Покров Суббота 20.04.24, 17:39
Сайт
Главная » 2011 » Август » 16 » Марія Пустова: «Освічені люди і кваліфіковані кадри є основним багатством і перспективою Дніпропетровської області»
12:15
Марія Пустова: «Освічені люди і кваліфіковані кадри є основним багатством і перспективою Дніпропетровської області»

Заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова відкрила роботу секційних засідань керівників районних та міських методичних об'єднань вчителів, які проходитимуть з 16 по 18 серпня 2011 року на базі Дніпропетровського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.
У роботі секцій взяли участь заступники начальників управлінь, відділів освіти з методичної роботи, керівники методичних кабінетів, центрів, керівники методичних об'єднань, директори загальноосвітніх навчальних закладів, заступники директорів з виховної роботи, педагоги-організатори, вчителі-предметники.
Протягом трьох днів понад 2 тисячі педагогів з усієї Дніпропетровщини у складі 36 секцій взяли участь у методичних нарадах, де вони обмінювалися досвідом та обговорювали актуальні питання з розвитку освіти. 
Марія Пустова, ознайомившись з роботою секційних засідань, зазначила, що такі наради дають змогу педагогам з усіх міст і районів Дніпропетровщини підвищити свій професійний рівень і налагодити контакти з колегами, що є обов’язковою умовою для творчого і професійного розвитку кожного освітянина.
Також вона підкреслила, що обласна влада високо цінує освітянську громаду. За ініціативи голови облдержадміністрації Олександра Вілкула в області діє проект «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти». У рамках цього проекту в 2011 роцізбільшено загальний обсяг фінансування освітньої галузі з обласного бюджету. На сьогодні ця сума складає 634 млн грн, що майже на 260 млн грн більше минулорічного. 
Особлива увага приділяється селу й сільській школі. Для безкоштовного підвезення учнів на заняття в 2010 році за рахунок різних джерел фінансування придбано 27шкільних автобусів та 18 автобусів у I півріччі цього року.
Одним із пріоритетів проекту також є створення інформаційно-комунікативного середовища, що відповідає вимогам сучасності. За сприяння обласної влади в 2010 році поновлено фінансування програми з забезпечення шкіл комп’ютерною технікою. У рамках регіонального проекту „Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти” загальноосвітні школи отримали 32 навчальні комп’ютерні комплекси. Наразі в області стовідсотково комп’ютеризовано всі сільські школи. 
Ще одним важливим питанням є забезпечення гідного рівня заробітної плати вчителя, вихователя і викладача. Протягом 2010 року постановами Кабінету Міністрів Українип’ять разів підвищувалася заробітна плата педагогів. У цьому році посадові оклади працівників соціальної сфери також підвищено. У березні Урядом прийнято рішення про встановлення 20% надбавки за престижність педагогічної праці. Цю надбавку отримають понад 350 тис педагогів.
У Дніпропетровській області немає заборгованості з виплати заробітної плати і відпускних, усі освітяни отримали допомогу на оздоровлення і з новими силами можуть готуватися до початку нового навчального року.
«Педагогічна громадськість Дніпропетровщини займає провідні місця на обласних, Всеукраїнських, міжнародних виставках, презентаціях і наукових форумах. Це є безумовним підтвердженням високого професіоналізму освітян нашої області» - сказала заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова.


Управління преси та інформації облдержадміністрації
Категория: Область | Просмотров: 769 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar