Покров Понедельник 20.05.24, 06:01
Сайт
Главная » 2011 » Октябрь » 28 » На 4-х Всеукраїнських іграх ветеранів спорту імені М. М. Баки команда Дніпропетровської області посіла перше командне місце
18:51
На 4-х Всеукраїнських іграх ветеранів спорту імені М. М. Баки команда Дніпропетровської області посіла перше командне місце

Спортсмени з Дніпропетровщини на 4-х Всеукраїнських іграх ветеранів спорту імені М. М. Баки вибороли 130 золотих медалей. Такий результат забезпечив команді Дніпропетровщини перше командне місце. Губернатор області Олександр Вілкул привітав спортсменів з успішним виступом.

«Ми пишаємося досягненнями наших спортсменів. Вже втрете команда Дніпропетровської області отримує перемогу за підсумками Всеукраїнських ігор ветеранів спорту ім. М. М. Баки. Це велике досягнення не тільки для самих учасників змагань, а й для Дніпропетровщини. Заохочення таких ініціатив з боку влади сприяє розвитку ветеранського спорту, створюючи для молоді приклад здорового способу життя», - зазначив Олександр Вілкул.

У 4-х Всеукраїнських іграх ветеранів спорту ім. М. Бики узяли участь 295 спортсменів. Спортивна скарбничка Дніпропетровщини поповнилася на 130 золотих, 79 срібних та 55 бронзових медалей. Найбільшу кількість золотих нагород спортсмени отримали у академічному веслуванні – 32 медалі. Команда Дніпропетровської області виступала у 17 видах спорту. У командному заліку спортсмени посіли перше місце у спортивному орієнтуванні, бадмінтоні, греко-римській боротьбі, настільному тенісі та веслуванні на байдарках.

Участь команди Дніпропетровщини у змаганнях фінансувалася за рахунок обласного бюджету. Змагання проходили з квітня по вересень 2011 року.

 

Довідка:

Перші Всесвітні ігри ветеранів були проведені у 1986 році. Наразі вони проводяться за Олімпійським принципом (1 раз на 4 роки). На сьогоднішній день проведено вже 7 таких спортивних заходів за участю спортсменів старшого покоління.

Українські спортсмени-ветерани почали брати участь у змаганнях такого рівня з 1994 року.

Крім цього проводяться чемпіонати і Кубки Світу, Європи, СНД, України.

Розвиток ветеранського спорту на Дніпропетровщині бере початок від 1992 року. Спортсмени об'єдналися в Дніпропетровському клубі ветеранів волейболу "Славутич". Команди клубу стали переможцями Кубків I-го Президента Росії Б.Єльцина(1992 і 1993гг.), III і IV-х Всесвітніх ігор, чемпіонами Світу і Європи. Слідом за волейболом успішно виступали баскетболісти, легкоатлети, п’ятиборці, бадмінтоністи, плавці, важкоатлети та ін.

В 1996р. за ініціативою Миколи Макаровича Баки, який більше 17 років очолював спорткомітет УРСР, була створена Рада ветеранів фізкультури і спорту при Міністерстві у справах молоді і спорту і Національному олімпійському комітеті України. Починаючи з 2005р. стали проводитись Всеукраїнські ігри ветеранів спорту. Після I-х ігор команда Дніпропетровщини була 2-ою. За підсумками II-х і III-х ігор наша команда вигравала 1 місце, з великим відривом від Києва, Донецька, Харкова, Львова.

У 2011 році в березні створена Асоціація ветеранів спорту Дніпропетровської області, яку очолює Грозицькій Генадій Михайлович.

Команда Дніпропетровської області виступала у всіх 17 видах і зайняла наступні місця:

1 місце: спортивне орієнтування, бадмінтон, боротьба греко-римська, настільний теніс, веслування на байдарках і каное;

2 місце: самбо, шахи, академічне веслування, баскетбол, волейбол;

3 місце: плавання, важка атлетика, полиатлон;

4 місце: гирьовий спорт, легка атлетика;

5 місце: шашки;

6 місце: велоспорт.

Категория: Область | Просмотров: 690 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar