Покров Четверг 28.03.24, 17:35
Сайт
Главная » 2011 » Август » 11 » На Дніпропетровщині пройшли навчання з цивільного захисту на магістральному газопроводі
01:20
На Дніпропетровщині пройшли навчання з цивільного захисту на магістральному газопроводі

За дорученням губернатора Олександра Вілкула заступник голови облдержадміністрації Геннадій Темник провів навчання з цивільного захисту на лінійній частині магістрального газопроводу, що проходить через річку Дніпро на ділянці між селами Любимівка та Старі Кайдаки Дніпропетровського району. 
У навчаннях були задіяні сили Головного управління МНС у Дніпропетровській області та невоєнізовані формування цивільного захисту Запорізького лінійного відділу управління магістральних газопроводів «Харківтрансгаз» – філії держкомпанії «Укртрансгаз» НАК «Нафтогаз України». Загалом було задіяно двадцять одиниць спецтехніки, у тому числі й водолазно-ремонтна. 
Під час навчань була відпрацьована локалізація й ліквідація імітованих надзвичайних ситуацій, які начебто виникли внаслідок аварій на зазначеному газопроводі. Зокрема, було імітовано спалах газу внаслідок руйнування газопроводу землерийною технікою, який викликав пожежу й виток газу в атмосферу. Інша «надзвичайна ситуація» імітувала аварію у вигляді сплиття основної нитки підводної частини газопроводу, внаслідок чого стався витік газу, газового конденсату в річку Дніпро. Частина газопроводу «сплила» до відмітки мінус 2 метри від рівня води, що спричинило зіткнення та перевертання рибацького баркасу з рибаками, які опинилися в воді. Завдання для учасників навчань полягало в локалізації й ліквідації обох надзвичайних ситуацій, рятуванні людей та відновленні транзиту газу магістральним газопроводом.
Також у ході навчань була відпрацьована взаємодія органів управління та сил Дніпропетровської територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту та Дніпропетровського промислового майданчика Запорізького лінійного відділу управління магістральних газопроводів «Харківтрансгаз». 
«Питанням цивільного захисту та забезпечення безпеки людей обласна влада на чолі з губернатором Олександром Вілкулом приділяє першочергову увагу. Подібні навчання формують системну взаємодію між усіма службами, які задіяні в ліквідації надзвичайних ситуацій», – наголосив Геннадій Темник. Він підкреслив, що сили цивільного захисту в регіоні, зокрема підрозділи МНС, перебувають у стані постійної готовності, аби стати на захист людей і стратегічно важливих об'єктів життєдіяльності регіону, у тому числі й магістральних газопроводів. 
«Життя та безпека людей – передусім, тому завдання влади й всіх відповідних органів та служб – провести всі необхідні профілактичні й запобіжні заходи з недопущення надзвичайних ситуацій», – підсумував Геннадій Темник. 
У свою чергу начальник Головного управління МНС у Дніпропетровській області Віктор Бутківський відзначив, що навчання пройшли успішно. Він подякував обласній владі та особисто губернатору Олександру Вілкулу за всебічну підтримку підрозділів МНС регіону. «Це дає можливість рятувальникам Дніпропетровщини перебувати в стані належної готовності щодо будь-яких ситуацій», – сказав він.

Управління преси та інформації облдержадміністрації
Категория: Область | Просмотров: 1819 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar