Покров Пятница 03.05.24, 01:25
Сайт
Главная » 2012 » Май » 24 » На Дніпропетровщині продовжується громадський моніторинг змін у медичній галузі
17:33
На Дніпропетровщині продовжується громадський моніторинг змін у медичній галузі
На Дніпропетровщині продовжується громадський моніторинг змін у медичній галузі23 травня члени Громадської платформи з питань медичної реформи, представники Дніпропетровської обласної ради та Головного управління охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації відвідали Центри первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД) №3 та №5 міста Дніпропетровськ.
До складу ЦПМСД № 3 входять 4 амбулаторії сімейної медицини, що обслуговують близько 62  тис мешканців мікрорайонів Тополя-1, 2, 3, селища Дослідне та містечка Авіаторське.
До складу ЦПМСД № 5 входять 7 амбулаторій сімейної медицини, що обслуговують 84 тис мешканців житлових масивів Червоний камінь, Комунар, мікрорайонів Сухачівка, Кайдаки.
Під час візиту до ЦПМСД №3 громадські активісти оцінили умови медичного обслуговування, зручність запису на прийом до лікаря, роботу кабінетів забору крові. 
Голова Громадської платформи з питань медичної реформи Світлана Харківська відзначила, що у ЦПМСД №3 були прийняті оптимальні рішення щодо розподілу потоків пацієнтів в кожній з 4-х амбулаторій. 
«Ми отримуємо багато зауважень від населення щодо незручного розташування кабінетів медичних фахівців. Саме тому створення рекомендацій по розподілу потоків пацієнтів та розміщенню лікарів необхідно для того, щоб дорослі, діти та інші категорії пацієнтів не перетиналися. ЦПМСД №3 є прикладом практичного розташування лікарів, що дозволило розмістити терапевтів – у одному крилі приміщення, педіатрів - у другому та акушерів-гінекологів на іншому поверсі. Сьогодні ми опитали дуже багато людей, серйозних зауважень щодо роботи амбулаторій сімейної медицина ми не отримали. Були висловлені побажання щодо створення додаткового кабінету здачі аналізів та кабінету щеплення» - сказала голова Громадської платформи з питань медичної реформи Світлана Харківська.
Самі ж пацієнти позитивно відзначили роботу лаборанта кабінету забора крові, який кожного дня виїжджає на дім за викликом пацієнтів.
В ЦПМСД №5 громадські активісти ознайомилися з роботою реєстратур, в яких найближчим часом буде здійснене комп’ютерне оснащення. Це дозволить забезпечити комфортний запис на прийом до лікаря та  зменшить час очікування прийому. 
Самі ж пацієнти висловили думку щодо умов надання медичного обслуговування: «Сьогодні прийшла на прийом до свого акушера-гінеколога. Була приємно вражена відсутністю черги, без проблем отримала талон на прийом до лікаря»,  -  сказала пацієнтка ЦПМСД №3 Марина Якименко.
Протягом зустрічі громадські активісти також поспілкувалися з медиками, оглянули кабінети лікарів та обговорили зручність їх розташування.
«У кожній амбулаторії сімейної медицини нашого центру вже є по одному  сімейному лікарю та по 4-5 терапевтів. На первинній ланці залишились лор та офтальмолог, які надають консультативну допомогу», – сказав головний лікар ЦПМСД №5 Юрій Сапа.
У найближчий час представники Громадської платформи відвідають усі Центри первинної  медико-санітарної допомоги Дніпропетровської області.
Усі бажаючі можуть висловити свої пропозиції та зауваження щодо ходу модернізації охорони здоров’я у Дніпропетровській області за телефоном Громадської платформи: (056) 377 - 17-34.

Категория: Область | Просмотров: 673 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar