Покров Воскресенье 12.05.24, 22:16
Сайт
Главная » 2013 » Март » 15 » Юрій Павленко: Завдання від Глави держави - щоб кожна дитина мала рівні можливості для освіти й розвитку
23:19
Юрій Павленко: Завдання від Глави держави - щоб кожна дитина мала рівні можливості для освіти й розвитку
Юрій Павленко: Завдання від Глави держави - щоб кожна дитина мала рівні можливості для освіти й розвиткуПрезидент України Віктор Янукович ставить завдання, щоб кожна дитина, незалежно від місця свого проживання - у столиці або у віддаленому селищі - мала рівні можливості для додаткової освіти й розвитку. Про це заявив Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко.
«Мережа позашкільних закладів в Україні має бути розширена. Клуби, секції, гуртки, музичні та спортивні школи, які на сьогодні в більшості регіонів України сконцентровані в обласних та районних центрах, мають працювати і в селі», - наголосив Ю.Павленко, говорячи про нові соціальні ініціативи Глави держави.
«Визначаючи пріоритети державної політики на найближчий період, Президент проголосив нові соціальні ініціативи, спрямовані на захист прав дітей», - зазначив Уповноважений Президента з прав дитини. За його словами, президентські ініціативи спрямовані як на захист прав дітей-сиріт і дітей з обмеженими можливостями, так і на створення можливостей для всебічного розвитку дітей, підтримку обдарованої молоді, залучення дітей до занять спортом, навчання у гуртках, секціях, участі в учнівському самоврядуванні.
З метою розвитку позашкільної освіти Президент проголосив 2013 рік Роком дитячої творчості. «В Україні позашкіллям охоплено 40% дітей, але бажання займатися у закладах для обдарованих дітей виявляють 70% дітей. Третина дітей не мають змоги займатися бажаним заняттям або через те, що таких закладів за місцем проживання просто немає, або послуги в них є дорогими і не по кишені батькам, або дітям просто нецікаво», - зазначив Уповноважений Президента з прав дитини.
Ю.Павленко також поінформував  про завдання, поставлені Президентом в рамках проведення Року дитячої творчості. Йдеться зокрема про вдосконалення законодавства у сфері позашкільної освіти, в першу чергу в частині бюджетного фінансування, запровадження нових форм і методик роботи закладів позашкільної освіти, дієвого контролю з боку держави за діяльністю комерційних закладів, а також підвищення статусу і професійного рівня педагогів закладів позашкільної освіти.
Категория: Украина | Просмотров: 872 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar