Покров Воскресенье 19.05.24, 14:04
Сайт
Главная » 2012 » Июнь » 11 » На Дніпропетровщині медичним працівникам первинної ланки підвищили заробітну плату
10:21
На Дніпропетровщині медичним працівникам первинної ланки підвищили заробітну плату
На Дніпропетровщині медичним працівникам первинної ланки підвищили заробітну платуНа Дніпропетровщині відповідно до Постанови Кабміну № 209 від 5 березня 2012 року у серпні цього року працівники закладів первинної медико-санітарної допомоги області 100% отримають збільшену заробітну плату. До кінця червня у двох третинах центрів первинної медико-санітарної допомоги буде збільшена заробітна плата фахівцям первинної медичної допомоги.
Постанова КМУ України №209 передбачає нарахування заробітної плати медичним працівникам центрів первинної медико-санітарної допомоги із врахуванням обсягу та якості виконаної роботи. Збільшення зарплати медичному персоналу відбувається  в залежності від укомплектованості штатних посад.
На Дніпропетровщині функціонує 53 Центра первинної медико-санітарної допомоги. Наразі підвищення заробітної плати з урахуванням обсягу виконаної роботи відчують медичні працівники 39 медичних установ. У червні-липні планується нарахування надбавок ще у 14 центрах. Таким чином, у серпні цього року працівники закладів первинної медико-санітарної допомоги області 100% отримають збільшену заробітну плату.
Наприклад, якщо раніше заробітна плата лікаря-терапевта дільничного вищої категорії, за яким прикріплено 2696 осіб, з урахуванням надбавок за вислугу років та безперервний стаж роботи, складала 3074 грн, то  після нарахування надбавки за обсяг виконаної роботи ця сума збільшилася на 1921 грн і складає 4995 грн.
Зарплата медсестри дільничної вищої категорії, за якою закріплено 2015 осіб, раніше складала 2199 грн. Зараз, з урахуванням надбавки за обсяг виконаної роботи, ця сума збільшилася на 1740 грн і складає 3938 грн.
«Найближчим часом будуть нараховуватися надбавки і за якість роботи. Для здійснення нарахування надбавок за якість наданої медичної допомоги та визначення їх розміру будуть доопрацьовані єдині форми статистичної звітності. Головне управління охорони здоров’я сформулювало чіткі пропозиції з цього приводу, які направлені до Міністерства охорони здоров’я», - сказала начальник головного управління охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Гінзбург.
Крім того, на Дніпропетровщині в рамках модернізації охорони здоров’я реалізується програма «місцевих стимулів» для підтримки сімейних лікарів у всіх містах і районах області, чого раніше ніколи не було. Програма «місцевих стимулів» передбачає забезпечення медичних працівників первинної ланки пільговим проїздом у громадському транспорті, безкоштовний мобільним зв'язок, оплату комунальних послуг за службове житло тощо. За 4 місяці 2012 року на ці цілі вже профінансовано видатків на суму 2,1 млн грн.
Категория: Область | Просмотров: 674 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar