Покров Пятница 10.05.24, 20:31
Сайт
Главная » 2013 » Март » 29 » Юрій Павленко: Реформа системи опіки і піклування над дітьми та захисту прав дітей-сиріт є однією з найуспішніших за останнє десятиліття
23:14
Юрій Павленко: Реформа системи опіки і піклування над дітьми та захисту прав дітей-сиріт є однією з найуспішніших за останнє десятиліття
Юрій Павленко: Реформа системи опіки і піклування над дітьми та захисту прав дітей-сиріт є однією з найуспішніших за останнє десятиліттяРеформа системи опіки і піклування над дітьми, забезпечення права дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування на виховання у сім'ї є однією з найуспішніших та результативних реформ, які відбулися в країні за останні десять років. Про це заявив Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко під час відкриття дитячого будинку сімейного типу у Дніпропетровську.
Як зазначив Юрій Павленко, протягом останніх трьох років в Україні зростає народжуваність, зменшується кількість дітей-сиріт, водночас щорічно зростає кількість посиротілих дітей, влаштованих у сім'ї громадян України. Так, у 2012 році в Україні народилося 520,7 тис. дітей, що майже на 20 тис. більше, ніж у попередньому році, при цьому кількість дітей-сиріт скоротилася зі 103,5 тисяч у 2008 році до 94 тисячі у цьому році, сказав Уповноважений Глави держави.
«Щорічно збільшується кількість дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування у прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу, під опікою, усиновлених українськими родинами, і при цьому ми маємо зменшення кількості позбавлень батьківських прав», - зазначив Ю.Павленко.
За його словами, більше 80% дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування - 78 тисяч - виховуються в сім’ях громадян України. У 2012 році сиротами стали 15 тисяч дітей, тоді як у сімейні форми виховання було влаштовано 17 тисяч дітей. Близько двох тисяч дітей завдяки якісній роботі служб у справах дітей та соціальних працівників були повернуті в рідні сім'ї. «Це все означає, що система опіки і піклування, робота соціальних служб почала давати перші результативні показники», - додав Ю.Павленко
Окремо він відзначив результати діяльності із захисту прав дитини у Дніпропетровській області. «Хочу відзначити Дніпропетровську область як область, яка сьогодні є лідером, яка показує всій Україні, як можна чітко, ефективно реформувати систему та забезпечити право дитини на виховання у сім’ї. Кожна п’ята дитина, яка отримала тата і маму в прийомній сім’ї, дитячому будинку сімейного типу в минулому році - це в сім’ях жителів Дніпропетровської області», - наголосив Уповноважений Президента України з прав дитини.
Протягом 2012 року в прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу було влаштовано найбільшу за останні роки кількість дітей - 2407, у Дніпропетровській області - 428.
Категория: Украина | Просмотров: 776 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar