухомістю, здаванням під найм та послуги юридичним особам, послуги пов’язані з фінансовою діяльністю, а також послуги готелів та ресторанів. У структурі імпорту послуг переважали операції з нерухомістю, здаванням під найм та послуги юридичним особам, послуги готелів та ресторанів,а також транспортні послуги. 
В області зареєстровано 6 підприємств, в які вкладено інвестиції з Франції. Інвестиції вкладено у сільське господарство та переробну промисловість. Обласна влада створює необхідні умови для залучення інвестицій та роботи іноземних компаній на Дніпропетровщині.
«У нашої компанії MAISADOUR Semences та Дніпропетровської облдержадміністрації тісна взаємодія. Компанія прийняла рішення побудувати в Україні, саме у Дніпропетровській області, новий сучасний комплекс з виробництва насіння. Від самого початку презентовані нами інвестиційні плани були підтримані керівництвом області – губернатором Олександром Вілкулом. Ми ж, зі свого боку, прагнемо й надалі покращувати партнерські відносини між Дніпропетровщиною та компанією MAISADOUR Semences, пропонуючи нові робочі місця та допомогу у розвитку області», - сказав Франсуа-Олів’є Кайо, генеральний директор компанії «Маїсадур Семанс», яка збудувала сільськогосподарський комплекс з виробництва та зберігання насіння пізніх зернових культур у Царичанському районі. 
Категория: Область | Просмотров: 643 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar