Покров Воскресенье 12.05.24, 19:26
Сайт
Главная » 2013 » Март » 15 » Юрій Бойко: Україна входить в п'ятірку країн з найбільшим космічним потенціалом
18:24
Юрій Бойко: Україна входить в п'ятірку країн з найбільшим космічним потенціалом
Юрій Бойко: Україна входить в п'ятірку країн з найбільшим космічним потенціаломВіце-прем’єр-міністр України Юрій Бойко 15 березня 2013 року здійснив робочу поїздку до м. Дніпропетровська, де відвідав ДП «Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод імені О.М. Макарова» та ДП «Конструкторське бюро «Південне» імені М.К.Янгеля».
Під головуванням Юрія Бойка відбулася нарада за участю керівництва Державного космічного агентства України, керівництва Дніпропетровської облдержадміністрації, керівництва та інженерного складу підприємств космічної галузі, на якій було розглянуте питання щодо причин відмови ракетоносія «Зеніт-3SL» під час пуску за програмою «Морський старт».
За результатами наради було прийнято рішення вжити усіх необхідних заходів для підвищення якості та надійності обладнання для ракетоносіїв типу «Зеніт».
«Зрозумілі ймовірні причини події й комплекс заходів, які будуть здійснені найближчим часом для уникнення повторення подібних випадків і забезпечення надійних пусків. Найближчим часом їх буде чотири», - сказав Віце-прем’єр-міністр, коментуючи результати наради.
Юрій Бойко наголосив, що програма роботи ракетоносіїв типу «Зеніт» знаходиться під контролем Уряду України, і надійність наступних пусків буде забезпечена. Він також зазначив перспективність та стратегічну важливість роботи ракетоносіїв типу «Зеніт» для України, Росії та всієї світової спільноти.
«Ця програма знаходиться під контролем Уряду, для нас це має першочергове значення, і ми зробимо все як країна, щоб забезпечити надійність наступних пусків», - Юрій Бойко.
Віце-прем’єр додав, що Україна входить в п’ятірку світових країн з найбільшим космічним потенціалом і постійно працює над розвитком космічної галузі.
«Ми завершуємо програму «Циклон» - будівництво космодрому в Бразилії і запуск супутників звідти. Це супутники нового покоління, і їх запуск заставляє модернізувати виробництво. Ми крокуємо в ногу з часом», - сказав Юрій Бойко.
Також Віце-прем’єр-міністр оглянув цехи «ВО Південний машинобудівний завод імені О.М. Макарова», де ознайомився з виробництвом.
Категория: Украина | Просмотров: 738 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar